Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající učitel poznává až chorobně bojácného chlapce, který se obtížně vyrovnává s otcovou tragickou smrtí. Musí vynaložit značné úsilí, aby mu pomohl, aby získal jeho důvěru. Neobratně natočený, tklivý a silně didaktický příběh ani ve své době valnou přízeň nezískal. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

zette 

všechny recenze uživatele

Nemyslim si, ze by se jednalo o spatny film. Zapletka je sice takova tradicni a neoriginalni, kterych uz bylo natoceno nespocet... Prostredi, kde se film nataci, i vztahy mezi zaky ale spatne znazornene nebyly. Herecke vykony prumerne, Pesek ve sve tradicni roli. Jedine, co se skutecne nepovedlo, tak je hudba, ktera by se spise hodila do filmu pojednavajici o bitve u Stalingradu. ()

Horak odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, toto je film pro mladez. Ovsem byt ditetem, tak z toho na me padne jedna velka deprese. Pribeh je jednoduchy. Mlady ucitel prijede na svou prvni staci a co cert nechtel! Zrovinka v jeho tride je kluk, kterej nemluvi, spatne se uci, mozna se i pocurava a on se rozhodne to vsechno spravit. Samozrejme, ze je to prace narocna a proto i obcas slapne vedle. Pak je tu ovsem jeste druha rovina a tou je pokus o tisnive psychologicke vyjadreni celeho pribehu a prave zde je balvan urazu! Silena hudba, prostrihy na chlapce a ucitele, no proste des bes! Pseudopsychologicka slatanina, ktera mela zrejme primet deti, aby se nebaly? Mozna, ale ja davam nekompromisni odpad! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dětský psychologický snímek o velmi bojácném chlapci. Nemůže se vyrovnat se smrtí otce ve kterém měl oporu a která mu teď ve všem strašlivě chybí. Má strach ze všeho a tak není divu, že je u spolužáků terčem posměchu. Děj má být o jeho počínání s osudem, ale nějak se to zvrtlo ve sledování mladého učitele, který se mu snaží onu bojácnost překonat, ale vyslouží si akorát nepochopení rodičů všech žáků a dokonce i ředitele školy, který se dokonce odmítá i za něj postavit. Vztahy mezi dětmi jsou zachyceny velmi reálně. Nepochopitelně však vyznívá agresivní chování matky toho nejproblémovějšího žáka. Její pomlouvání učitele a štvaní ostatních rodičů proti němu, jen aby se ho zbavila, je vskutku velmi diskutabilní. Příběhu chybí větší hloubka a větší poukázání na daný problém. Takhle je to pouze obyčejný snímek z prostředí školy, který nemá čim zaujmout. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já už se taky nebojím, protože po hodině a čtvrt ve společnosti Michala Peška, mě už dnes nic horšího určitě nepotká. ()

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo na Valašsku. (dyfur)
  • Natáčelo se mimo jiné v hotelu Kopanice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama