Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Finální díl trilogie je ještě zamotanější než první dva a k avizovanému vyvrcholení celé zápletky se dostáváte náročnou cestou plnou flashbacků, prolínajících děj v současnosti. Do toho se ještě zamotávají vize hlavního hrdiny, který psychicky neunesl události prvního dílu a pomalu se začíná hroutit. Detektivka pro náročné, která se musí pečlivě sledovat od první do poslední minuty. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedal mi ´pozajtra bude všetko v poriadku´. Potom zomrel.“ Volavka 3 sa snaží dať novú hĺbku slovu „trilógia“ a celkom jej to vychádza. Čo pre diváka, ktorý nevidel predchádzajúce časti, znamená, že nemá zmysel po tomto filme siahať. Tvorcovia sa s ničím nezdržujú a skáču naprieč časom svižnejšie, ako Terminátor (pred pol rokom, pred mesiacom, o dva týždne neskôr atď.). Vďaka tomuto fígľu sa veselo vracajú dávno zastrelené postavy. Obávam sa však, že kvôli tomu vznikol chaos a to chaos i pre fanúšikov predchádzajúcich dvoch dielov. Ako samostatný film to nemá šancu (na rozdiel od jednotky), ale "aspoň" je to profesionálne nakrútené a znova výborne obsadené, čo sa kastingu týka. Plusom je i to, že mnohé scény sú veľmi napínavé, pretože nevieme, čo ktorá postava tuší, vie a čo je jej utajené. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejhorší ze všech tří dílů. Snaha vecpat do dvou hodin vše nedořečené, špatně pochopené a vůbec nemyšlené vyústila v tragikomickou směs, která se svým autorům dokonale bortí pod rukama. Jediné, co se mi opravdu líbilo byly sice v celkovém kontextu úplně zbytečné, ale velmi příjemně mile humorná Yanova sezení u lékařky. Až mě napadlo, otcové Volavek měli zapomenout na kriminální drama a raději natočit romantickou komedii o vztahu práskače a psychiatričky. Toto je bohužel jediné vybočení ze sledu více či méně zmatených scén, které se svou snahou o dovysvětlení úplně všeho do sebe zamotaly jako instantní nudle. Oproti minulým dvěma filmům mě též překvapila neprofesionalita, jmenovitě ve filmovém provedení minulosti - naprosto jinak vypadající Yan v nově natočených scénách, které se odehrávaly v době první Volavky mne zvláště v kontrastu s černobílými flashbackovými záběry nutil úpět. Překombinované, nekonzistentní, místy zoufalé. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zavŕšenie "Volavkovskej" trilógie znova úspešne kombinuje prvky drámy s minimom akcie, napätia i veľmi precíznej réžie a celkového formálneho prevedenia, pričom sa príbeh uzatvára trochu "prekvapivým" smerom, kedy zistíme, že celé to mohlo byť úplne inak, keby... :-). Po retrospektívnej 2.časti sa v tomto záverečnom dieli ocitáme v období po "jedničke", ale pozor!!! Tento diel nadväzuje na alternatívny záver "jedničky", ktorý bol uvedený na ázijskej verzii DVD edície. Pre fanúšikov prvých dvoch dielov "must-see"! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama