Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

meave 

všechny recenze uživatele

Paródia na americký spôsob riešenia svetového mieru a boj proti terorizmu. Nanešťastie poňatá prvoplánovo a priehľadne. Chýba jej nadhľad a priestor pre zábavu inteligentného diváka. Uťahovanie si z Hollywoodu a nadávky zužujú okruh "užasnutých a nadšených" na pubertálnu mládež a posúvajú brisknosť tohto dielka občas až k nude. A žiaľbohu, ani tie trefné vtipy to nevytiahli na viac ako 3* ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jak ukazuje finále filmu, mohla to být výborná zábava... kdyby nebylo loutek. Ano, loutky umějí kopulovat, mohou být masakrovány, taky umějí zvracet, a především dokážou evokovat bombastičnost hollywoodských akčních scén a stupiditu hollywoodských klišé - bohužel ani jedno naplno neparodují. Jinými slovy je to subverze, která není dost parodická na to, aby z klišé (typu traumat z minulosti) setřepala tu usazenou nudu; pořád tam zůstává červík ambice natočit s loutkama něco, co by bylo miniaturní imitací hraných filmů. A to už nemluvím o tom, že loutky jsou mizernými komiky (chybí jim mimika a timing) a nudnými zpěváky, plus ty hollywoodské se svým vzorům pramálo podobají (takže místo takového Tima Robbinse je vlastně mrzačený jenom kus dřeva). Vrcholem filmu je tak až Kimův metamorfózní epilog. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hledat hlubší smysl a jakési poselství nemá v téhle nevázané taškařici žádný smysl. Kdo chce, může hovořit o stopě dadaismu, nihilismu a o dekadenci. Není to satira na americkou politiku nebo určitou ideologii.Tvůrci si střílejí z teroristů i státníků, levičáků i pravičáků. A používají k tomu výrazových prostředků. i situační komiky na hranici dobrého vkusu a leckdy i za ní. Ač se to zdá k nevíře, vulgarizmy se to ve filmu hemží víc než než mezi žáky základní školy...Nemám rád samoúčelné sprosťárny a nejsem ani fanouškem South Parku. Přesto ( možná právě proto ) se mi Team America líbil, ovšem spíš jako svého druhu úlet a bizardnost. Stejně jako když velmi rozumný člověk jednou za čas udělá nerozumnou věc a vypustí ze sebe přetlak, je rozumné jednou za pár let shlédnout podivnost tohoto druhu a pokorně se pak vrátit do poklidných vod. Třebaže film trpí nevyrovnaností, řada fórků je opravdu dobrých a výtvarné pojetí i vedení loutek stojí za to. Celkový dojem 70 %. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu si dělá legraci zejména z klišé hollywoodských blockbusterů a to tím způsobem, že je naprosto přesně kopíruje a tím neuvěřitelně nudí. Sem tam se objeví důvtipný hlod, sem tam rozesměje využití loutek, ale to je vše. Druhá polovina nabírá dech, ale ke konci se opakuje nuda. Myslím, že jde o promarněnou šanci na skvělou komedii. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

S dobrými titulky, průměrnou angličtinou a dobrou znalostí americké popkultury za 5*, s jakýmkoli handicapem klesá hodnocení na libovolný počet. Jo, a ještě to chce velmi uvolněný smysl pro humor. Ten film je až neskutečně vymazlený. Trey Parker a Matt Stone jsou čím dál tím lepší. A pak že nihilizmus nemůže být kreativní... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Jedním se zesměšňovaných superhvězdných herců je i George Clooney, který k tomu řekl: "Naštval bych se, kdy mě do toho filmu nedali. Dona Cheadla to dost vytočilo. Matt Stone a Trey Parker jsou moji kámoši a kámošům toho projde hodně. Koneckonců jsem jim před lety pomohl dostat do vysílání South Park a v tom celovečerním jsem jim naluvil doktora. A koneckonců, vždycky jsem chtěl bejt loutka!" (NIRO)
  • Kim Čong-il se stal nejvyšším vůdcem KLDR v roce 1994, tedy přesně 10 let před natočením filmu, což je zmíněná doba plánování velkého teroristického útoku. (orkadimenza)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama