Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (516)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dala bych dvě hvězdičky za čím dál tupější akci s čím dál méně charismatickým Wesley Snipesem a čím dál dementnějšími padouchy, ale ten efekt chcípajících upírů rozpadajících se na prach v zášlehu ohně se mi snad nikdy neomrzí:-). A upíří psi taky pobavili, takže zdejších 51% považuju za dokonale odpovídající hodnocení. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Blade - a mluvím teď o prvním dílu - mezi comixovými adaptacemi stavěl především na vysokém "cool efektu". Čili co největší množství co nejsušších hlášek a hlavně - efektně natočená, svižná akce... Co na tom, že scénář byl slaboduchý a herecké výkony nevýrazné... Na to tady máme Xmeny a všelijaké jiné meny... Tenhle třetí díl však nejenže debilizující tendenci bladeovských příběhů ještě podtrhl, ale dokonce se silně prohřešil na svých největších devízách - akce už není svižná a efektní, ale neohrabaně natočená a směšná a hlášky kulhají, jako dvojnohý pes lezoucí do schodů... Přidejte si nehorázného Drákulu (nebo Drakea, chcete-li, zní to moderně ;-) ) a vypadne vám špinavá nuda, nehodná pozornosti. Katastrofa. 10% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Moje ostravská babička by pro to měla výstižné označení - "chujovina". "Trojce" Bladea chybí to, co zdobilo předchozí části. Působivou atmosféru a solidní příběh prvního Bladea a Torovu akční explozivitu "dvojky" vystřídal připitomnělý scenář, nic moc akce, úděsný castingový omyl v podobě Draculy a zejména fakt, že Goyer je opravdu slabý režisér (i s přihlédnutím k faktu, že se jedná o debut). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

David S. Goyer je dobrý scénarista, ale velice mizerný režisér. Třetí díl Bladea již kulhá na obě nohy a svým starším bratříčkům se dívá na záda z notné dálky. Akce je zde prakticky pořád, ale diváka nebýt přítomnosti Ryana Reynoldse a jeho hlášek, již nic nechrání před nudou. Naprosto zbytečný díl, který nemusel ani vznikat. Přídomek horor bych bral notně s rezervou, protože film na mě působí spíše jako videoklip na MTV. Dominic Purcell je naprosto k uzoufání hrozný. Wesley Snipes nicméně vytvořil jednu z nejznámějších komiksových postav. 40% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rutinní a nepříliš zdařilá zabava, která se začne bortit v okamžiku kdy Blade dělá "ťuťuťu" na zachráněné mimino. A v okamžiku, kdy se objeví toporný Drac(ula), mění se to všechno v nechtěnou komedii. Nepřidá tomu ani hloupý scénář a nezáživná akce, která místo pořádné mely nabízí jen spoustu prostojů a efektních kulturisticko-baletních postojů. Není to sice úplná katastrofa, ale je to prostě slabé, nezáživné a z paměti to vyšumí stejně rychle jako vyšumí přeseknutý upír. Jen bez těch jisker. Upíří čoklík ani těch pár vtipných hlášek to nezachrání. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Při příchodu Abigail Whistler (Jessica Biel) a Bladea (Wesley Snipes) do jejich bytu, má Abigail v toulci dva šípy, avšak za chvíli jen jeden. (Pepy)
  • Konec titulků obsahuje scénu, ve které Blade (Wesley Snipes) jede ve svém autě zabít dalšího upíra. (StevenW.)
  • Patton Oswalt (Hedges) o problematickém natáčení a jeho výsledku řekl: "Když ten film vidíte jen tak, je to za čtyři mínus - prostě to nefunguje. Ale když víte, čím vším prošli, aby to vůbec natočili, je z toho jednička s hvězdičkou." (NIRO)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama