Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (516)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání a pokažení trylogie, která mohla být excelentní. Postava Draculy byla pro trylogii víc než logická. Obsazení charismatického a exotického Dominica Purcella do jeho role mi docela sedlo, dokud se nechopil meče a nezačal s šermováním a bojováním obecně, to už mi zbyly jen oči pro pláč. Upíři jsou zde podáni spíš jako banda vymírajících idiotů, kteří neumí ani intrikařit ani bojovat, jak jsme zvyklí z původních dvou dílů. Zato nám tvůrci vnucují vnadnou, ale neuvěřitelně zbytečnou Jessicu Biel, kterou snesu vřeštící a zdrhající v nějakém slasheru, ale jen ne proboha akčně bojující, charismaticky se tvářící a navíc se beroucí tolik vážně ... To už snad raději ten Drake ... Do třetice všeho zlého, Ryan Reynolds jako Hannibal King se svými debilními hláškami, které do temného Bladea vůbec nepatří (hlášky si může ve filmu Blade dovolit házet zase jenom Blade!), plus jeho rádoby neroztřískatelný obličej, kosti a svaly (chvílemi jsem uvažoval, jestli není taky upír ...), který předvádí v trapném finále rádoby wrestlingový duel s WWE/WWF obrem Paule Levesque! A tím se dostávám k tomu, co vždycky dělalo Bladea Bladem, a to je akce a souboje ... Jasné postrádání asijských choreografů oproti předchozím dvoum dílům vykazuje o to větší nábor střihačů, kteří měli zřejmě opravdu hodně práce. Souboje jsou trapné, ubohé, často nepřehledné, kamera jde občas úplně mimo a co nejhorší, bojovat snad zapomněl i sám Snipes. Ne že by se nesnažil, ale tvůrci filmu jsou v tomto jasní amatéři a nedávají mu prostě prostor. A tím myslím i prostor 3 x 3 metry, aby něco předvedl. To že svoji nejoblíbenější zbraň vezme do ruky až na samém konci filmu mne pak zamrzelo nejvíc a se slzou v oku jsem zamáčknul vzpomínku na excelentní akci a gore v předchozích dvou dílech ... (jo gore!! no tak ta se už nekonají, to jsem taky opomněl). Prostě naprosto nepovedený díl, který chtěl zviditelnit pár nových tváří, ale málem kvůli těm idiotům utopil ve filmu samotného Snipse (což si opravdu nezasloužil). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne až v Trinity začal Blade chŕliť tie najlepšie hlášky, s úspechom mu sekunduje jednoznačne najväčšie prekvapenie tohto filmu Ryan Reynolds, ktorí je fakt cool simpaťák. Bohužial Jessice Biel chýba tá potrebná charizma, takže fakt neviem či bude mať svoju vlastnú sériu.Do úlohy draculu by som tiež vedel vybrať aj lepšieho predstaviteľa. Škoda že režisér na nás vybafne zo svojho umenia to najlepšie hneď na začiatku, potom to zachraňujú už len drahé a pekné triky + tá hudba, môj štýl. Bavil som sa fakt skvele. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Blade: Trinity" je zbytočný, nesmierne stupidný film, ktorý nemá absolutne čím zaujať. Už prvú časť som pokladal za hlúpy nezmysel, ale rešpektoval som odlišný pohľad autorov na vamp-horror. No toto je na mňa naozaj priveľa. Už nemám žalúdok na takýto blivajz. Avšak Wesleyho Snipesa to evidentne stále baví. Vôbec si neuvedomuje aký je trapný. * ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Blade pěkně vybarvil. Ani ne tak on, je pořád vyveden v barvě azayaka atlantic blue, pořád je to stylový, hláškující černoch, který si poctivě vede účetnictví, protože přesně ví, že k dnešnímu dni zabil 1182 lidí. Bohužel v polovině filmu začal trousit hlášky, které si tvůrci vypůjčili z filmu Řidič slečny Daisy, tedy: "Dostaň to ze sebe" (opakováno třikrát) a "Nenechej to zvítězit." Přiznám se, že jsem se na tento film moc těšil, o to větší bylo zklamání. Přišlo mi to jako nějaký rádoby stylový film pro studenty o studentech, studenty samotnými natočené. Jako bonus je tu Ryan Reynolds, který dovršuje veškerou trapnost, která do jeho zjevení jen tak pokukuje. S jeho příchodem vytryskne na povrch jako gejzír. Ne, tento mladík není akční hrdina a už vůbec ne hláškující hrdina. Ten humor tam byl tak moc suchý, že jsem u toho musel vychlastat celou nádržku mého záchodu Geberit. Nemá smysl dále vyjmenovávat všechny prohřešky proti filmařině jako takové, ani hledat chyby v nelogičnosti děje. Ten film je prostě špatný. Nešťastně zvolení herci, nesmyslně tříštěný scénář. Hloupě zaonačený příběh o Drákulovi v podání Dominica Purcella. Jeho pojetí Drákuly je snad na novou zkušenost s mým Geberitem, s tím, že teď bych nebral, teď bych tam spíš něco dával. Jedna hvězda za to, že to udrželi alespoň v „céčkové“ kategorii, mohli zabruslit do „zetkového“ stylu a lá Asylum, vůbec bych se tomu nedivil. Když totiž se dá něco podělat, tak se to podělá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tak upíři byli v jedničce, vylepšení upíři, které šlo sejmout jen denním světlem ve dvojce. Na tvůrci se tedy vznášel otazník, koho by měl Blade zlikvidovat ve trojce. Tvůrci nechali ze země vykopat samotného vládce veškerého upírstva - Draculu, který je imunní i vůči sluníčku, což zní takhle na papíře moc hezky. Jenomže ho zde bohužel prezentují jako naprostého řadového sráče. Větší problémy dělal Wesleymu ten namachrovaný bezvýznamný píčus z jedničky. Od Draculy jsem si dovolil čekat něco extra. Tento díl je tedy z celé trojky jednoznačně nejhorší. Akce je opět hodně, ale děj je jedna velká snůška nesmyslů a nudy. Potěšilo mě, že se děj vrátil opět do odlehčenější úrovně, nicméně celý smrdí více televizní kvalitou než kinem. Lepší dvě hvězdy. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Při závěrečné bitvě v domě Danici Talos (Parker Posey) ohýbá při pádu Hannibal King (Ryan Reynolds) traverzu, která je však po vtrhnutí policistů do domu opět rovná. (Pepy)
  • Upírský akčňák za 65 mil. amerických dolarů vycucal z diváků během opening víkendu (10.-12. 12. 2004) jen 16 milionů. Nakonec byly jeho americké tržby 52,4 miliony, celosvětové pak 132 milionů. (imro)
  • Režisér David S. Goyer původně zamýšlel umístit děj do budoucnosti, ve které by upíři převzali vládu nad světem a lidé by byli umístněni v táborech jako dobytek. Producentům se však tento nápad zdál příliš temný, a proto musel scénárista pro svůj režijní debut na filmovém plátně přijít s jiným námětem. (imro)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama