Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Maeve se už necítí jako dítě, ale ještě není ženou. Zajímají ji podprsenky a každou chvíli si je zkouší nebo je pozoruje na druhých. Většinu tráví času se svým třemi kamarádkami, které jsou rovněž posedlé ženským světem. Nacházejí se v "mezičase" svého života, v období poznávání, v němž je vše nové a poprvé. Zdá se, že v irském Dublinu v roce 1979 řeší dívky stejné věci jako jejich vrstevnice kdekoliv jinde. Kamarádky Ruth, Claire a Orla mají už zkušenosti s kluky, Maeve na první milostný zážitek netrpělivě čeká. Když se zamiluje do školního idolu, na nějaký čas zapomene na všechny kolem. Aniž by to tušila, čeká ji velká životní lekce o přátelství. Bude po ní trochu moudřejší?

Částečně autobiografický film režisérky Marian Quinnové vypráví o dívčím dospívání s pochopením a humorem. Její citlivé vedení herců a smysl pro detail pomohly vytvořit malý filmový klenot, který okouzluje svojí atmosférou a pravdivostí. Hereckým objevem je zde Ailish McCarthyová v roli mladé Maeve. Kromě přesvědčivých hereckých výkonů zdobí tento komorní snímek skvělá kamera a hudba. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak, když se člověk vydá na film, který v Česko - Slovensku pře vámi vidělo jenom pět lidí a víte, že to bude o třináctileté holce, která si poprvé vezme podprsenku, tak člověk hned znervózní, jestli to náhodou nebude nějaká uječená rádobykomedie pro fanynky Zaca Efrona. A ono NE! Naopak, takových filmů by se mělo dělat víc. Upřímně řečeno, už jsem se asi trochu překoukal těch intošských dramat a tuhle drobnou slabůstku, si určitě můžu dopřát. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

I film o obyčejném dívčím dospívání může mít své kouzlo a být zajímavý, pokud je napsaný, natočený a zahraný s citem a s láskou. A to se v případě tohoto irského filmu povedlo dokonale. A přitom zde není nic příliš převratného, prostě obyčejný pohled na dospívání čtyř dívek z jedné irské katolické školy, které řeší první podprsenku, první lásky, a trable s rodiči. Ale to všechno stačí na to, aby mohl být můj výsledný dojem z tohoto filmu maximálně pozitivní. Nechápu, jak takový obyčejný příběh mohl tak skvěle zafungovat, ale povedlo se a to je hlavní. Pokud se zamyslím nad jednotlivými hereckými výkony, tak tam je vše v naprostém pořádku, nezaregistroval jsem, že by to někdo vyloženě kazil, mladí herci a herečky si poradili se svými party naprosto dokonale a herecké výkony tak jsou rozhodně pozitivní částí tohoto filmu. Bohužel ale i když se tu takto rozplývám, tak to na maximální hodnocení nevidím, to by totiž film musel nabídnout něco originálního a nezapomenutelného, něco, díky čemu bych si byl schopen tento film za nějakých pár měsíců konkrétně vybavit. A nic takového zde bohužel není, film má jen ten příběh, který jak už jsem se zmínil je velice obyčejný, a potom kvalitní herecké výkony. A to na pět hvězd opravdu nestačí, ale myslím, že i čtyři hvězdy jsou rozhodně kvalitním hodnocením a rád je tomuto filmu uděluji. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Příjemný a civilní způsob, jak prodat téma proměny dívek na ženy (tedy alespoň tu proměnu vizuální). Dokáže pobavit, dojmout i donutit k zamyšlení napříč diváckým spektrem, což mu mohou tuzemští autoři jen slepě závidět. PS: Je fajn vědět, že ve čtrnácti jsem koukal do výstřihu angličtinářce nejen já, ale i moje spolužačky o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dublin konce sedmdesátých let a do něj je vhozená mladá a naivní holčina, kolem které se odvíjí příběh tohoto filmu. Ženská část publika chování Maeve zřejmě pochopí snáž, než já, ale podívat se na toto lehké drama docela i dalo. Zároveň bylo silně znát, že režisérka filmu hodně čerpala z vlastních vzpomínek…a ty často bývají pro autenticitu filmu to nejcennější, co film může mít. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Že Vám název 32A vůbec nic neříká? To nevadí. Vůbec si s tím nelamte hlavu a dopřejte si tenhle příběh. O dospívání, prvních láskách i zklamáních. O kamarádství, přesně v tom věku, kdy se láme dětská duše na tu (skoro) dospělou. Uvidíte sami, třeba se v tom příběhu najdete zčásti, tak, jako já a zavzpomínate na časy, kdy Vám ten dospělácký svět, plný různých nástrah jen nesměle otvíral svoje dvířka. A jednou za čas tahle milá, moc vkusně natočená vzpomínka rozhodně neuškodí. I když těch let, co už od té doby doby uplynulo je už nějak podezřele moc... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama