Reklama

Reklama

Alžběta

(TV film)

Obsahy(1)

Alžběta Jungrová je jedna z nejvýraznějších fotografických osobností nové generace, členka Agentury 400 ASA, zcela výjimečná ženská reportérka a dokumentaristka ve světě reportážní válečné fotografie. Pohybovala se v tom nejdrsnějším světě, přesto je její způsob vidění a chápání jakýmsi samostatným ženským prvkem ve světě zla a utrpení. Alžběta také přináší význam vlivu kořenů k jednomu z nejvýznamnějších českých publicistů a novinářů. Jako pravnučka Ferdinanda Peroutky jí tato genová predispozice nepřímo ovlivnila v názorech na život a politiku. Alžběta je nesmírně zajímavá osobnost, dnes úspěšná reklamní a umělecká fotografka, vždy však osamocená, ale originální duše, která v chaotické době nese v sobě utrpení snad celého světa, které zachycovala svým fotoaparátem. Jde o mimořádný osobní portrét neobyčejné osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kameny 

všechny recenze uživatele

výjimečný dokument o výjimečné ženě. perfektní souhrn jejího života by se možná hodilo obohatit i jinou než pracovní paralelou. nic nemění na tom, že budí obdiv a ukazuje sílu. filmařsky krásně zvládnuté, obsahově vzdává hold všem ženám v fotce a dokumentu.  možná není pro každého diváka, přesto je důležité vznik těhle filmů podporovat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Leitmotiv pod čarou se zde vine to, jestli je lepší se replikovat geneticky (a mít potomky) , nebo jako zde bezdětná fotografka memeticky (a zanechat po sobě fotky, které se budou sami replikovat do dalších generací). Jako třeba Sokrates, jehož geny bychom našli u někoho možná jeden, dva, ale jeho memy se replikují do každého mozku celá staletí. Aktuálně je u nás věkový průměr novinářek 38 let a mají v průměru 0,6 dítěte. Když k nám přijdou uprchlíci z islámských zemí, kde je základ rodina a děti , jsou trochu šokovaní , když vidí rozpadající se vztahy a bezvěrectví. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14815902456-alzbeta/ ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Formou průměrný dokument o jedné dechberoucí kariéře fotografky, která prošla kdejakým konfliktem a fotila i pro Playboy. Naštěstí se Zika se nehnípal v té žalobě na zemana kvůli Peroutkovi. Ten majstrštyk, kdy se sólo dostala na hranice mezi Pakistanu a Afganistánu z ní dělá v mých očích jednu z našich největších osobností současnosti. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V dokumentu zazní píseň „Sans Toi“ interpretovaná skladatelkou a zpěvačkou Sarah Warne. (sator)

Reklama

Reklama