Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už svým názvem film naznačuje, že by se divák měl připravit na pohádkově laděnou cestu. A daleko od pravdy není. Od zmodernizované a omlazené verze klasického schématu Cesty do Ameriky a propracovanější variace Deníku princezny sice nečekejte nic světoborného, ale při naladění se na tu správnou (pokud možno příjemně romantickou) notu je zde záruka příjemně strávených devadesáti minut. Alespoň já jsem se tak po celou dobu cítil, protože jak jinak si mám vysvětlit fakt, že na vypichování situací „tam bylo špatně to a tamhle zase ono“ nemám chuť. Rozhodně však mám chuť vypíchnout to, co bylo dobře. Nejdůležitějším, nejpůsobivějším a jednoznačně nejlepším prvkem celého filmu je bezpochyby Julia Stiles. Konečně jsem měl možnost vidět i jinde než jako členku týmu „těch zlých“ z (prozatím) obou dílů o ex-agentovi Jasonu Bourneovi. Stiles předvádí naprosto fantastický výkon, ve kterém jsem se spokojeným (a chvílemi téměř až údivným) úsměvem sledoval s jakou lehkostí hraje emoce, pilného studentíka nebo členku dvora. Princ a já je přesně ten typ filmu, který pobaví nenásilnou cestou a pak hezky pomalu vyšumí s dobrým pocitem, že neurazil. Tři hvězdičky nechápejte jako průměrné hodnocení filmu, ale jako nadprůměrné hodnocení filmu reprezentující svůj žánr. ()

pan Spock 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by možná leckoho svádělo hodit tenhle příběh na hromadu jemu podobných a komentář k němu obšlehnout z kterékoliv jiné romantiky ve stylu bohatý-krásná. Tady k tomu taky všechno navádí, protože příležitostí je tu stejně jako v jiných případech hodně. Jeden rozdíl jsem ale našel. Je jím bez debat Julia Stiles, která je neokoukaná, sympatická, má charizma a svým vzhledem nezapadá mezi klasické herecké typy tohohle žánru. Všechny ostatní zůčastněné strká s přehledem do kapsy a je jediným důvodem proč si na Prince a já ještě někdy vzpomenout. ()

Reklama

E lan 

všechny recenze uživatele

Americká popcornová komedie s absolutně nelogickým scénářem se zvraty, které asi těžko někdo pochopí. Komediálních prvků stojících alespoň za pousmátí je také poskrovnu. Jediné, co poté českého diváka může bavit je hledání českých scenérií a identifikování známých českých herců v totálních štěcích:-) ()

Kay84 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic jiného než přeslazenou americkou pohádku - ale měla jsem chuť něco takového vidět, takže proč ne. Znovu už to ale nemusím. Chvílemi jsem měla chuť vypnout to, ale dost mne taky zajímalo, kdo tam hraje z Čechů, takže jsem to dokoukala... Jste-li sami doma s mísou popcornu nebo zmrzliny, a je Vám smutnos, zalezte do peřin a pusťte si to ;-) Je to prostě odpočinkový naivní film bez hlubšího významu. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nedávam filmom slabé hodnotenie len preto, že "to nie je môj obľúbený žáner". Princ a ja je jednoduchý, ničím nevýrazný filmík určený pre oddych. Ľahký, romantický, klasický, normálny, s dobrým koncom. Priemer. Nie je úplne trápny, hoci by v tomto žánri mohol byť. Príbeh určený nielen pre vianočný čas, ale aj na nedeľné popoludnie alebo obdobie domáceho liečenia, samozrejme hlavne pre ženy a dievčatá :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení se z větší části odehrávalo na různých lokalitách roztroušených po českých hradech a pražských Stillking Studios. (imro)
  • Natáčelo se v Praze, Kodani a USA, ale také na zámcích Boskovice, Libochovice a Ploskovice. (M.B)
  • V záběru, kdy se Paige (Julia Stiles) s Edwardem (Luke Mably) procházejí po náměstí, je možné vidět česká auta Škoa Fabia. (tyna97)

Reklama

Reklama