Reklama

Reklama

Slavná alba: Fleetwood Mac - Rumours

  • USA Classic Albums: Fleetwood Mac - Rumours
USA / Velká Británie, 1997, 60 min

Obsahy(1)

Nejlepší album roku 1977, ověnčené i cenou Grammy, očima jeho tvůrců... V roce 1977 Fleetwood Mac natočili velmi úspěšné album „Rumours“. Po celém světě se prodalo 15 milionů kopií a následně bylo na cenách Grammy vyhlášeno albem roku. Jeho úspěch však nebyl krátkodobý, album se udrželo v britské hitparádě neuvěřitelných 433 týdnů a strávilo také 130 týdnů v americkém žebříčku Billboard. Dokument nabízí příběh vzniku alba, které si skutečně zaslouží své místo v historii rockové hudby. Zvlášť když je živou kronikou rozpadu vztahů členů kapely. Jako bonus odezní speciálně nahraná verze podmanivé písně "Songbird" od Christine McVie a také nádherná akustická "Never Going Back" od Lindseyho Buckinghama. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rudka 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších albumov celej histórie populárnej hudby. Medzi 500 najlepšími titulmi obsadil 7. miesto. Skutočný skvost, kde sa prelínajú rôzne žánre - od blues, po R&B, rock, pop, folk...Fantastické vokály, hudobné nápady, skvelé muzicírovanie, aranžmá,inštrumentálna virtuozita najmä Lindsey Buckinghama. Za mňa jednoznačne 5*. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Rumours nie je môj "šialok" kávy, ani si už presne nepamätám, ako som k tomuto albumu vlastne prišiel. Viem iba, že si to z času na čas pustím veľmi rád. Po absolvovaní tohto príspevku do Classic Albums série však konštatujem, že toto som teda vidieť nemusel. Objektívne to nie je zlé, nahliadneme do štúdia, procesu tvorby aj súkromia vtedajšej zostavy Fleetwood Mac. Lenže je to ale celé aké to je - môjmu svetu na míle vzdialené. Album samotný mi to nepriblížilo, vlastne skoro naopak, skoro mi ho to odcudzilo. Do ďalších spoločných chvíľ preto naďalej ostávam pasívnym príjemcom, nepotrebujem sa hrabať v detailoch a pozadí. Nič pre mňa, musí mi stačiť, že je to pekný album a vie mi zrobiť dobre... čo je vlastne tiež celkom zaujímavá skúsenosť. (vybavené!) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama