Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Jíha 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Asia Argento si tu strihla najhoršiu a najodpornejšiu matku v dejinách kinematografie. Svoju postavu hnusnej, feťáckej matere dokázala tak presvedčivo zahrať, až mi z toho behal mráz po chrbte. Nie je nič horšie ako trápenie detí vo filme, a tu teda v tomto smere toho bolo neúrekom. Na druhú stranu ale čakal som väčší prílev emócií. Jedno z možných vysvetlení je to, že ako celok mi to prišlo dosť skratkovité a v niečom i povrchné. Jednotlivé kúsky skladačky celého príbehu na seba nenadväzovali spôsobom, aby sa dostavilo niečo hlbšie, niečo čo by dokázalo osloviť aj svojim obsahom. Väčšinou ide iba o drsné scény, síce dramaticky silné, no vo výsledku pocitovo chladnejšie akoby sa patrilo a navyše s podozrením účelovosti (pre mňa hlavne v tom nepochopiteľnom konaní chlapca). Ale nepozerá sa na to dobre, to je fakt. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy se mi stalo, a jestli vůbec někdy, že jsem měla potřebu vzít dětského filmového hrdinu do náruče a obejmout ho. Tady jsem ten pocit měla skoro pořád. Dětství ode zdi ke zdi. U matky Sáry bitý, zneužívaný, hladový a často zapomenutý na parkovištích, v cizích bytech „Užiješ si se mnou tolik legrace, že si to neumíš představit.“ U babičky a dědečka (náboženských fanatiků) pro změnu týraný a bitý. Jediná láska která mu byla vštěpována, byla láska k Bohu. „Cesta bezbožných je Pánu z duše odporná.“ Po seznámení s nimi jsem začala chápat i tak mizernou matku Sarah, proč se stala tím čím se stala. Chápu i Jeremiáše, proč se opakovaně vydává na další šílenou cestu s ní. Na cestu chvilkových „tatínků“, drog a jídla z popelnic. Ano „Srdce je zrádná děvka“ a film patří k těm na které se nezapomíná a nejenom kvůli hereckým výkonům malého Jimmyho Bennetta a Asie Argento. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnegativněji působícíh filmů co jsem viděl. Asia Argento ztvárnila snad nejhorší matku, která se kdy objevila na filmovém plátně. Kromě toho, že je štětka, s čímž neváhá svého syna konfrontovat, do něj na uklidnění láduje drogy a nechává jej na pospas těm nejhorším existencím. A když se následně kluka ujme nábožensky fanatický děd, není to o moc lepší. Film je slušně natočen, Asia Argento určitě talent má, což se projevuje pojetím některých pasáží, které jsou odvyprávěny např. fotkami, či jiným vizuálním stylem. Nebál bych se tento film nazvat psychedelickým hororem a pro slabší povahy to může být docela nálož, protože po něm zůstane výrazně nagativní pachuť. Ale kdo říká, že umění má být jen hezké. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Až doteď jsem na potkání často říkal, že život je krásný. Jak je ale vidět, měl bych dávat pozor, komu to říkám. Život je ku*va. Tento příběh dítěte a zobrazení jeho růstu mi připomněly filmy Sherrybaby a Jesus Camp. Tady jsem ale snímek chtěl každou minutou vypnout. Ač zde vidím sílu a umění takovýto příběh natočit, Srdce je zrádná děvka už si nikdy nepustím. A to už jen z jediného důvodu. Dítko Jimmy Bennett muselo během natáčení zaslechnout tolik nadávek, že to pro dospívání není dobré. Kvůli filmu tohle neuznám. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama