Reklama

Reklama

Člen britského kabinetu je odeslán do Bruselu, kde se má stát komisařem Evropské unie. Záhy se ale zaplete do neproniknutelné sítě politické a hospodářské korupce… Morton je ministr v Britské vládě, kterého premiér obětuje jako obětního beránka. Lidé si žádají něčí hlavu a teď bohužel přišla řada na tu jeho. Ale není všem dnům konec. Je mu navrženo odejít do Brusselu a stát se tak Komisařem pro oblast průmyslu. Britská vláda má velký zájem na tom, aby tuto funkci vykonával právě on. Morton tuto nabídku přijímá, i když se jeho žena odmítá přestěhovat. Možná, že krátké odloučení by jejich vztahu jedině prospělo a tak Morton odjíždí sám. Brzy po příjezdu se mu dostávají do rukou materiály, které obviňují jednu významnou společnost z výroby chemických zbraní. Přestože se to několika lidem nelíbí, pustí se Morton do hlubšího vyšetřování, které ho přivede k překvapivému závěru. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kdo a proč stojí v pozadí politicko-ekonomického komplotu, který má ochromit celosvětovou chemickou výrobu..? Proč šest civilních obětí, proč dvě politické vraždy, proč... Na to vše musí ve zpolitizovaném prostředí odpovědět britský komisař, který chce stůj co stůj odhalit pravdu. Dobrý thriller, trochu mi to připomnělo staré dobré časy herce Lina Ventury, který podobné role ztvárňoval poměrně často. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller, z atraktivní oblasti zákulisí Evropské komise. Mimo dramatického příběhu plného intrik chemických průmyslových gigantů i politiků samotných, se zjevuje všechno, co o Evropské unii a Evropské komisi všichni tušíme. Že je to téměř bezmocný moloch poskládaný z druhé ligy evropských politiků, kterým zmítají mnohem silnější národní vlády a dokonce i nejsilnější hospodářské korporace. Film stojí na brilantním Johnu Hurtovi a pikantnosti bruselského prostředí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poctivý britský thriller z prostředí vysoké politiky propletené se zájmy korporací. Co k tomu dodat? Je to hnus! V Komisaři jsou prakticky všichni svině až na jednoho naivního blázna, kterého chtěli uklidit do politické trafiky a nějak to nevyšlo. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Pracoval som pre Europsku Komisiu a film som pozeral s ludmi z fachu a je to jednoznacne najlepsia komedia roka. Ale ako thriller je to tragedia - to ze to je cele nerealne nevadi, ale strasny scenar a ziadne napatie to zrazaju k nepozeratelnosti. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Komisař je z rodu televizních filmů [televizita z něj jen prýští, přestože primárně tomuto formátu nejspíš určen nebyl], které svou bytostnou nefilmovost kompenzují slušným scénářem, hvězdami druhé až třetí svítivosti [a jejich leckdy áčkovými výkony] + osobami, o nichž jste nikdy neslyšeli, a umírněnou, střídmou, nerušivou, úzkostlivě konzervativní režií. To leckdy nezní špatně, zvláště máte-li náladu spíš na sémantické laskominy, protože klacky Vašemu porozumění pod nohy někdo házel celej den a nepotřebujete k zástupu potížistů přidat ambiciózního filmaře. Komisař Vás provede po bruselském zákulisí devadesátých let, ještě tak nějak krotkém, řekl bych, a zasvětí do potíží, jimiž musí vyautovaní na úrovni národních scén, ale bodře poctiví a idealističtí politici čelit ze strany nadnárodních korporací. Politicky přiměřeně naivní [nejsem euroskeptik, podotýkám], sympaticky zamotané, detektivkově slušné. Celek degraduje příšerná hudba, nešikovně roubující snad-jako-že-německy metlu s klasickými aranžemi. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

John Hurt zde už působí jako unavený sedmdesátník, neshledávám žádné podobnosti s Linou Venturou ani brilantnost hereckého výkonu. Stejně nejiskří milostný románek exotické krasavice s unaveným starým psem, jenž jako by se vybičovával k výkonu ve všech směrech. Zápletka je zajímavá, herecké obsazení nešťastné. ()

Reklama

Reklama