Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z vězení se vychází s nejrůznějšími úmysly. Michael Poole, který si v něm odpykával trest za podvod, je pevně rozhodnut zpřetrhat všechny dřívější vazby a začít nový, minulostí nezatížený život. Dobře ví proč. Jeho bývalí kumpáni rozhodně nepatří k lidem, s nimiž by se dalo klidně diskutovat a čím dál od nich bude, tím lépe. Jenomže oni mají o jeho pobytu na svobodě poněkud jiné představy... Alice Mooneyová, stará panna, která obětovala celý život své panovačné matce, vlastně žije také v jakémsi vězení. Bez mříží, bez zámků - bez východiska. Pomalu se smiřuje s tím, že ji už nic hezkého nečeká. Kdesi v knize osudu však bylo psáno, že se tyhle dvě osamělé duše mají potkat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milý příběh o vztahu dvou stárnoucích lidí, kteří se nikdy neměli potkat, ale potkali a začali spolu žít.. Příjemná hudba dotváří slušnou atmosféru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V Nočním vlaku se sice vyskytují zločinci, někteří tak drsní, že by mohli z fleku šéfovat horší variantě koncentračního tábora, přesto film není ani v nejmenším ovlivněn tarantinovským vnímáním násilí a zločinu jako svého druhu zábavy. Je to především milostný příběh dvou stárnoucích outsiderů, kteří už nevěří, že by mohli prožít něco hezkého a začít znovu. Setkání propuštěného smolařského podvodníčka v podání Johna Hurta a nenápadné domácí puťky pod vlivem dominantní matky v podání Brendy Blethyn je divácky příjemné díky jejich civilnímu herectví. Na druhé straně scénář není natolik vynalézavý a silný, aby film zvedl z průměru. Snímek se totiž pohybuje ve vodách, které jsou poměrně důkladně zmapované. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani mí oblíbení herci z toho nedokázali vykřesat atmosféru. Víc emocí je ve vyzváněcím tónu mobilu. Popravdě by si film zasloužil jen dvě hvězdy, ale za Brendu Blethynovou a Johna Hurta musím přidat. /18. 7. 2010/ ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

V televizi bych tento film asi přepl, ale ten večer, když jsem DVD vložil do přehrávače ,jsem byl tak unavený, že mi bylo zatěžko jej vypnout. Dokoukal jsem . Film působí velmi upachtěně. Na jednu stranu se snaží o romanci, na stranu druhou obsahuje "ačkní" scény honičky, kdy exvězeň v letech uteče mladému muži v nejlepší formě a to hned několikrát. Zlosyni jsou zde vykresleni tak, že by i Kaisersoze (Obvyklí podezřelí) bledl závistí Každopádně pánovi v letech se i tak daří unikat a prožívat si svůj romantický vztah. Co mne občas probralo z letargie byl hudební doprovod, tedy hlavně techno muzika, která byla velmi rušivá .. Ostatně to plně korespondovalo s harmonii filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ukoptěná milostná romance, místy (ale opravdu jen [!] místy) okořeněná motivy tvrdé gangsterky, působící však ve výsledku jako nějaký třicet let starý televizní film z velmi okrajové krimiseriálové produkce... A nespraví to ani civilně komorní herecké kreace J.H. coby polepšeného kriminálníka a B.B. v roli unylé staré panny, úpící pod vlivem hysterické matky. O zbytečném a trapně komickém prvku v podobě sousedovic manžílka, co rád dámské prádlo s šatstvem ani nemluvě. Značně nevyrovnaný film a pro mě osobně tedy velké zklamání. Potěší snad hlavně milovníky modelových vláčků (velikost nejmíň HO a Alpy hnedle vedle vídeňského lesíka... ;-) a slzavých happyendů. Což je ovšem trošku málo na drama o osudové pozdní lásce s >vyústěním< - zde mající ejhle 72% (!) hodnocení... To jsme se asi zase každý dívali na nějaký jiný film, že... :-/ - - - - - (Poprvé viděno 16.9. na dvd, komentář zde jako druhý - 17.9.2009) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama