Reklama

Reklama

Pryč z toho světa

(festivalový název)
  • Japonsko Kono jo no soto e: Club Šinčúgun (více)

Obsahy(1)

Film je poctou průkopnické generaci mladých japonských jazzmanů, kteří se po druhé světové válce museli vypořádat se svou vášní pro hudbu, jež byla dosud spojena s životním stylem válečných vítězů - Američanů. Během války byl jazz jednoznačně odsouzen jako hudební styl nepřátel. Poslouchat ho, nebo ho dokonce provozovat se rovnalo vlastizradě. Po válce se však do země zmítané mezi zmatkem a nadějí jazz vrátil a zazněl s novou silou. Pětice mladých muzikantů z kapely nazvané Lucky Strikers může v roce 1947 - dva roky po prohrané válce - konečně vyměnit zbraně za hudební nástroje. V americkém vojenském klubu Enlisted Mens Club - s laskavým a bdělým přispěním jeho manažera, irského seržanta Jima OBriena - navazují životní přátelství s hudbou, která s živelnou silou smazává navenek nepřekonatelné rozdíly mezi různými kulturami a povahami. Zároveň si nacházejí cestu k mužům, v nichž by ještě nedávno viděli jen nepřátele a kteří jim teď tleskají. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak japonci po prohrane valce hraly v japonskych dustojnickych klubech americanum jazz. Bude zajimave sledovat, zde iracti obcane nekdy zahrajou americanum treba nejakej ten hip-hop. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o tom, že hudba nezná hranic. Ovšem vzhledem k absenci výraznějšího příběhu je délka 120 minut na hranici únosnosti. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama