Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celá britská královská rodina zahyne při nehodě. Britské impérium však nemůže zůstat bez panovníka, a tak se rozbíhá horečné pátrání po příbuzném královské rodiny, který by mohl nastoupit na trůn. Bohužel jediným nejbližším následníkem je Američan Ralph Jones, rockový pianista a zpěvák. Udělat z tohoto naprosto nevhodného chlapíka nového anglického krále je úkol téměř nesplnitelný, a to i pro tak zkušeného muže, jakým je královský sekretář Cedric Willingham. Nový vladař se totiž jen velmi neochotně zbavuje svých značně neanglických a poněkud buranských zvyků. Kupodivu se ale ukáže, že právě tyto jeho nectnosti pomohou k uzavření výhodných smluv při jednání s králem jedné africké země. Při jednom tajném výletě se Ralph seznámí se začínající striptérkou Mirandou, která se stane jeho milenkou. Tuto informaci se pokusí zneužít ke svým intrikám lord Graves... (TV Nova)

(více)

Recenze (63)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poněkud potřeštěný námět, ale nakonec proč ne? Potenciál na rozjetí kvalitní zábavy určitě měl, nemohu zbavit pocitu, že ale nebyl využit naplno. Ve výsledku standardní komedie dle ověřené šablony, kterak se člověk z chudých poměrů ve vyšší společnosti ocitne - tentokrát americký křupan a hned v anglické královské loži. Světlé chvilky jsou střídány slabšími, romantická linka ničemu neškodí, ba naopak. Obrovským štěstím bylo kvalitní herecké obsazení v čele s užívajícím si Johnem Goodmanem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Strašně dobrej a originální nápad, navíc s výbornou hlavní postavou. Už to vzájemné vnímání Američanů a Britů je dost vtipné. Mělo to potenciál stát se kultovním filmem. Bohužel to splnilo jen zčásti a hlavně v poslední čtvrtině mě tvůrci dost zklamalo, když místo chytré komedie začali dělat frašku. Škoda. Ale nenudil jsem se. ()

Reklama

Pulper 

všechny recenze uživatele

Nápad pěkný, zpracování výborné. Tvůrci se sympaticky snažili navodit atmosféru britské monarchie se všemi klady i zápory. Hodně k tomu přispěly výkony Petera O´Toola a Johna Hurta. John Goodman nezůstal pozadu a já bych takového krále bral všemi deseti, i když rock´n´roll neposlouchám a bowling hraju tak 1x za rok. Jediné výrazné vady jsou přiblblá smrt královské rodiny a monarchie ve Finsku (COŽE?!) s germánskými jmény jejích členů a perverzní (nic proti) princeznou, u níž zřejmě při vývoji došlo k předávkování testosteronem. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Vtipné ? Chvíľami. Tých chvíľ však pre mňa bolo tak málo, že vlastne ani nestoja za reč ... V súvislosti s týmto Ralphom (americkom striptérovi, ktorý sa zrazu stane následníkom anglického trónu a pri svojom prerode na kráľa prežíva tie najneuveriteľnejšie trapasy ... uff, ťažká originalita) musím poznamenať, že i "vďaka" nemu mi Goodman nikdy nebol výnimočne sympatický ... Aby som však len nehanila - sú aj horšie filmy. Dokonca, buďme špecifickejší, i horšie komédie. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ze kterého šlo sice vytěžit mnohem více, ale i tak se jedná o velmi dobrou zábavu. Nechci sice nějak snižovat scénáristické kvality Davida S. Warda, ale myslím si, že s tak dobrým nápadem mohl vytvořit jednu z nejlépších komedií všech dob, bohužel. Přesto je to na nějakých 70%, a vzhledem k výbornému českému dabingu a faktu, že jsem se občas opravdu velmi dobře bavil, musím udělit čtyři hvězdičky... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 17. dubna do 13. července 1990. (rafix)
  • V tomto filmu se objeví sídlo Highclere Castle v Berkshire. Sídlo rodiny Crawleyů ze seriálu Downton Abbey (od r. 2010). (morgos)
  • Společnost Universal Pictures společně s uvedení filmu do kin zájila marketingovou kampaň, na které spolupracovala se společností Burger King. (morgos)

Reklama

Reklama