Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Osoba, která mě nejvíc ovlivnila: moje matka.Bez diskuze.“ Tak začíná esej s žádostí o přijetí na univerzitu i film. Matka Flor se sice za svůj pobyt v USA nenaučila ani trochu anglicky, ale trvá na správném vyslovování svého jména (velmi sympatické), získává práci v bohaté rodině a na léto k nim do domu přiváží i svoji dceru Christinu. Flor má pochopení pro dceru své zaměstnavatelky, která je pro vlastní matku zklamáním a paní domu se zase nemůže nabažit obdivu její dcery. ..„ Myslíte si, že je váš život trapný, a pak v něm někdo najde povzbuzení.“ Banální větička a přitom tak důležitá. A nejenom pro tenhle film o vztazích, o porozumění, ale i nedorozumění, který jsem nevnímala jako komedii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentí romantická komedie od mistra Jamese L. Brookse. Film jde úplně jinou cestou než jiné žánrově podobné filmy a nebojí se dvouhodinové stopáže ani -na žánr- neobvyklého konce a nepůsobí samoúčelně, kýčovitě nebo dokonce hloupě. Inteligentní scénář, vynikající herci a brilantní režie zaručují zábavu pro všechny, kdo hledají kvalitní romantiku a zábavu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak sem čekal něco přece jenom komediálnějšího a pohodovějšího, když tady hraje Adam Sandler a ne rodinodramatickej film, kde sem velkou část filmu akorát sledoval hysterickou Téu Leoniovou, nicméně Paz Vega je tady fakt moc pěkná a příběhově to rozhodně špatný neni, jen to moc nezaujme a nenabídne nic navíc ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj najoblúbenejší Sandler. Bohužial jeden z mála, čo sa nedostal do našich kín a aj v Amerike dosiahol menší úspech, ako sa čakalo. Asi že tam nebol fekálny a pimitívny humor a pôsobilo to úprimne. Ono je to ale vlastne predovšetkým film Jamesa L. Brooksa, jeho fanúšikovia mohli byť mierne sklamaní. Ja som bol nadmieru spokojný. A Paz Vega je krajšia ako Penelope Cruz. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My se normálně hádáme, Johne. Konečně velká hádka. Já nevím, jak můžeš bejt pořád tak klidnej." Španglicky umím mluvit asi stejně dobře jako maďapersky, takže jsem vhodnej do každý zazobaný rodiny. Stejně jako Flor. Ta je na rozdíl ode mě hezká a zásadová. Já bych ale chtěl bejt takovej flegmouš jako svatej John. Mít totiž doma dokonalou perfekcionistku Deb a nezabít ji, tak to je na svatořečení. Ale zpět k filmu. V tom mě zaujalo, jak se dá "ekonomickou třídou" cestovat z Mexika do USA, skvělej emocionální výkon tlumočící Cristiny a zjištění, že bejt krásná není kompliment, ale obvinění. To není málo, ale na můj vkus je to docela dlouhý a moc mi nevyhovuje, že emocí je tam víc než srandy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)
  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)
  • Sarah Steelová kvůli roli Bernice přibrala přibližně 6,8 kg. (darek kartac)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama