Reklama

Reklama

Good Taste Made Bad Taste

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Nový Zéland, 1988, 25 min

Obsahy(1)

Krátký dokument o natáčení prvního celovečerního filmu Petera Jacksona Bad Taste – Vesmírní kanibalové. Podíváme se do zákulisí natáčení, nahlédneme pod pokličku vzniku speciálních efektů a dozvíme se zajímavé informace z úst Jacksonových rodičů a jednotlivých účinkujících. (HellFire)

Recenze (12)

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument o začínajícím tvůrci a jeho myšlenkách, odhodlání a píli, která ho později dostala až na vrchol. Peter Jackson je nevšední osobnost se zvráceným smyslem pro humor, Bad Taste byla velká a "nebezpečná" zkouška jeho schopností (sám říkal, že dříve měl problém projekty dotáhnout do konce a Bad Taste zabral 4 roky), ale on uspěl, vložil do svého prvního velkého filmu vše a díky tomu se z něj stal kult. Tento dokument přibližuje pocit, kdy tvůrce začíná s ničím a snaží se dokázat velké věci, ale myslím, že podání mohlo být o něco více vzrušující... 7/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle není ani tak dokument o Bad Taste, jako spíš o tehdy pětadvacetiletém Peteru Jacksonovi. Dokument se zaměřuje na jeho amatérskou tvorbu a vlastní masky a modely, které pro své filmy sestrojil, zkrátka na vše, co předcházelo celovečerním filmům. Stejně tak strasti při natáčení Kanibalů, když si například sestrojil kolejnice ze dřeva nebo improvizovaný jeřáb na kameru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ma bavilo oveľa viac ako samotný film Bad Taste. Zatiaľ čo film vyzerá (pochopitelne) amatersky a lacno, čo aj je, samotný dokument, kde sa pozrieme do zákulisia Jacksonových podomácky vyrábaných vecí, masiek alebo kde nám predstaví triky s kamerou, replikami a vyhodeným domom do vzduchu, to ma skutočne bavilo oveľa viac ako celý film. Práve tu sa ukazuje Jacksonová genialita a zmysel pre detail. Na youtube zahliadnete celý dokument a aj kúsok s jeho prvého filmu The Valley. 90% - 5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušný dokument, který nás zavede do zákulisí natáčení Bad Taste, seznámí nás se skutečnými profesemi herců¬/ne-herců, ukáže nám všechny fígle jenž byli použity. Především se však podíváme na takový malý výklad režisérova dětství a dospívání. Je to vlastně svým způsobem takový dokument jak o filmu, tak i o Jacksonovi samotném. 7/10 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Jackson natočil na koleně svou prvotinu. I když v tom nebyl sám. Pozval všechny kamarády a za pivo spolu točili o víkendech a ve volných chvílích. I když výsledek není zapamatovatelný, vynaložená práce se cení a Jackson se zapsal na filmovou mapu. Začal si tak plnit svůj sen. Co se samotného dokumentu týče, neočekávejte nic závratného. BBC jednoduše přijela s kamerou, namířila ji na Petera a řekli GO. Ke zhlédnutí na YouTube. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Taková malá příručka pro video/kinoamatéra, co všechno se dá udělat s trochou píle a umu doma v dílně (nebo také v kuchyni). Ovšem nejzajímavější částí je bezpochyby ukázka velmi ranné tvorby Petera Jacksona. 2. světová válka, The Valley, zombícký film, James Bond... Bad Taste byl přece až dvanáctý Jacksonův film ;o) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý informační dokument s ukázkami rané Jacksonovy především nedokončené tvorby a ukázek, jak se natáčel Bad Taste s minimem finančních prostředků. Od masek pečených v domácí tvorbě, až konstrukce kamerových jeřábů a steadycamu. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Velmi povedeny dokument. Bohuzel je ucinkujicim docela spatne rozumet. Ze si chlapci dali praci s tema barakama. :) ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o filmových počátcích Petera Jacksona. Naučíte se, jak za málo peněz vytvořit zvracející gumovou hlavu, vyhodit domek do povětří, nebo jak si nejlépe udělat ufonský kostým (s placatou hlavou) - prostě věci, bez kterých byste se v běžném životě neobešli. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

Velezabavny dokument o pociatkoch tvorby P.Jacksona a hlavne o vzniku kultovky Bad Taste. Dozviete sa, ze vsetci herci su kamarati s rozmanitymi povolaniami, ze Peter Jackson hral asi najzaujimavejsiu dvojulohu (zapasil sam so sebou, pricom jedna postava mala bradu, druha nie) a tiez sa dozviete preco mali ufonci z filmu taku plosku hlavu (toto ma fakt dostalo). ()

hribisko 

všechny recenze uživatele

Jak Peter Jackson nadělá za málo peněz hodně muziky a ještě vás nadobro přesvědčí o tom, že je to vážně filmový maniak a cvok. ()

Reklama

Reklama