Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stella je islandská hospodyňka unavená každodenními povinnostmi, která již roky neměla dovolenou. Populární islandská komedie upozorňuje na to, co se může stát, když si žena v domácnosti vezme dovolenou. Co na tom, že její okolí z toho může být trochu v šoku?! Autorkou scénáře je Guðný Halldórsdóttir, dcera Halldóra Laxnesse, islandského spisovatele, který v roce 1955 obrdžel Nobelovu cenu za literaturu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

36. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2010 - FOKUS: ISLAND - Islandské komedie (Stella í orlofi / STELLA TAKES A VACATION / Stela jede na prázdniny) - Nic horšího jsem roky neviděl... Opravdový vrchol trapnosti, směšnosti a stupidity... Myslel jsem, že stupidity typu Kameňák se dlouho nedočkám, ale opak je pravdou... A to měla být nejoblíbenější Islandská komedie všech dob... - 28. 7. 2010 - kino Reduta - Velký sál - Uherské Hradiště - 0% ()

Idaho odpad!

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že během vzniku této šílenosti byli namol všichni, od scénáristy přes režiséra až po herce, s výjimkou mladistvých, aspoň doufám, ehm… Pokusím se však popsat tento film bez použití sprostých slov, které se mi rojily v hlavě na adresu tvůrců. První potíž je v tom, že to je groteska, jenže humoru ve stylu němých grotesek odzvonilo již 60 let před vznikem filmu. Velice mi vadila výrazná fyzická komika a kameňákový humor, takže jsem neustále cedil skrz zuby kletby. Scénář díky permanentní opici scénáristy dává jen malý smysl, takové zběsilosti totiž nemohl nikdo střízlivý vymyslet. Herci měli nejspíš tělesné postižení: neustále jim vypadávaly věci z rukou, protože se jich „chápali“ jako lidé s obrnou. Věřím, že na Islandu jde o klasiku své doby, jelikož se tam asi mnoho filmů neotočilo. Toliko jsem ochoten chápat vysoké hodnocení na IMDB. Já však Islanďan nejsem ani nemám zapotřebí takové filmy nadhodnocovat. Proto házím tuto frašku tam, kam podle mého patří. Do odpadu! PS: pohlaví tvůrců nemá žádný vliv na to, že ten film je sračka. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Super komedie o tom, jak to dopadá, když se muž pouští do milostných hrátek a v pravou chvíli neodkryje karty. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych svůj život zvládat jako Stella - pohodově. Co na tom, že její okolí může být trochu v šoku?! Velmi vtipná a milá komedie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Islanďani si zde trochu "vystřelili" ze svých "sousedů". Švédského alkoholika a dánskou fiflenu hrají islandští herci. (Zmiu)

Související novinky

Skandinávský dům v červnu

Skandinávský dům v červnu

30.05.2009

Předtím, než se Skandinávský dům na dobu prázdnin uzavře, budou mít filmoví diváci v Praze i v Brně možnost zhlédnout opět další sérii severských filmů. V Praze se mohou těšit nejprve na islandský… (více)

Reklama

Reklama