Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (516)

HAL 

všechny recenze uživatele

To povedené jedničce a ještě povedenější Del Torově dvojce je to samozřejmě bída velká, a hlavní problém je samozřejmě Goyer, neschopný packal chrlící v Hollywoodů jeden tupý scénář za druhým - občas se jich chopí schopnější režisér a dokáže je zkorigovat, ale tady zůstalo všechno jen na něm a je to vidět. Ale jako relativně snesitelné béčko na úrovni průměrných Underworldů a Resident Evil to pořád obstojí. Jen s tím propadem do této podřadné kategorie je nutno počítat předem, kdo čeká že Blade bude pořád tak cool jako dřív, jeho spolupracovníci sympatičtí, a jeho záporáci děsiví, ten se se zlou potáže. Tady Blade jede jen tak na čtvrt plynu, hlavní turbozáporák sice má být praupír nosferatu, ale vypadá v lidské podobě jako metrosexuál z posilovny a v upírpodobě jako kombinace mutantů ze dvojky a čertíků z pohádek, a Ryan Reynolds se sice pokouší o zárodečného Deadpoola, ale tady je to spíš trapně smutná podívaná. Aspoň na té Jessice Biel není co zkazit, hrát sice neuměla nikdy, ale tady je v nejlepších letech aby se na ni hezky koukalo, a to se počítá. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

přeháňky? no jistě! samozřejmě! je na každém, aby zvážil, kde je jeho etická poklidná mez. lehce zhrnu prvních 40 minut: akce, akce, občas keci, akce. no a tak podobně to pokračuje až do konce. jen těch slov je někdy moc. nejhorší je, když se začne místo keců vyprávět. herectví W.S. na nás ,,dýchne" hlavně (jen?) v akčních scénách, protože je v pohybu a nemusí působit chytře. a dracula není strašidelnej, ale hnusnej (budu toho blba šetřit). přesto vše - díky muzice v akci a velmi dobrému 5.1 ex - jsem měl občas pocit, že můžu skončit jako krevní konzerva. a tajně doufám, že spíš než nápad natočit další díl, zvítězí raději žízeň ! ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ať žije komerční věk !!!! X-krát sláva a x-krát fuj... Další, nesčetný případ pokračování a nastavovaných kaší poslední doby, které jsou už o ničem a mají jen jedinný úkol - natahat hejly buď do kina nebo koupit nějaký nosič a samozejmě náležitě za to zaplatit. Akční podívaná se spádem to sice je, ale takhle???? takhle lacině a podbízivě???? A co ten nelogický scénář??? To je na tom Wesley tak blbě, že bere takové role? Kdybych neviděl filmy předešlé, asi bych nebyl (možná) na hodnocení tak skoupý, ale "holt" já je viděl... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Příšerná, po všech stránkách nezvládnutá blbost, zašlápávající do země celý bladeovský kult. Ne že bych považoval předchozí díly za výkvěty kinematografie, ale vzhledem ke svým ambicím příjemně překvapily. A ačkoliv měla trojka největší potenciál a vlastně také mířila nejvýš, byla vystřela z příliš slabého luku a příliš nezkušeným střelcem. Sbohem, Blade. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"To je kousek jeho pancíře. Z toho jsme dokázali počítačově vyvodit, jak ten šmejd asi vypadal." Ano, přesně tohle jedna z postav filmu Blade: Trinity smrtelně vážně řekne a přesně tak hloupý je celý film. Že bude horší než del Torův senzační, hravý a nápaditý druhý díl, jsem čekal, ale že bude také horší než průměrná jednička, to už jsem si nemyslel. A přece. Blade tu už tak nějak není Bladem, spoustu toho zachraňuje Ryan Reynolds (jediný herec z celého obsazení, kterému se daří být vtipný a zároveň sympatický) a trapnějšího záporáka, než je tento naposilovaný tupý Dracula alias Drake nebo kdo, si nedovedu představit. Když to vezmu kolem a kolem, líbila se mi vlastně jen scéna se psy. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Podle herečky Kate Beckinsale bylo v určité době zvažováno propojení sérií Blade a Underworld. (NIRO)
  • Abigail Whistler (Jessica Biel) používá ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 686 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Při rozhovoru upírů s uneseným nočním lovcem je celá místnost pokryta slunečním svitem, kvůli čemuž by se upíři měli rozpustit. (Pepy)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama