Reklama

Reklama

Billie Blue

  • Kanada Coeur de slush
Trailer

Obsahy(1)

Billie se ve svých šestnácti letech snaží dohnat své vrstevníky – ať už jde o lásku, výšku (růstový spurt se u ní zarazil až na 180 cm) či první menstruaci. Léto začíná a Billie spolu se svými nejlepšími přáteli a super dokonalou starší sestrou Annette je připravena nasát zkušenosti jako plavčice v aquaparku. Bod zlomu ovšem přichází ve chvíli, kdy se obě sestry zamilují do Pierra, místního talentovaného závodního cyklistu. Vzniká srdceryvný milostný trojúhelník, ve kterém Billie hledá své místo na slunci a bojuje za lásku, kterou si zaslouží. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Naivka Billie, která sama říká, že je oproti ostatním dívkám pozadu, se zamiluje do cyklisty Pierra. To by tomu ale nebylo málo, kdyby se do něj nezamilovala i její sestra Annette. Nenazýval bych to ale milostným trojúhelníkem. Letní období plné sytých barev a vodních radovánek je jedna z mála věcí, kterou si lze na snímku užít. Postavy jsou sice sympatické, ale hloupoučké a šablonovité. Opakem jsou realisticky vykreslené situace z období dospívání a nemístné poznámky boomerů. Soundtrack je prostě peckovej a našel by se v něm nejeden budoucí hit nadcházejícího léta. Teenagerům se zřejmě film líbí a dvojitý potlesk na poslední projekci na zlínském festivalu je toho důkazem. [Zlín Film Festival 2023] ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Viděno na Zlínském filmovém festivalu. Obyčejný civilní film, navíc natočený velmi citlivě a místy jsem si spíš připadal nepatřičně, že se účastním tak intimních věcí Billie. Příběh je banální, ale naprosto chápu, že z pohledu dospívajících je to vlastně největší příběh vesmíru. Je strašná škoda, nebo vlastně dobře, že se to opakuje do nekonečna a každý si tím musí projít. Každopádně jde o velmi milý film, ve výsledku opravdu pro dobrou letní náladu. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama