Reklama

Reklama

České počasí


Voda (E01)

(epizoda)
Česko, 2023, 26 min

Režie:

David Sís

Scénář:

David Sís

Hrají:

Petr Hradil (průvodce)

Obsahy(1)

Voda je základní ingrediencí našeho počasí. Může mít různá skupenství, umí být rychlá, pomalá, měkká i tvrdá. Někdy hlodá pomaličku miliony let kámen, jindy udeří s neskutečnou energií a alarmující rychlostí. Jedno je ale jisté – pro život je tím nejcennějším. (Česká televize)

Recenze (2)

Pollock 

všechny recenze uživatele

Zatím viděn 1.díl o vodě. Hezky a srozumitelně natočené. Ještě kdyby se naše společnost a hlavně ty nahoře konečně chytli za rypáky a začali s naším národním pokladem něco dělat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokumenty jsou nyní čím dál tím víc obrazově krásné včetně tohoto.  Zaujala mě návštěva domu předpovědi počasí a to, že Česko má nejnižší spotřebu vody na obyvatele v celé Evropské unii. A statistika kdy ročně k nám srážky přinesou 60 miliard kubických metrů vody. 1,5 miliardy spotřebují obyvatelé a průmysl, 8,5 zadrží příroda. 50 miliard tedy odteče, takže se změnou klimatu můžeme zadržovat vodu v krajině, nežít na úkor budoucích generace v čerpání zadržené spodní podzemní vody.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/14219773949-ceske-pocasi/421235100181001/ ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama