Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Návrat starých známých z kultovní Jedničky už nemůže od verdiktu, že se jedná o zbytečně nastavovanou kaši, už zachránit. Vše podstatné a navíc skvěle řekla Jednička a není potřeba se hnípat v tom jak probíhaly první sezení u psycholožky nebo co předcházelo vzestupu gangstera Sama. Opravdu bohatě stačí původní film a ty zbylé neměly vůbec nikdy spatřit světlo světa. 55% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl celé trilogie, který by se dal nazvat přídavkem Epilog. Zbytečné dovysvětlování a snaha o zatáhnutí psycholožky do děje prvního dílu víc než je zdrávo. U Hollywoodu bych chápal snahu film takto prodlužovat jako navyšováním zisků, ale proč Hong Kong? Sakra všeho moc škodí a už je to jen krůček nad hladinou 2* filmů a tam bych opravdu ani jednoho z hlavních postav vidět nechtěl. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Brilantní zakončení celé trilogie. Třetí část je bez debat nejobtížnější na skousnutí, protože co si budeme povídat postupný rozpad osobnosti inspektora Minga (Andy Lau) a několik časových linií na snadné stravitelnosti už tak dost náročného thrilleru moc nepřidá. Tento mírný hlavolam však za trochu námahy stojí, protože se nemohu zbavit pocitu že lepší sérii thrillerů najdu jen stěží. Kvalitativně je těžké nehodnotit Infernal Affairs jako jeden několikahodinový epos, ale kdybych musel srovnávat tak 1>3>2. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je pojaty ako detektivka v ktorej sa patra po poslednom zo Samovych spionov. Cele to patranie mi pripada dost nezazivne. Cely cas sme v neistote, ci je tym spionom nova dost nesympaticka postava, ale na môj vkus to bolo natolko nudne, ze ma rozuzlenie ani nesokovalo. Okrem patrania, ktore sa odohrava po udalostiach jednotky sledujeme mnozstvo flashbackov, ktore sa odohravaju pred jednotkou ale po dvojke v ktorych stravime zase nejaky cas aj s postavou Yana. No a aby to bolo este zamotanejsie tak od druhej polovice filmu zacne Mingovi z vycitiek svedomia uz dost solidne preskakovat a zacne mat halucinacie, pripadne sa prelina scena z minulosti a sucasnosti. Asi sa v tom niektori divaci stratia. Mne to cely cas pripadalo prehladne a vedel som kedy sa jedna o sucasnost, minulost, halucinaciu. Napriek tomu ma to nudilo a tesil som sa na to, kedy to skonci. Zaver je dobry. Ming dostane, co si zasluzi. Tento diel ma bavi z celej trilogie najmenej a keby nebol jej sucastou, tak si ho pozriem maximalne raz. Takto ho musim zakazdym nejak pretrpiet. Skoda, ze z dvojky a trojky nezostrihaju jeden film. Bolo by to lepsie. 5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama