Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (516)

Lima 

všechny recenze uživatele

Moje ostravská babička by pro to měla výstižné označení - "chujovina". "Trojce" Bladea chybí to, co zdobilo předchozí části. Působivou atmosféru a solidní příběh prvního Bladea a Torovu akční explozivitu "dvojky" vystřídal připitomnělý scenář, nic moc akce, úděsný castingový omyl v podobě Draculy a zejména fakt, že Goyer je opravdu slabý režisér (i s přihlédnutím k faktu, že se jedná o debut). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pozitiva: Charismatický hláškař Ryan Reynolds, hezoučká tvářička Jessicy Biel, Wesley a několik málo stylových hrátek rychlých obrázků s moderní hudbou. Negativa: Veškerá akce a vůbec Goyerova režie celkově - tomu chlapíkovi asi někdo nakukal, že všechno se dá uhrát podhledama (jenže nic se nemá přehánět, dvojnásob, když to v Goyerově pojetí zas až tak cool není). Důvody ke kastraci: Dracula. Kill that guy, fuck that guy... hlavně ať už se na plátně nikdy neobjeví. Zlatý Roxburgh z Van Helsinga! Přitom i ten mě neskutečně štval. Bída s nouzí, ale AVP nebo Catwoman jsou ještě mnohem mnohem horší. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Sidekickové jsou víc cool než hlavní hrdina. To je ale průšvih. Jessica Biel má sice podobný počet vět jako Audrey Tatou v Šifře, ale mnohem líp se na ni kouká. Reynolds je nejvíc cool týpek a jenom díky němu mě ten film relativně baví. Naopak Wesley sucks a gay Dracula s rozhalenkou mi uvízne v hlavě asi na hodně dlouho. Režijně neskutečné utrpení, s naprosto šílenými a nesmyslnými záběry, které spolu s velice špatným střihem tvoří tragický závěr docela slušné série. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a zlého (zde spíše toho zlého) postavil David S. Goyer Bladeovi do cesty nejmocnějšího z nemocnějších - samotného Drákulu. To má být k smíchu nebo to máme brát doopravdy?? Scénář totiž zazdil oba dva protagonisty bojujích na opačných stranách barikády. Wesley Snipes se opět vrátil v roli hybridního lovce upírů, sekne mu to jako vždy, jeho charisma je na sto honů přede všemi, ale kupodivu nedostal tolik prostoru jako v předchozích dvou dílech. Roli drsného hláškaře převzal Ryan Reynolds, nabouchanej týpek a vedoucí Nočních lovců. Jako by toho nebylo dost, další postavou, která tříští Bladeovu výsluní pozici, je Jessica Biel, nevlastní dcera starého Whistlera, jež už asi potřetí v sérii Blade natáhnul brka... Abigail Whistler používá specifické zbraně, ale nevěřím jí ani jednu bojovou techniku, je tu kvůli jejímu hezkému obličejíku, toť vše. Stopáž filmu natažená na dvě hodiny je neskutečně úmorná a místo akce, kterou od filmu tohoto typu čekáme, na nás scénáristé vyrukují se zdlouhavými a nudnými dialogy, jdoucími jedním uchem dovnitř a druhým ven bez výsledného efektu. Příběh hraje šesté housle, FBI zatkne Bladea za vraždu člověka, Blade je vyslýchán, Blade unikne, Blade a Noční lovci všechny zničí, nic nového pod sluncem. Dojem filmu nespraví ani závěrečná akční dvacetiminutovka, která pohřbívá Snipesův vymakaný bojový styl špatným střihem a ještě horší kamerou, finální souboj je jako hra dvou děcek na pískovišti... takhle tedy opravdu ne, Dominic Purcell jako Drake nemá co hrát, objevuje se (kromě finále) vždy jen na pár vteřin a ani jeho tým nohsledů nestojí za mocv(osobně jsem se těšil na wrestlera Triple H, ale zklamání je slabé slovo)... Jak pěkně série Blade začala, tak nedůstojně a neslavně končí a opravdu doufám, že budeme ušetřeni případných pokračování. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/129 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne až v Trinity začal Blade chŕliť tie najlepšie hlášky, s úspechom mu sekunduje jednoznačne najväčšie prekvapenie tohto filmu Ryan Reynolds, ktorí je fakt cool simpaťák. Bohužial Jessice Biel chýba tá potrebná charizma, takže fakt neviem či bude mať svoju vlastnú sériu.Do úlohy draculu by som tiež vedel vybrať aj lepšieho predstaviteľa. Škoda že režisér na nás vybafne zo svojho umenia to najlepšie hneď na začiatku, potom to zachraňujú už len drahé a pekné triky + tá hudba, môj štýl. Bavil som sa fakt skvele. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Patton Oswalt (Hedges) o problematickém natáčení a jeho výsledku řekl: "Když ten film vidíte jen tak, je to za čtyři mínus - prostě to nefunguje. Ale když víte, čím vším prošli, aby to vůbec natočili, je z toho jednička s hvězdičkou." (NIRO)
  • Jedna ze členek Nočních chodců bije skupinku upírů v metru, přestože ti by měli být rychlejší a silnější než obyčejní lidé. (Pepy)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama