Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, další super parodie, sice to chvílemi vázne (hlavně první půlka Říma), ale jinak perfektní. Nejlepší je pravěk, desatero přikázání a španělská inkvizice pojatá jako muzikál. A největší ubalenej špek, jakej sem viděl :-))) A hlavně trailer na dvojku. EDIT 2024: Já prostě Brookse žeru. On je někdy nevyrovnaný a v tomhle filmu obzvlášť. Těch dementních, fekálních, či blbých vtipů je tady víc než dost, chybí tomu jakýkoliv příběh. Ale Brooks to pálí s takovou vervou, že se člověk prostě nenudí, nebo nepřemýšlí a navíc se i tady zhruba v 50% trefuje. Poslední večeře, Count de Money, finální filmové propojení... a naprosto skvostná inkvizice :) to by prostě dneska nešlo natočit, protože by to urazilo všechny. Navíc umí i solidní davové scény či výpravu, takže třeba Řím opravdu vypadá jak ze sandálovek 60. let. 4* ponechávám a překvapivě historický film roku 1981. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané. Miestami geniálne, miestami trápne. Salvy smiechu striedajú zívačkové pasáže. Mel Brooks, krstný otec modernej paródie, svoj skvelý nápad využil len polovične. Brilantný úvod vystriedala konverzačná nuda prešpikovaná svetlými momentmi, hlavne s vydarenou muzikálovou scénou s inkvizítorom. Škoda, že sme sa nedočkali v závere avizovaného pokračovania. Taký "Hitler na ľade" by bol možno k popukaniu zábavný. ()

Reklama

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi 4-5 hvězdičkami a nakonec dávám 5. Brooks to prostě vyšperkoval báječně. Prvních 10 minut gegy u kterých se nevydržíte nesmát stvoření umění je sice pěkné ale stvoření hudby vás dostane naprosto. Příběh v říme rozesměje a je tam spousta dobrých hlášek ale zbytečně je to natahované mohl to buď trošku oživit nebo zkrátit a místo toho dát něco jiného. Španělská inkvizice byla skvělá :o) Jako muzikál vás to dostane . Francie a Count De Money :o) je vše říkající ale je to už mírně trošku ospalé zrovna ta francie mě už moc neoslovovala :) ale závěr byl 5 hvězdičkový . Přidávám se ke všem ostatním s tvrzením že je škdoa že nebyl druhý díl protože tam by se Brooks vyřádil dokonale. Absolutely Fabulous palec nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘED 20 MILIÓNY ROKY, OPICÍM PODOBNÉ STVOŘENÍ OBÝVALI ZEMI. A OPICE VSTALA, A STALA SE ČLOVĚKEM. NAŠI PŘEDCI.......“ /// Doba kamenná a její první umělec (i kritik), starej zákon a vznik 10ti přikázání.... v krátkých scénkách znázorněny důvody zrodu věcí, které nás dosud obklopují. Taškařice z doby římské, která má blíž k Životu Briana než kdejakým parodiím. A NEŽ SKONČÍ TATO NOC, JEDEN Z VÁS MĚ ZRADÍ! (třikrát!) Jo, tenhle druh zábavy je mi blízkej! Španělská inkvizice a ,,jeho svátost“ Torquemada v muzikálovým čísle, nechť patří k tomu ..... (nechám na každém). Ani ta Francouzská revoluce s žebráky žebrajícími od žebráků už nebyla Bůh ví co. Ale souhlasím, že je škoda, že jsme se nedočkali Hitlera na ledě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak se chovali moji předci. 2.) Jsem pořadatel každoročních orgií a bufetu, které mají jediné pravidlo: ,,Kdo dřív přijde, ten dřív....“. 3.) Jako ,,hulič“ chci vidět legendami opředený ,,mocný joint“. 4.) Thx za titule ,,ja.srab.cz.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podobná taškařice jako dělají Pythoni. Lacinější provedení a humor, který nemusí sedět každému (popravdě není to úplně můj šálek čaje). Ale první půlka (neandrtálci, Mojžíš, Řím, Ježíš) mi obsahem i humorem připomínala Life of Brian, který se mi líbil a nejednou se zasmál. Bohužel druhá půle, inkvizice a francouzská revoluce, to byl značný úpadek, trochu mi připomínal Blackův Year One. # příběh 5 | hudba - | humor 4 | akce 3 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 (ale jen první půlku) ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama