Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku byl úsvit a v něm několik opic zjistilo, že chodit se dá i po dvou. Pak přišlo první manželství, první homosexuální manželství a 15 božích přikázání. Vize Mela Brookse o historii světa nás zavede do Říma, kde etiopský tanečník, pouliční filozof a palácová panna utíkají před Cézarovými vojáky, aby nakonec skončili jako zaměstnanci hostince, kde v uzavřené společnosti večeří Ježíš. Další část filmu je věnovaná Francouzské revoluci a v upoutávkách na druhý díl uvidíme třeba Hitlera jako krasobruslaře. (hobbitko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Humor Mela Brooksa mi šmakoval odjakživa, možno je to tou židovskou satirou, ktorú môžem v nekonečných obmenách. Navyše má tento film skvelú hustotu rôznorododých gagov, niekedy ide len o chutné detaily a narážky, ktoré však nesmierne potešia milovníka starých komédií i slovného humoru. Už len sledovať herecký výkon fantastickej Madeline Kahn v roli cisárovnej Nympho bola čistá rozkoš :-) "Mám nejaké miesto, ktoré by tento mladý muž mohol vyplniť?" Apropos, neviem, či niekto urobil aj dôstojné titulky, ale tie od Isis z roku 2003 sú paródiou na preklad - aj Google translator má viac inteligencie a citu. Ešteže mám dobrú angličtinu, inak by som z toho českého klenotu dadaizmu nepochopila ani prd. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Paráda, další super parodie, sice to chvílemi vázne (hlavně první půlka Říma), ale jinak perfektní. Nejlepší je pravěk, desatero přikázání a španělská inkvizice pojatá jako muzikál. A největší ubalenej špek, jakej sem viděl :-))) A hlavně trailer na dvojku. EDIT 2024: Já prostě Brookse žeru. On je někdy nevyrovnaný a v tomhle filmu obzvlášť. Těch dementních, fekálních, či blbých vtipů je tady víc než dost, chybí tomu jakýkoliv příběh. Ale Brooks to pálí s takovou vervou, že se člověk prostě nenudí, nebo nepřemýšlí a navíc se i tady zhruba v 50% trefuje. Poslední večeře, Count de Money, finální filmové propojení... a naprosto skvostná inkvizice :) to by prostě dneska nešlo natočit, protože by to urazilo všechny. Navíc umí i solidní davové scény či výpravu, takže třeba Řím opravdu vypadá jak ze sandálovek 60. let. 4* ponechávám a překvapivě historický film roku 1981. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Svérázný výklad historie lidstva pomocí lehce zjednodušené formy, která diváka provádí od doby kamenné, přes vznik Starého zákona, život ve starověkém Římě, španělskou inkvizici až po Velkou francouzskou revoluci. Je to obrovská škoda, protože film měl dokonalý začátek s parodií na 2001, pokračoval skvělým fórem na téma redukce přikázání a po přesunutí do Říma "marihuanovou" honičkou, druhým Mojžíšovým výstupem a Poslední večeří, ale po odchodu z Římské části už film ztrácí dech a s tím i divákovu pozornost. Kdyby byla kadence vtipů stejná i ve druhé polovině, šlo by o jednu z nejlepších komedií 80. let, ale takhle je to bohužel jen pokažený velmi slibný film. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Rádoby vtipné prznění historie a utahování si z kultury starého kontinentu. To samo o sobě není žádný problém a může to být velice vtipné téma, nicméně tady se to prostě nepovedlo. Za celý film jsem se zasmál asi dvěma scénkám, zbytek je trapný a to bohužel ne tím zábavným způsobem. Celý film na mě působí improvizovaně a hloupě, asi to není můj styl humoru. 3/5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘED 20 MILIÓNY ROKY, OPICÍM PODOBNÉ STVOŘENÍ OBÝVALI ZEMI. A OPICE VSTALA, A STALA SE ČLOVĚKEM. NAŠI PŘEDCI.......“ /// Doba kamenná a její první umělec (i kritik), starej zákon a vznik 10ti přikázání.... v krátkých scénkách znázorněny důvody zrodu věcí, které nás dosud obklopují. Taškařice z doby římské, která má blíž k Životu Briana než kdejakým parodiím. A NEŽ SKONČÍ TATO NOC, JEDEN Z VÁS MĚ ZRADÍ! (třikrát!) Jo, tenhle druh zábavy je mi blízkej! Španělská inkvizice a ,,jeho svátost“ Torquemada v muzikálovým čísle, nechť patří k tomu ..... (nechám na každém). Ani ta Francouzská revoluce s žebráky žebrajícími od žebráků už nebyla Bůh ví co. Ale souhlasím, že je škoda, že jsme se nedočkali Hitlera na ledě. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak se chovali moji předci. 2.) Jsem pořadatel každoročních orgií a bufetu, které mají jediné pravidlo: ,,Kdo dřív přijde, ten dřív....“. 3.) Jako ,,hulič“ chci vidět legendami opředený ,,mocný joint“. 4.) Thx za titule ,,ja.srab.cz.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama