Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11. září 2001 - Amerika zažila šok. V 8.45 hod. newyorského času narazil do severní věže Světového obchodního centra unesený dopravní Boeing. Jen chvíli se lidé domnívali, že jde o tragické letecké neštěstí. Přibližně po osmadvaceti minutách bylo zcela jisté, že šlo o cílený útok, když do jižní věže centra narazilo druhé letadlo. Spojené státy byly okamžitě vedeny do stavu bojové pohotovosti... Co se v těchto vypjatých momentech dělo v zákulisí - ve Washingtonu, jaká jednání vedl prezident Bush, o čem rokovala vláda a jaká rozhodnutí se přijímala? Odpovědi najdete v dvouhodinovém americkém filmovém dramatu natočeném podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Řekl bych,že je to stejná masírka jako Fahrenheit 9/11 od Moora, jenže s opačné strany pohledu .Doporučoval bych tyhle dva kousky na jedno DVD. Akorát, že toto je horší po filmově-dokumentáristické stránce. Na druhou stranu já nikdy při slově USA a Bush nebudu vyvádět jak nepříčetnej a chrlit jednu nadávku za druhou ! Vám všem co toto dělate opravdu připadá USA a Bush jako to největší zlo? Slyšeli jste o Kimovi v KLDR, Mugabem v Zimbabwe? Lukašenkovi v Bělorusku?Číně vyhrožující Thai - Wanu a okupující Tibet. O všech těch hrůzách v afrických zemích?o Demokracii a-lá Putin?Slyšeli a i přesto USA a Bush jsou to nej zlo. Fajn Bush opradvu moc rozumu nepobral a chyby udělal bohužel dost zásadní jak v domací tak v zahraničí politice,ale taky si užívá své poslední volební období a minimálně o to je napřed USA i Bush před ostatními co jsem vyjmenoval.Nečinnost a neschopanost OSN je mnohem větší zločin!! Nadávat na USA je teď taková moda. Asi stejná jako za komančů a fašistů se k USA modlit. ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Amerika je nejlepší. Je v každém směru dokonalou zemí, která plodí i dokonalé filmy. Ty jsou čas od času koukají na svou dokonalou zemi jako na nejdokonalejší zemi, v které politici a hlavně prezident má vždy ty nejlepší úmysly a cíle. Tohle je jeden z nich. Ukazuje dokonalého prezidenta, který se snaží dokonale zvládnout situaci okolo 11. září a celé by to mělo působit jako rekonstrukce nebo snad drama. Doufám, že tohle je pouhý vtip a malý dárek pro Američany, které tomu snad i uvěří. Dokonale zábavné z pohledu Evropana. Kdyby v Americe existovala obdoba Národního umělce, Brian Trenchard- Smith by byl dokonalá volba. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale nečekal jsem, že se to dostane do evropských televizí. Obyčejným Američanům by se to ale líbit mohlo - ono taky mít za vůdce takového supermana nemůže nepotěšit. A aby bylo jasno - rozhodně nejsem žádný fanatický antiamerikanista: dobrou propgandu mám rád, a je mi jedno, koho vyzdvihuje. Tohle je ale příšerná slabota. Jen se podívejte, co točí Brian Trenchard-Smith od roku 1995. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád ameriku jakož to politicky smýšlející stát, nemám rád Bushe jakož to všemohoucího vůdce skoro veškerého lidu na celém světě, a nemám rád všechny tyto druhy propagandistických pořadů kdy je amerika NEJ a kdy z toho nakonec ještě vyjde jako vítěz. Tento film mi veškeré mé zdání v tuto zemi jen utvrdil. Laciný škvár-vyhozené peníze ale co to na ameriku a určitě pochybný sponzoring přeci je že? Bezduché herecké výkony téměř neznámých herců, duležité kecy ale leckdy o ničem, slaboučký scénář a po estetické stránce také nic moc. Upřímně řečeno je to sice smutné říct ale amerika si za všechno co dělá a jak se staví ke zbytku světa a k různým národnostním menšinám může sama! Opravdovej hnus a jak jinak a kde jinak to můžou dávat než na zaprodané a zameričtělé televizní stanici N@VA. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

3.9. 2006, divák TV Nova zažívá šok. "To je to myšlení, které potřebujeme," říká hrdinný aktivní Bush na Rumsfeldovu poznámku o novém typu reakce. Žádné dvacetimonutové nechápající prezidentovy pohledy v mateřské školce, tohle je muž činu. Ano, tento film může otevřít leckomu oči, aby poznal hrdinu, muže činu na svém místě. Chvíli jsem váhal, zda za dokumentární záběry jednu * nedat, ale ne, to se musí hodnotit celkově. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička- zaprášená stejně jako trosky Světového obchodního centra. Nedochází mi účel vzniku tohoto filmu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Taky je jasně vidět, že žijeme v protibushovský zemi. Nicméně to, že někdo nesouhlasí z Bushem a jeho kroky, z tohohle filmu fakt ještě nedělá odpad! (Zajímalo by mě, jak by ti samí lidé reagovali na film zaměřený proti Bushovi, něco ve stylu Fahrenheita 9/11 :-). Ano, je to republikánský film a je to na něm poznat, na druhou stranu Bush se nijak netají tím, že si skutečně každé ráno a večer čte z Bible :-)) A ačkoliv si to hodně lidí už asi nepamatuje, po 11. září ho skutečně brali za hrdinu... Ale vezmu to z jiný stránky - co oceňuju je výběr herců, kteří se aspoň trochu podobají svým skutečných předobrazům a použití autentických záběrů. Víckrát byh to asi vidět nemusela, ale celkově to rozhodně není na odpad. (Tedy pokud nejste zarytí anti-bushisti :-) ()

rawen odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný hnus, odpad, chce se mi zvracet. Drsná propaganda Ameriky, která nenudí - ona totiž zhnusuje, přivádí k šílenství, chce se mi rozmlátit televizi a přidat se k některému fanatickému muslimskému hnutí. neskutečný odpad. Bush si zaplatil film, který z něho dělá největšího hrdinu všech dob. Fuck America, fuck this film... PS: s odstupem času se omlouvám za prudkou reakci, ale tohle je fakt s přehledem nejhorší film, který jsem měl možnost spatřit - taková Trhala fialky dynamitem je proti tomu balzám na duši... 0/10 ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Tak za takýto propagandistický hnus by sa nemuseli hanbiť ani komunisti v časoch svojej najväčšej moci. Ak si chcete tento film pozrieť, pripravte sa na nabubrené prázdne kecy (bullshity), absolútne nepresvedčivý scenár a veľmi biedne herecké výkony. Herci sú takí nepresvedčiví, že im uverí mimo jú-es-ej, jú-es-ej, jú-es-ej, jú-es-ej, jú-es-ej, jú-es-ej, jú-es-ej (ospravedlňujem sa, ale kto videl pochopí) niekto len veľmi ťažko. Jediné zábery, ktoré mali v sebe skutočnú vypovedaciu hodnotu, skutočnú silu a život, boli reálne zábery z rôznych televízií z osudných dní. Tieto scény sú veľmi ľahko identifikovateľné aj zhoršenou kvalitou obrazu. Snímka, ktorá zachytáva prvé hodiny a dni po útoku na Dvojičky (11.9. – 20.9.) má svetu ukázať Georgea W. Busha ako rozhodného skvelého človeka, ktorý každé ráno cvičí, správa sa milo k deťom a zvieratám a všetok svoj voľný čas číta Bibliu, alebo sa modlí. Ako sám povedal „Som milujúci človek ...“ =8-0 Áno. Scénky z nemocnice a zábery na pána prezidenta s manželkou veľmi výrazne pripomínajú obrázky z jehovistických knižiek a časopisov. Nádherné a bezproblémové súžitie. George je už jednoducho taký. Je najrozhodnejší, rýchly, odvážny, hrdinský, neohrozený a bezchybný. Zo srdca mu prajem, aby to tak naozaj bolo. Všetko v podstate rozhodoval, riešil a robil sám. Ostatní spolupracovníci boli len do počtu a preto, aby mohli pánovi prezidentovi pritakávať a zaslúžene aplaudovať. A samozrejme miluje Američanov, Američanov, Američanov, Američanov, Američanov, Američanov a všetko robí pre nich. Veď „vyhrali studenú vojnu“ a „sú jedinou veľmocou na svete“. Briti sú skvelí, vždy sú na jeho strane. Obyčajných Európanov však treba presviedčať. Nepripadá vám to trápne? Filmári sa zámerne vyhli sporným výpovediam a vyfabrikovaným lžiam uverejňovaným v prvých dňoch. Keďže propagandistický autori mysleli i do budúcnosti, nezabudli okrem Bin Ladina a Afganistanu spomenúť vo výraznej miere ani Saddama Husseina, Pakistan, Irán a Sýriu. Afganistan a Irak sú už vybombardovaní... Ja som tak trochu masochista a tak som so sebazaprením vydržal až do konca. Ak čakáte film ako pietnu spomienku na obete týchto útokov, uberte si ešte tri hviezdičky :o| ()

Fanucci odpad!

všechny recenze uživatele

Toto si musel zaplatit Bílý dům, jinak to neni možný:-) Takový odporný propagandistický snímek jsem už dlouho neviděl...Naprostý souhlas s Turiecem. Režisér Smith musí být strašný chudák, když se k něčemu takovému propujčil. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Nemám rád George Bushe, a to, že ho hodně lidí ho označuje, za dobrého amerického prezidenta a světového velikána. To už bohužel není do smíchu, ale do pláče. Je to válečnej zločinec, spory se neřeší válečně, ale diplomaticky. A 11. září je důkazem, že armáda, a prezidentský úřad se nic nenamáhal zabránit, této katastrofě. Vědělï o ní, ale nezajímali je životy "nějakých hloupých 3000 lidí". ()

wader odpad!

všechny recenze uživatele

je sice dobře že se těmto událostem věnuje pozornost, nikoliv ale takouvouto propagandou oficiálních stanovisek USA ()

xerno odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdo by si z této tragédie neměl dělat srandu - toto se tak musí nazvat, jelikož horší dokument na tohle téma udělat už nemohli !!! Jsem absolutně znechucen, kdo by chtěl takovou pitomost vůbec koupit ??? Naprosto samosřejmě naše nejhorší a nejkomerčnější televize - NOVA !!! Za to by se mělo zavírat, ještě, že to dávaj v čase menší pozorovatelnosti, v opačném případě bych se neudržel a naladil bych náš třetí kanál na absolutně COKOLI jiného ! Jak se mohou být amíci tak panovační a samolibí ?! Pche... ()

wosho odpad!

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto odpadu jsem opravdu čuměl na bednu s otevřenou hubou a nechápu, jak jsem se mohl nepoblít. Oslavná sračka velkého státníka Bushe-co ví vše a každému poradí (mimochodem nic proti jeho politice nemám a svým způsobem chápu jeho činy), jenž przní objeti této tragické události. Odpad je protento skvost ještě mírným označením. ()

Bafo odpad!

všechny recenze uživatele

Ne nemam nic proti bushovi... Nemam nic proti americe... Vazne si uvedumuju co pro evropu amerika znamenala a stale este znamena... S tim vazne problem nemam... Ale todle? Nemohl sem to dokoukat... Neni na tom nic co by z toho delalo dobry film... Nejsou to herci neni to kamera neni to rezie ani scenar ani nic... Takze si film z tohoto hlediska zaslouzi mozna hvezdu.... Jenze co je na filmu nejhorsi je stala pritomnost vychovnych nacionalistickych plku... Pardon... Tendle film dle meho nazoru neni podle skutecne udalosti... Takhle to urcite nebylo... Takhle je to prezentovano lidem aby to z nich udelalo hlupaky... Ne todle si priste rad odpustim ()

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama