Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti matky se odstěhuje otec (James Nesbitt) se svými syny do nového domu v Anglii. Starší 9letý syn Anthony (Lewis McGibbon) je praktický, mladší 7letý Damian (Alex Etel) věří v Boha a ve svaté, kteří se mu zjevují a mluví s ním. Jednoho dne, kdy si Damian hraje ve svém kartonovém boxu, spadne mu doslova "do náruče z čistého nebe" taška se čtvrt milionem liber. Damian to považuje za dar od Boha a chtěl by nejraději všechny ty peníze rozdat na dobročinné účely a těm, komu se jich nedostává. Svěří se s tím ovšem i svému bratru, který jeho nadšení pro dobročinnost příliš nesdílí. Vše se ještě komplikuje skutečností, že se vše odehrává asi týden před koncem platnosti liber, protože Anglie přechází na eura a navíc původ peněz není tak poetický, jak si Damian myslel... (otula)

(více)

Recenze (84)

anderson 

všechny recenze uživatele

Originálna a nedocenená perla, ktorá sa k nám nenápadne dostala len na DVD (od INTERSONICu). A sranda je, že tento scenár ( v možno ešte absurdnejšej forme) naberá reálne kontúry práve v čase tzv. hospodárskej krízy, ktorá v týchto dňoch zúri po celo svete (okrem BERMÚD, MONACA, LUXEMBURGSKA a možno ešte PAPUI NOVEJ GUINEI :-)). (5.2.2009) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milionově hřejivá podívaná. Malí herci v hlavních rolích hrají jako o život, dospělí jim málem nestačí, videoklipovou, barvami hýřící režii žene vpřed výtečná hudba... Snad jedině Danny Boyle může tak přesvědčivě natočit tak pestrou žánrovou směsici, jaká je k vidění právě zde. Roztomile vtipnou "dětskou" komedii mixuje rodinným dramatem, vidinami nejrůznějších světců a světic, satirickou vizí Británie přecházející na Euro a v druhé polovině dokonce svérázným thrillerem. Všechno, pravda, zakončuje moralizující závěr... Ale víte co? Myslím, že lepší finále si Miliony nemohly přát. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hřejivý filmeček. Danny Boyle je umělec. vytříbená audiovizuální stránka zkloubená s krásně ironickým scénářem, skvělými herci ( i ti malí kluci).. Umí natočit rozvernou komedii se spoustou Zjevivších se Svatých líznutou kriminálkou a v jednu chvíli se mu daří budovat úžasně strašidenou atmosféru. Přesně takové jsou milióny. Film jehož myšlenka osloví snad každého a jehož poselství je při tom strašně jednoduché. Voda je potřeba všude a všichni bysme měli pomoct, pokud můžeme :)) Jsem nadšen a dojat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Milionář z domku na předměstí aneb katechetická agitka Dannyho Boylea. Zatímco ve filmech určených pro dospělé dokáže míru moralizování (a že je morální status quo jedním z leitmotivů Dannyho děl, o tom asi netřeba vést debatu) udržet pod únosnou mezí, ve filmu pro děti se tato míra náhle stává bezbřehou... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me velmi prijemny prekvapeni, kde Boyle ukazuje, jakej je hracicka. Zacatek vas totiz absolutne ohromi hravym stylem vypraveni, skvelejma vizualnima napada a celkove takovou pohodovou az pohadkovou atmosferou. Postupne behem celeho filmu to sice ubejva, az na konec se jedna o vcelku normalni film, ale to uz nepokazi vyslednej dojem. Navic pribehove to je fajn, film je sviznej, deti nejsou nijak otravny, je tu ozvlastneni v podobe svatejch a tatika hraje James "Jekyll" Nesbitt. Takle pohodovej film jsem dlouho nevidel. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom záběru sleduje rodina soutěž Chcete být milionářem? v televizi. Tato soutěž hrála samozřejmě velkou úlohu v pozdějším filmu Dannyho Boyla – Milionář z chatrče (2008). (CliffLee)
  • Namísto výroby triček pro štáb a herce produkce darovala peníze organizaci Water Aid k postavení studen v Africe (jako to udělala rodina ve filmu). (CliffLee)
  • Režisér Danny Boyle a scénárista Frank Cottrell Boyce zmiňují v komentářích na DVD, že jeden z herců hrajících ugandské mučedníky tvrdil, že je potomek skutečných mučedníků z Ugandy z roku 1881. (CliffLee)

Související novinky

Luxusní digitální „animáky“?

Luxusní digitální „animáky“?

12.09.2008

Možná. Danny Boyle chce natočit něco pro mladší publikum a vybral si k adaptaci knížky Terryho Pratchetta. Fanoušky humoristické fantasy ságy Úžasná Zeměplocha však musíme zklamat. Boyle totiž… (více)

Reklama

Reklama