Reklama

Reklama

Emma Lloydová má svůj pořad v rádiu, v němž radí posluchačům s láskou. Vypracovala několik bodů, včetně testu kompatibility, a svého vědeckého postupu se striktně drží. Zapomíná však na opravdovou bezhlavou zamilovanost. Sofia, která si má brát hasiče Patricka, Emmu poslouchá a začne mít o svatbě pochybnosti. Zavolá doktorce Emmě do studia a na základě jejich rozhovoru svatbu zruší. Patrick to nechápe, je smutný a na doktorku Lloydovou pěkně naštvaný. Aby se Patrick Emmě pomstil, požádá syna sousedů, aby se naboural do systému úřadu a zadal tam, že Patrick Sullivan a Emma Lloydová jsou manželé...  Emma je zasnoubená s Richardem, který vydal její knihu. Najednou na úřadě zjišťují, že se nemohou vzít, neboť Emma je údajně vdaná. Emma považuje tento údaj za chybu systému, ale napravit to může jedině tak, že musí vyplnit spoustu formulářů, které má podepsat jak ona, tak i její manžel Patrick Sullivan. Emma se hned za Patrickem vydá a chce mu vysvětlit situaci. Patrick pochopitelně ví, oč jde, a dělá nechápavého, přičemž se mu podaří Emmu opít. Emma se ráno probudí v Patrickově bytě, což ji vyděsí a bez formulářů spěchá do práce. Dokumenty jí později přinese Patrick s tím, že už domluvil i schůzku u notáře, a doprovodí ji na ochutnávku dortů. Patrick je příjemný bezprostřední muž, pravý opak Richarda. Ten se chtěl sice Emmě pomstít za zničení života, ale pak se do ní zamiloval. Emma se dál drží striktně svého vědění, ale začíná být zmatená pocity, které dosud nezažila... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (173)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Film (není to ani komedie a romantika je v něm křečovitá), který je naprosto pod možnosti herecké trojice Thurmanová, Morgan a Firth. Určitě si tihle tři nezasloužili hrát v takovém blábolu. Doktorka (ve filmu nepadne slovo, čeho je vlastně doktorkou) Emma Lloydová je v otázkách lásky odbornice na slovo vzatá. Ve své pravidelné rozhlasové relaci udílí posluchačům praktické rady, jak se k otázkám lásky správně postavit. Je rovněž oblíbená jako spisovatelka a hlavně má před svatbou se snobským vydavatelem, kterého hraje Colin Firth. Na úřadu však oba zjistí, že je Emma provdaná za jakéhosi Patricka Sullivana (Jeffrey Dean Morgan), o kterém nikdy v životě neslyšela. Rozhodne se ho tedy na vlastní pěst vyhledat, a ejhle, on ten cizí chlápek je docela charismatický hasič, do kterého se zamiluje. V sázce tak budou její city k zajištěnému snoubenci, ale ani srdci expertky na lásku se nedá poručit. Netuší však, že hasič jí chtěl dát tak trochu za vyučenou za to, že jeho nastávající manželce udělila špatnou radu a že to byl on, kdo pozměnil údaje na oddacím listě. Film by udělal stokrát líp, kdyby byl o omylech, nedorozuměních a trapasech se záměnou snoubenců. jak se to stane v jediné nápadité scéně filmu, která ovšem nevyužije svůj potenciál ani napůl. Scenáristé to neustáli a neuvědomili si, že postava doktorky je dost nereálná a za normálních okolností by v reálu nefungovala, stejně tak jako většina postav v ději. To bylo vlastně zbožné přání scenáristů, kteří stvořili od první minuty předvídatelný příběh, kterému nepomohly ani známé herecké tváře. Je to naivní blábol bez nosných vtipů a špetky invence, ve kterém postavy z minuty na minutu mění svá rozhodnutí. A pro diváka je to zkouška jeho trpělivosti. Uma Thurman se do podobných rolí vůbec nehodí. 1/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kde je Uma, tam je veselo:) Pokud zrovna nebojuje v motorkářském oblečku a "krví zbrocená" s "Crazy 88," oddechové pobyty v průměrných, nenáročných romantických komediích jí velmi prospívají:) Klasický, obehraný formát, v němž se setkávají všechny známé postupy, od vznikajícího citu k jinému, vášnivému podlehnutí citům, přes vnitřní rozpory vůči snoubenci, štěstí a harmonie nalomena zdrcujícím zjištěním a pocitem zrady a konče uvědoměním si, komu mé srdce skutečně náleží. Průměrné, ale vtipné a milé. "Právě sem vešla rozhlasová rozvracečka rodinné pohody." ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

Film těžce balancuje mezi dvěma a třema hvězdama. Hlavní zásluhu na koukatelnosti má Jeffrey Morgan, který je prostě sympaťák s hereckým talentem a romantické komedie jsou pro něho jak ušité. Možná je trochu škoda, že Firth měl jen velice málo místa (klidně bych ho zaměnil za Umu, jelikož koukat se občas na její herecký (ne)um je vážně porod)... Jinak děj filmu je naprosto předvídaltený (ostatně tohle nemůže být bráno jako zápor, jelkož jsem ještě neviděl romantickou komedii, která by byla nepředvídatelná :( ) a hudba je místy nesnesitelná. Přes tohle všechno se ale na film koukat dá a občas vás i pobaví... vím, asi to teď vypadá jak největší brak, ale nenudil jsem se u něho ;) 50% ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Roztomilá romantická komedie, která nepřináší vůbec nic nového, je předvídatelná....k tomu nasazuje klasický sladkobolný závěr.. nejvíce tomu asi ubližuje pocit, že víte co se zrovna stane, jak to dopadne, takže to ve vás nic nenechá a můžete si pouze odškrtnout, že jste tuhle roztomilou sračku viděli. No prostě roztomilá romantická komedie. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou charismatických herců, ze kterého (k mému překvapení) vychází vítězně Jeffrey Dean Morgan v roli sympatického živla. I když je fakt, že Colin Firth spíše dojel na nepříliš zajímavou roli dobráckého chlapíka, odsunutého milovanou ženou na druhou kolej. Herecké výkony jsou však tím jediným zajímavým na této jinak zcela průměrné romantické komedii. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Jeden večer má Emma (Uma Thurman) obě ruce pomalované hennou. Když ráno u otce snídá, má ruce čisté. "Tetování" hennou ovšem vydrží nejméně 10 dní a není lehké ho smýt. (ČSFD)
  • Na začátku filmu jsou na stole dva šálky na kávu, které v prostřizích mizí nebo mění svou polohu. (Terva)
  • Film byl uveden přímo na DVD díky bankrotu distribuční firmy Yari Film Group. (Terva)

Reklama

Reklama