Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

emma53 

všechny recenze uživatele

Do Případu Mahowny se divák pouští už s celkem jasnou představou do čeho jde a jak to všechno skončí. Takže jsem si vysloveně vychutnávala Philipa Seymoura Hoffmana, který nenápadného, málomluvného, vzorného úředníčka a posléze muže, který prošustroval jako gambler miliony, zahrál excelentně. Svět hazardu spolkne denně tisíce lidí a málokdo se z toho kolotoče dokáže vymanit. Moc zajímavý film ještě navíc s milou Minnie Driver, která svého muže milovala i přes tak kruté poznání pravdy o Danym. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dávám lehce nadsazených pět hvězd, protože jsem naprosto okouzlený výkonem P.S.Hoffmana. Už dlouho patří mezi mých nejoblíbenějších top 5, ale pokaždé mě dostane znova. A pokud má ještě výborného přihrávače, jako je v tomto případě Minnie Driver, vše navíc podpořeno kvalitiním příběhem, výsledek nemůže být jiný než strhující. Jo, a taky v tom asi hraje maličkou roli fakt, že jsem si s gamblingem svýho času taky trochu zavdával. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu dávám tři hvězdy proto, že mne nijak nedostal. Je to film, ve kterém jsou předvedeny opravdu dobré herecké výkony – především v hlavní roli. Jenže se jedná pouze o obyčejný příběh na hazardním hraní závislého člověka. U nás v Ostravě je takových příběhů bezpočet. Jen s tím rozdílem, že zde se nezpronevěřují peníze banky, nýbrž ruinují se rodinné rozpočty a místo do kasín se chodí do heren. Za zmínku stojí především vynalézavost a kreativita gamblera, který musí někdy až bravurně vykrývat černé díry ve svých zdecimovaných rozpočtech. ()

July 

všechny recenze uživatele

Na příběhu je zajímavé především to, že byl natočen podle skutečných událostí. Velké zvraty ani gradaci u něj nečekejte. Tím ale vůbec nechci říct, že by měl o to nižší kvalitu. Dobře prokreslené a velmi zajímavé jsou postavy - konkrétně Dan Mahowny a jeho přítelkyně Belinda (musím obdivovat její svatou trpělivost...). Film nabízí autentický pohled především na život hráče, zákulisí kasin a podmínky v bankách v 80. letech a je v něm několik scén, při kterých téměř zamrazí, i scény, které pobaví (žebírka bez omáčky, pracovní vzestupy a pády Bernieho, kvantum policejních vozů, "krádež převyšující 200 dolarů"...). Hoffman jako vždy skvělý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama