Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniele se trápí kvůli smrti své dobré přítelkyně, ta se zabila při bouračce. Přesněji se to událo tak, že obě kamarádky jely v autě, vybouraly se a Julie zemřela, zatímco ona přežila a nyní si to všechno vyčítá. Svůj žal utápí ve flašce alkoholu. Po té autonehodě se Danny stáhla do ústraní. Vykonává místo poručíka na strážní věži uprostřed lesů, kde okolo není nic a nikdo, jen stromy, řeka a zvěř. Vlastně jí společnost dělá mluvící papoušek Hoppy, jenže jeho řeči nejsou vždy povzbudivé. Jednoho dne za ní přijede strážník Justin, který ji má opravdu rád. Řekne jí, že s ní chce strávit život, Ona ho nejprve odmítá a stále myslí na smrt přítelkyně, ale pak spolu stráví noc. Z blaženého spánku je vytrhne podivný zvuk a „něco“ zničí Justinovo auto, satelit, vysílačku, prostě vše, čím by se mohli dostat pryč z těchto zapomenutých lesů, nebo alespoň zavolat o pomoc. Ráno se oba vydají na cestu k přehradě, kde je počítač. Bohužel i zde je všechno zničené, dvojice se tedy vrátí na věž. Tam naleznou mrtvoly turistů, které potkali po cestě. Justin se rozhodne vydat pro pomoc a nechá Danny samotnou jen s puškou v ruce... (Ssimca)

(více)

Recenze (15)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je že to není zas tak špatné až na ten hoooodne pomalý rozjezd to celkem ujde. Mimo to nemám horrory rád a tak jsem se musel smát scénám kdy se tam objevila ta příšera, která byla otřesná ale zas tak často tam nebyla a to je jenom dobře. Jinak jsem si nevšiml, že by tam Lundgren někde hrál a ani v titulkách na konci to nebylo. A to jsem se na něj těšil...A jak to tak vypadá tak nejdražší na celym filmu byl ten papoušek co tam furt tak pěkně pořvával. Film to není zas tak hrozný, ale na jedno podívání a jestli vůbec to možná i stojí. ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mě, ale na tohle se nedá koukat. Vysokohorské lesy jsou sice fajn, ale bohužel to největší dřevo se schovává ve všech postavách. Zvlášť pak v hlavní hrdince, která je tam buď omylem, nebo ho režisérovi přeblafla. Další záhadou je mi fakt, kdo Monroeovi po takových sračkách svěřil do rukou remake I Spit on your Grave. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý béčkový hororík, pôsobiaci ako mix Jeepers Creepers, Wrong Turn a Predátora. Pracovníčku na lesnej strážnej veži začne ohrozovať neznáma bytosť, ktorá vyvolá sériu násilných udalostí a napínavých lesných naháňačiek, ktoré mám tak rád. Bohužiaľ je dej veľmi predvídateľný, miestami aj dosť tupý a vykrádanie niektorých scén Jeepers Creepers (dokonca oboch dielov) naozaj bije do očí. V hlavnej úlohe je moja obľúbená novodobá scream queen Cerina Vincent, ktorá filmík dvíha o stupeň vyššie a vďaka ktorej som ochotný prepáčiť to zbytočné zahadzovanie strašidelného potenciálu nočných scén, ktoré sa tu až moc rýchlo premieňajú do dňa (kedy je však atraktívnu hlavnú hrdinku aspoň lepšie vidieť:) A tiež mi tam nejak nepasovala tá zvláštna indiánska hudba. Ale inak ide o pozerateľný a občas aj vcelku strašidelný kúsok. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná vykrádačka Jeepers Creepers , plná nelogických míst a naprosto špatně naaranžovaných "drsňáckých" hlášek, které snad měli tomuto pokusu o horror navolit "kultovní status"...hmmm, smůla no. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

I napriek krátkej minutáži sa tento film strašne pomaly rozbieha. Ba čo je najhoršie, on sa vlastne nerozbehne vôbec. Tých pár posledných minút rozhodne nestačí. Sympatické je, že sa jedná o čistokrvný monster-horror, čiže žiaden psychopatický vrah, ale nadprirodzená príšera. Veľmi ma zarazila neskrývaná podobnosť v mnohých aspektoch s filmom Jeepers Creepers. Ale asi najväčšou slabinou "It Waits" sú absolutne nepresvedčivé herecké výkony. ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takovej levnější bráška Jeepers Creepers ale tak o dva stupně horší. Hlavní hrdinka má deprese z viny že zabila svojí kamarádku tak chlástá v lesích. V lesích ale vypustily nějakcí blbečci monstrum a tak začne zábava. Počkat...Zábava? No tý jsem si moc neužil. Tenhle film má totiž extrémně zdlouhavej rozjezd a strašně dlouho trvá než se dokope k další scéně. Monroe se soustředil hodně na postavy a ty sice vykreslil poměrně slušně ale strašně zbytečně. Protože do jedný mi byla protivná a nesympatická. Monstrum vypadá ale výborně, když teda zrovna nelítá protože ten digitál byl strašnej. A dobrý bylo že dokáže a nebojí se nadělat paseku. It waits mohla být daleko lepší věc. Kdybych film viděl v době vzniku kdy jsem Monroea prakticky neznal, hodnotil bych výš, ted ale bohužel musím hodnotit pouze 2*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven R. Monroe mi rozhodně není neznámý a viděl jsem už od něho několik filmů. Zvláště jsem si oblíbil jeho remake I Spit on Your Grave a jeho následné pokračování. I proto jsem do tohoto filmu vkládal velké naděje, že se dočkám další slušné podívané. It Waits jsem opravdu dlouho odkládal, ale dnes na něj přece jenom přišla řada. Trošku mě totiž od něj odrazovalo nízké hodnocení, ale já přesto věřil, že mě Monroe prostě nezklame. Vyložená tragédie to sice nebyla, ale že bych byl zrovna dvakrát nadšený? To rozhodně ne! Asi největším plusem tohoto filmu je prostředí, kde se děj odehrává. Pěkná příroda je vždycky bonus navíc, ale od hororu přece jenom divák očekává něco lepšího. Zvláště co se atmosféry a napětí týče. No a toho tu bylo sakra málo. Objevilo se tu sice několik velice slibných situací, ale převládaly hlavně ty nudnější. Na můj vkus se tu až moc soustředili na minulost hlavní hrdinky a její „lovestory“ s kolegou. Kdyby jí hned přefikl a pak se šlo na střet s monstrem, neřekl bych ani „popel“. Jenže ta omáčka kolem byla jaksi navíc. Dočkáme se zde totiž i několika masakrů, jenže samotné efekty a především styl natáčení mord scén, byli opravdu žalostné. Ani by mi tak nevadila očividná gumovost, ale strašně mi vadil ten chaotický styl natáčení a střihu. Místy to bylo hrozně nepřehledné, až z toho doslova boleli oči. Do hlavní role byla obsazena sice vnadná Cerina Vincent, ale tato herečka se moc na tahounku celého filmu nehodí. Mnohdy totiž byla dost prkenná. Vzpomínám si však na její účast v Cabin Fever a tak jsem jí prostě chtěl dát šanci. 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak nejak som si myslel, že It Waits by mohol patriť do kategórie filmov, ktoré síce majú vo všeobecnosti nízke hodnotenie, no mne sa páčia, po jeho pozretí však konštatujem, že tomu celkom tak nie je... Ono čaká nie je úplne zlým hororom, svetlé okamihy sa v ňom však striedajú s tými horšími a niektoré veci, ktoré sa tu vyskytnú si vzájomne protirečia (príšera má údajne strach z vody a keď prší tak nikdy nevychádza z jaskyne, napriek tomu však strážnika Justina bez problémov zamorduje za dažďa) alebo postrádajú logiku (hlavná hrdinka musí oblude čeliť sama, lebo zakaždým, keď sa jej dostane mužskej pomoci prichádza návrh na rozdelenie sa...). Samotná kreatúra sa objavuje buď v rýchlo zostrihaných záberoch alebo zahalená rúškom tmy a jej vraždenie je zobrazené typicky nízkorozpočtovým implicitným spôsobom, ktorý ja zrovna moc nemám v láske. It Waits možno zaradiť k jednohubkovému hororovému priemeru, ktorý nenadchne ani neurazí... ()

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutné vytknout opravdu dementní postavy a jejich chování. Hlavní hrdinka přijde na vyhlídku a u stolu vidí 3 polorozpadlé mrtvoly ( včetně svého přítele ) a pronese "och ne !", jako by při vaření zapoměla osolit brambory. Další perla - na chlápka spadne z několika metrů mrtvola, která ho nesrazí k zemi, ale odpinkne se od něho jako nafukovací panák. Pak si na místě činu vesele dál povídá s kamarádkou. No scéna s pohřbíváním ztracených manželů mě úplně odrovnala. Fakt brutál. Jediné, co by si zasloužilo nějakou hvězdu, je fantastická horská příroda ale tu náš pan režisér neřídí, takže žádná hvězda tudle nudle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine si ´´užívame´´ ako sa jedna busty kočka vyrovnáva zo svojou traumou za pomoci sebaľútosti a plnej fľašky. Potom sa to rozbehne, ale príde trauma číslo 2 a naša rangerka sa začne s problémom vyrovnávať opäť, tentoraz síce o niečo akčnejšie, ale predsa len nevkusne. A tak to kolíše jedna radosť. A keďže nezabúdajme, že sme v nudnom horore, veľa zábavy si neužijeme. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mna to navnadilo hlavne vysokohorskymi lesmi, fakt mam rad horory z lesneho protredia ..... len skoda ze strasidelna atmosfera sa nekonala , postavy konaju nelogicky .. .a ako je u hororov dlohodobym zvykom trpia na logiku a herecke vykony : 20 % ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale z IT WAITS šlo vytřískat mnohem víc. Je očividné, že se Monroe nechal mnohokrát inspirovat sci-fi akčním megaskvostem PREDATOR a mohlo by se mluvit i o vykrádání, ale ruku na srdce, kdo dneska něco nevykrádá? Husté lesy, nulová šance na útěk, monstrum, které se těší z utrpení oběti. To mohla být výborná atmosféra, ale Monroe se o ni, dle mého, jenom několikrát slabě otřel. Další zápor je zhruba prvních třicet minut. Klidně bych je oželel. A konečně některé záběry na stvůru, zejména když létá, působí hodně slabě, ale to se dá spíš přičíst na vrub nízkému rozpočtu. Potěší dobře vyvinutá hlavní hrdinka s jejím nejlepším přítelem papouškem, poměrně velké množství gore detailů a svižně ubíhající děj ( až na zmíněnou první půlhodinu). Monroe se u mě předvedl v dobrém světle a určitě prověřím jeho další snímek DEVIL ON THE MOUNTAIN, jehož cover vypadá hodně slibně. ()

mliko 

všechny recenze uživatele

No jako u kazdeho normaliniho hororu to je film hodinu o nicem a kdyz to zacina bejt zajimavy tak uz je vlastne konec...ale da se na to divat .. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Tak snažte si vybavit všechny možné kororové klišé a typické blbosti. Tak všechny jsou v tomto filmu. Opravdu režisér nás nešetří a předkládá nám tak kýčovitý a patosovitý horor, přesně jak je to v poslední době zvykem u hororů americké produkce. Navíc pekelně vykrádá. Na druhou stranu jsem se svým způsobem bavil. Párkrát jsem se i zasmál ( samozřejmě že ironicky :) ). Bože copak je v poslední době už nemožné natočit perfektní horor? Tento žánr už nutně potřebuje nějak oživit. ()

Světloslav odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda. Nepokládám se za žádnýho Hard Core odolnýho sledovatele hororů, ale naprostá absence strachu. Asi to souvisí s naprosto blbym příběhem, nelogickym, nesmyslně poskládanym. Prvních pět minut intro s malůvkama v jeskyni asi mělo evokovat mystickou atmošku. Následuje 30 minut jakoby z Bakalářů - dozvíme se o hlavní postavě, trošku psychologie a spousta zbytečně nepříjemně roztřesený kamery. No a pak se objeví monstrum, pak začne lítat, s hlavní postavou běhaj po lese sem a tam. Výklad profesora, který se tam zjeví nepřidá hloubku. Nemám rád papoušky. ()

Reklama

Reklama