Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

neoBlast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavný dokument, bez ohledu na to jaký máte názor na Babiše. Drzý Vít Klusák se opět projevil jako dokumentarista dobře připravený ke své "bitvě"... rozhodně více než samotný AB a hlavně závěr filmu skvěle funguje. Vlastní konfrontace Klusák vs. Babiš je výborně vybudovaným závěrečným duelem a navíc vtipně zakončeným. 75 % ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problematický dokument z úplně každého úhlu. Je třeba se podívat na tvůrce Víta Klusáka. Ten se ani nepokouší být nestranný (to je ok a právo režiséra). Jeho zvolená forma úmyslně nepřímo konfrontuje Babiše a dostává ho předem do nevýhody (taktická chyba Andreje). Z psychologického hlediska je zážitek pozorovat Bureše. Má všechny v prdeli, ale buďte klidní. Za blbečky má i byrokraty z EU, premiéry, prezidenty - prostě všechny. Zajímalo by mě, koho vidí jako sobě rovného. EU je pro něho zdroj peněz. Zároveň moc dobře ví, že současná sebevražedná multikulturní politika EU je neudržitelná (dle mého názoru tomu věří, protože se řídí selským rozumem). Výborně ho rozebral Kasl. V pár větách se dost přiblížil reálnému obrazu AB. Andrejko dokáže i pobavit. Vytrolil Svobodu z ODS i smažku, které dál pět táců. V tomhle ho docela chápu. Kupuje si lidi. Každý den se setkává se servilitou a ubohostí homo sapiens (sám tak lidi označuje). Jinak zamrazila slova J. Rena. Přesně charakterizoval úpadek Francie. Logicky se obával islamistů on i Andrej (Paříž mu dala za pravdu). Dále uvedu příklad neoprávněné a oprávněné kritiky AB. Neoprávněná - intelektuální kritizování jeho strany za "formálně komunistickou". Je to na složitější debatu, ale takzvané tradiční strany prolezlé kmotry slouží jako výborné krytí. Můžete si koupit úplně každého a není na vás vidět (např. naše mezinárodní hvězda Krejčír a jeho mrtvý kůň "myslím to upřímně"). Oprávněná - predátorské chování, posedlost kontrolou. Takhle je to ze vším. Bureš je dobrý manažeris, není debil a umí řešit problémy. Z druhé strany se jedná o člověka bez ideí, přesahu, morálky, vnitřního fluida a chce všechny a všechno nezdravě ovládat. Pro jeho stranu by bylo ideálních 10%. Jako budoucí premiér je rizikový. Z druhé strany kouká plešatá hlava Sobotky..., no tak si vyberte :) ! Jeden z těch dvou bude premiér. Já ho samozřejmě volit nebudu. V dnešní době potřebujeme zcela jiné idealisty ;). 68%. PS: Monika...strašlivě laciná kikinka :) :) :). ()

Reklama

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni volají po objektivitě, ale jak to v případě dokumentu o politikovi udělat? Jak to udělat v případě Babiše? On sám by nejraději seděl před kamerou bez oponentů a povídal nám příběh o tom jak tu všechno vybudoval holýma rukama a všichni ostatní lžou. Když pominu výpovědi Rady, Slonkové, Kasla, rozvědčice Kleslové, loutky Krnáčové - nejvíc vypovídající je Babiš sám o sobě nebo při kontaktu s lidmi. Řeč těla a očí, slova - to všechno v tomhle dokumentu je a proto je objektivní. Každý si tak může položit otázku jestli této politické superstar věří nebo ne. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za Klusáka, jeho odvahu a jeho tvorbu jsem ohromně rád a možná ještě raději jsem, že si vzal takové téma. Problém je, že výsledek těm, kteří chápou základní principy moc neřekne a ty ostatní zřejmě nepřesvědčí. Nedivím se, že s takhle odtažitým objektem nešlo jít více na dřeň, ale výsledek to bohužel trošku zkopne. Přesto rozhodně - je třeba vidět. 3,5* ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Režisér Klusák natočil odpornost nejvyššího kalibru, ze které se vám permanentně zvedá kufr - tohle se jen tak nevidí... Zajímalo by mě, co by na to řekli všichni ti koblihožrouti a lezdoprdeláči - podle mě by to zhnuseně vypnuli - co si to ten zmetek Klusák na Andrejka dovolil, vždyť on to s námi myslí tak dobře... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama