Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jedinou složku, co se mi relativně líbila, představoval vývoj příběhu á la 'Věc', protože v tom, že se volné pokračování celé odehrávalo v jedné opuštěné polofunkční strážní věži, jsem problém neviděl. Jinak ovšem všechno špatně, až směšně: toporným střílením brouků počínaje, volovinami ve scénáři, impotentní režií i hnusným vizuálem pokračujíce, debilním chováním a patetickými řečmi neschopných pěšáků konče. PS: Jaktože seržantku hrála stejná herečka, jejíž (jiná) postava v jedničce zařvala (Brenda Strong - Kapitán Deladierová)? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Horda nepřátelských brouků je zpátky, ale bez elitního týmu vedeného zkušeným Paulem Verhoevenem jde dle očekávání jen o slabý odvar, který se posouvá do roviny jedné velké anekdoty. Atmosféra akční propagandistické prvotiny, která byla náležitou ukázkou „žánru“, je ta tam a prázdné, tupé herecké nádoby jako by navíc celý tenhle projekt úmyslně zesměšňovaly. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu išla kvalita až nehorázne dole, s tým vcelku kvalitným prístupom Paula Verhoevena to má pramálo spoločného. Starship Troopers 2 je dosť nelogický, plný chýb a evidentne trpel nedostatkom rozumu (aj na B film je to málo). Herecké výkony skoro žiadne, ale to mi moc nevadilo. V týchto filmoch to nie je to prvoradé. Film plný tmy (čo mi vo filmoch nevadí), ale v tomto prípade išlo prostredníctvom tmy zakryť ten dementný prístup a absenciu nápadu. No ale 1* to odomňa má, aj keď tam nebola atmosféra, ale za tých pár krvavých efektov a poslednú milú dialógovú scénu pri nábore nových členov – „Pospěš si, špunte. Potrěbujem čerstvý maso do mlejnku.“ Ale ináč veľká bieda. ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Pan Tippett určitě neměl nikdy šáhnout na režírování! Jeho pokus o natočení volného pokráčování Hvězdné pěchotí je schopné zabít vše i předlohu s kterou to má společné snad jen námět. Naprosto demetní dokumetární začátek a konec ve smyslu znechucení z vojenské propagandy(která není v knize a ve filmu je decetně satirována, zde ji ukazuje jako něco co má za úkol lidem vypláchnout mozek a ti co už slouží jsou z ní znechuceni). Příběh je taky celej takovej smrdutej. A ač jsem se snažil přehlídnout nějaké efektové nedostatky snahu vnést něco nového(a špatného) tak mě tento počin naprosto znechutil a 2* dávám jen díky tomu že je to HVĚZDNÁ PĚCHOTA!! ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film krátkou titulkovou sekvencí ve stylu Star Wars navazuje na předchozí díl a už je tu akce. Skupina mariňáků se stáhne do blízké pevnosti, protože proti přesile brouků nemají šanci a evakuace zatím nepřipadá v uváhu. S akční soap opery se tak rázem stává poměrně temný horor (navíc se odehrává většinu času v přítmí) ne nepodobný Věci. Někteří z mariňků jsou „nakaženi“ zatím neznámým druhem brouků. Celé je to geniální plán brouků, který má za cíl postupně nakazit lidstvo, a tak zvítězit. Jenže je tu ještě kapitán-dezertér a vojínka-skoro sensibilka. Klasické běčko, nízký rozpočet na triky zakrývá milosrdná okolní tma a některé pasáže jsou pateticky trapné a plné klišé. To, co v prvním filmu fungovalo jako nadsázka, je v druhém zřejmě myšleno vážně. Přesto film pobaví. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Tvůrci museli redesignovat podobu zbraní, jelikož původní rekvizity z Hvězdné pěchoty (1997) byly poloautomaty na slepé náboje, u kterých hrozilo, že by se ve scénách zasekávaly a bylo by nutné scény opakovat, na což nezbýval rozpočet a taktéž kvůli ceně za slepou munici. Proto byly nahrazeny rekvizitami, na kterých šlo udělat pouze levné světelné záblesky. (Tarmenel)
  • S výjimkou několika záběrů v úvodu filmu převzatých z prvního dílu byly všechny speciální efekty vytvořeny speciálně pro tento snímek společností Tippett Studio. (HellFire)
  • Kobe (Brian Tee) byl v původním scénáři Indián jménem Haji. Na popud produkujícího studia Sony museli tvůrci změnit etnický původ postavy, aby zaujali asijské obecenstvo. (HellFire)

Reklama

Reklama