Reklama

Reklama

Ren'ai šašin

  • Japonsko 恋愛寫眞 Collage of Our Life (více)

Obsahy(1)

Makoto najde životní lásku v dívce jménem Shizuru. Přestože má jejich vztah krátké trvání, Makoto se naučí od Shizuru její techniku fotografování a vyhraje několik mezinárodních soutěží. Tehdy se rozloučí a Makoto slíbí, že se stane profesionálním fotografem.
O tři roky později slib stále není splněn. Všechny vzpomínky se vracejí, když Makoto dostane dopis z New Yorku napsaný od Shizuru. Vědě o fámách od jeho kolegy, že Shizuru je už přes rok mrtvá, odjíždí Makoto do New Yorku najít svou milou... (Raztubyl)

(více)

Recenze (13)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další výborný film s Ryuhei Matsudou v hlavní roli. Příběh odehrávající se v Japonsku nemá chybu, přesunutí do New Yorku je nápadité, ale ne zcela zdařilé. Ryoko Hirosue byla také vynikající a film jako melodrama uspěl na plné čáře. Komedie ne, Romantické Drama ano. 4* za předposlední pasáž v New Yorku a rozuzlení, které nebylo příliš dobré a trošku i nudilo, což je veliká škoda. Další z filmů, kde jsem dost váhal mezi 4 a 5 *. 75 % ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film, který rozhodně není pro každého. Několikrát změní styl a v druhé půlce se mění z romantiky skoro až na detektivku jak od JIma Jarmusche. Svým zpracováním je ale naprosto podmanivý, zasněná hudba, zpomalé záběry a spousta barevných filtrů. Nádherně se na no to kouká a navrch skvělý Ryuhei Matsuda. Občas je to trochu divočina (přestřelka ke konci filmu), ale kvůli takovýmto nevšedním zážitkům koukám na asijské filmy. Maximální doporučení. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nádherný žánrový koktejl. Pár úsměvných momentů tam bylo, ale kategorie komedie mi příjde dost nadsazená. Možná SPOILER!! Film popisuje jednu z možností jak zůstat navždy s milovanou osobou. Příběh ústřední dvojice je celkem neokoukaný a vedlejší postavičky (zvláště v té "newyorské" části) vám nedovolí se od filmu ani na chvíli odtrhnout. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dojak, dojak jako k... .V japonske casti velmi konzistentni pocin, jiz mene v te casti odehravajici se v Novem yorku. To se ovem tyka spise rezije. Pribeh je melodramaticka, eperimentalni ... vlastne celkem bomba. Ryoko Hirosue a Ryuhei Matsuda v hlavnich rolich nemohou taktez zklamat. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

If you kill someone, your life doesn't change that much. But if someone kills you, it is all over. Není to sice hlavní myšlenka filmu, ale jedna ze zajímavých myšlenek. Ne že bych se s tím nějak ztotožňovala, ale něco na tom určitě je. Film Renai Shashin má víc zajímavých úseků a scén, které mě docela zaujaly, jen je škoda, že jako celek mi to nějak nic víc neřeklo. Bude to nejspíš i tím, jak už napsal molotov, že film jako by několikrát měnil žánr. Podle toho, co sledujeme na začátku, bychom určitě nečekali, kam se bude dál film ubírat. Na konci pak sice máme pocit, že to byl zajímavý snímek, ale nevíme, co si o něm myslet jako o celku. Aspoň na mě to tak působilo. ~(3,6)~ ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Japonská čast naprosto super. NY je taky fajn, ale tá poslední akční scéna s přestřelkou by šla, ale s tím paralyzerem mi vůbec nesedla škoda toho. :( Ve filmu se objevuji sem tam zajímavé fotografie, kamera i herecké výkony jsou super. :) 85% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct a nemůžu hodnotit jinak. Skvělý film, který rozhodně není pro každého a musí se mu přijít na chuť. Já jsem přišel a užíval si tu spoustu fotek co na mě chrlil s parádním hudebním doprovodem. Film sice střídá žánry jako ponožky (chvíli komedie, chvíli akce, chvíli romantika ... atd a pořád dokola), ale vůbec mu to neškodí a jen podtrhuje jeho celkovou atmosféru. Fotka spící Ryoko Hirosue se mi líbila ze všech nejvíce a nemá vůbec chybu. Usměvavá Ryoko Hirosue společně s Ryuhei Matsudou vůbec nezklamali. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nezaujala mě jak stránka komediální, tak ani romantická, ani dramatická a ani mírně detektivní. Jediné co potěšilo, tak neasijští herci. Jednoduše jsem se do toho nedokázal ponořit. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Nemam rad zbytocny eklektizmus v par scenach, ak konkretny film ma vlastny styl. A Collage of Our Life vlastny styl ma, preto mi trocha vadia mimozanrove odbocky, ktore vidime tak casto hlavne v korejskych filmoch. Collage of Our Life je romanticky film s detektivno mysteriznymi prvkami. Nie vsetko klape ako ma, ale vsetky zadrehele je mozne prepacit, pretoze v CouL vidno hravost v pristupe ku tvorbe. A ten kto sa hra, nehneva, aj ked mu nie vsetko dokonale vyjde. Okrem toho film potesi kazdeho fotogrfa (kolko romantickych filmov s fotografovanim ako vedlajsou ulohou ste videli? aktualny a lot like love? povedzme) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Část filmu odehrávající se v Japonsku je téměř dokonalá, ale větší část filmu odehrávající se v New Yorku je nezajímavá, i když se tu vynořuje akční a detektivní část filmu, jenže přestřelka u opuštěného skladu je spíše trapná než zábavná. Škoda, že film nebyl takový celý jako část natočená v Japonsku, za tu část pět hvězd, za větší část v New Yorku, jedna hvězda, to už byla děsná nuda. Nevyrovnaný film, celkově průměrný, docela zklamání. ()

muti 

všechny recenze uživatele

konflikt ktory prichadza po 40. minute je absurdny a vykonstruovany, herecka Rjoko je fesanda (a bola uz aj vo filme Wasabi), netreba jej ani makeup ;) a hlavny hrdina ma fakt divnu uchylku rozpravat po anglicky, pricom na to nema dovod (mozno sa chcel lisit od kamaratov... ale samozrejme ze sa mu to neskor hodilo). inac pocuvat skupiny azijcov hovorit navzajom po anglicky so strasnym prizvukom je desne :P ponaucenie z filmu: to ze ste japonec vas este neochrani pred gangstas s japonskymi tetovaniami, ale mozno vas ubytuje cierny pro-Asian priest-dealer. ps - rada od spominaneho knaza: take this gun. if you kill somebody, your life doesnt change that much. but if somebody kills you, your life is all over. koment: molotov. zaujimavost: podobny film bol natoceny o 3 roky s nazvom Heavenly Forest ()

Reklama

Reklama