Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od roku 1984, kdy na filmové plátno poprvé pružným krokem vstoupil čerstvý, idealistický absolvent policejní akademie Francois Lesbuche, aby se do tajů policejní praxe nechal zasvětit protřelým, zkorumpovaným kolegou Reném Boisrondem, uplynula v Seině spousta vody. Ke krimikomedii Prohnilí (Les ripoux) přibylo v roce 1990 divácky neméně úspěšné pokračování Prohnilí proti prohnilým (Ripoux contre ripoux). Ve třetím díle, u jehož zrodu stál opět jeden z nejúspěšnějších komediálních režisérů, Claude Zidi, se cesty sehrané policajtské dvojky z pařížského Montmartru znovu sbíhají. René stále sází na koně přesvědčen, že jednou musí konečně vyhrát, zatímco Francois se vypracoval na šéfa zvláštního oddělení potírajícího zločinnost. Dvojice se mění v trio, když staří kolegové, kterým se vždycky dařilo elegantně balancovat na hranici mezi špinavostí a mravností, zatahují do hry o velký balík peněz mladého, horlivého stážistu Juliena. Ten si však myslí, že podstupuje zvláštní druh výcviku... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

topi80 

všechny recenze uživatele

V očekávání nastavované kaše jsem ponechal na televizi program, kde měli o chvíli později začínat Superprohnilí. A byl jsem nadšen. Krásný poklidný film, který však navzdory své poklidnosti dokázal skloubit vtip, napětí, ale i atmosféru starých časů. A k tomu přidat spoustu hlášek, které sice člověk nebude na potkání citovat, ale při zhlédnutí tohoto filmu ho budou bavit znovu a znovu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť (dopredu určite neplánovanej) trilógie nesklamala a prehnití sú stále v takej dobrej forme prehnitosti ako v úvodnom filme. V treťom pokračovaní sa po dlhej odmlke trinástich rokov stretávajú starí známi policajti, aby v poslednom filme Claudea Zidiho natočili kvalitný film, ktorý zavŕšil dobrú trilógiu, ale hlavne bohatú filmografiu tohto režiséra. Zidi obliekol svoj film po technickej aj obsahovej stránke do nového filmového šatu, ktorý je v novej dobe už bežným trendom. A práve to príbeh príjemne osviežilo. Rýchle tempo klasickej kriminálky, ktorú robí originálnou najmä svižný scenár, ktorého prekombinovanosť a naivitu mu odpúšťam vďaka poľahčujúcim okolnostiam, ktorými sú prvé dva diely. Tento film sa zo spomínanej trojice berie najmenej vážne je to cítiť. Vracia sa pointa fórov z prvého dielu a zároveň napínavosť z druhého, vynechaná je tragickosť a akčnosť, a to všetko je zmiešané v tom správnom pomere tak, aby aj po tretíkrát vedeli stále prehnito prekvapiť. 85%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příště šlohni radši automat! Uběhlo dlouhých třináct let od natočení druhého dílu a režisér Claude Zidi se rozhodl dokončit trilogii o zkorumpovaných policistech. Žádná zběsilá, rychlá akce s přehnaným střihem se nekoná. Vše si plyne tak, jak to u tohoto filmu máme rádi. Klídek, pohoda. Tím u mě režisér zabodoval, protože zachoval původní kouzlo tohoto snímku. Děj je prostý, ale zajímavý a s dobrou zápletkou, ohledně ztracených peněz od čínského mafiánského bosse. René (který má novou identitu) a Francois, berou pod svá ochranná křídla úplného nováčka, který si myslí, že prochází policejním výcvikem a vůbec mu nedochází, s kým má tu čest a na čem se vlastně podílí. Všichni tři společně pak geniálně vyloupí banku, protože - prohnilí jednou, prohnilí navždy. Takhle vkusné komedie už se dnes bohužel netočí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka s dobre prekombinovaným scenárom a slušnými hereckými výkonmi. Prehnití veteráni sa snažia vykľučkovať s problémov, získať samozrejme niečo pre seba a popri tom zaúčajú nádejného nováčika, ktorý ako každý zelenáč má viac nadšenia ako talentu. Spolu aj každý osobitne tak majú na svedomí niekoľko nedorozumení, s ktorých však nakoniec vykorčuľujú s povestným francúzskym šarmom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzska komédia je už desaťročia tak trochu mimo formy a Zidi s Noiretom na tom nič zásadné nezmenia. Sympatické je, že sa aspoň pokúšajú a snaha to nie je úplne márna. Zápletka je samozrejme jeden veľký nezmysel a to aj na úrovni vzťahov. Všetko sa rieši hladko, i keď sa stále niečo komplikuje. Ja tu cítim určitú rezignovanosť tvorcov, ktorí si asi uvedomujú, že ďalšiu klasiku už nemajú šancu nakrútiť. Z nostalgických príčin však film iste mnohých potešil a asi ho ako také príjemné nenáročné retro treba aj chápať. Z rovnakého obdobia u mňa víťazia Reno s Depardieuom v snímke Drž hubu! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • René Morard hrál v prvním a druhém díle Prohnilých restauratéra Fernanda, u něhož se René Boirond (Philippe Noiret) denně stravoval, zatímco ve třetím díle Morard hraje hoteliéra, který Boironda vůbec nezná. (velkyvezir)

Reklama

Reklama