Reklama

Reklama

The Comeback

všechny plakáty
Austrálie, 1980, 78 min (Alternativní 55 min, Televizní verze: 46 min)

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger byl šestinásobným vítězem Mr. Olympia (1970-1975) a se soutěžní kulturistikou skončil. Začal se věnovat natáčení fimů, práci, díky které ho nyní zná téměř každy. V roce 1980, během natáčení filmu Barbar Conan si však Arnold, který na roli monutného barbara začal opět intenzivně posilovat, usmyslel, že se zúčastní Mr. Olympia toho roku. Film The Comeback vypráví o tom, jak se za několik týdnů dokázal dostat do špičkové kulturistické formy, být opět tím nejlepším z nejlepších a zvítězit na Olympii i posedmé. (Stegr)

(více)

Recenze (9)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ostatní jsem viděl jen kratší verzi. Snad se mi někdy podaří sehnat i tu plnohodnotnou. Oproti Pumping Iron je to spíš takový nic neříkající sestřih ze soutěže, než dokument. Jestli měl Arnold vyhrát asi bude sporné už navždy, ale já mu to přeju. Výsledek byl detailně rozebraný v kde jakém časopise o kulturistice. Nešlo ani tak o protekci, jako spíš o složení rozhodčích a bodový systém. Každopádně pro fanoušky kulturistiky povinnost. 3* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako kolega - The Raven - tak aj ja som našiel a videl len tú 46 minútovú verziu, pretože žiadna iná asi ani nie je dostupná. Pokiaľ si to chcete zaobstarať, pretože máte radi tento šport a Arnieho (tak ako ja), tak vám odporúčam si po stý krát pozrieť Pumping Iron, ktorý je oveľa lepší a kde sa aspoň niečo dozviete, pretože toto je len slabý odvar niekoľkých záberov bez nejakého hlbšieho zážitku. Pritom Olympia 80 je asi ta najzaujímavejšia a najkontroverznejšia v Arnieho súťažiach. Bohužiaľ tu okrem zopár záberov, kde sa zdvíha železo dostaneme len hromadu pózovania a vyhlasovanie víťaza. Rozhovory takmer žiadne, no tak či tak mám rád tuto éru badybilderov a ďalšie víťazstvo Arnieho som si aspoň s časti vychutnal. 70% - 3* ()

Reklama

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Krátké podívání se na Mr. Olympia 1980, na kterou se Arnold připravoval až úplně na poslední chvíli a celkem nečekaně vyhrál. Pro milovníky Schwarzeneggera určitě dobře strávených 43min. Náplň sice neskýtá žádná velká moudra, či informace, který by vás nějak zvlášť obohatily. Ale alespoň máte možnost nahlédnout do posledních chvil Arnolda, coby závodníka. Přípravy v zákulisí, vystoupení... Jak říkám, je se na co koukat. Ale žádné filmové umění to není. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Dokument - s tímto označením bych možná trochu váhal, mapující velký návrat Arnolda Schwarzeneggera k jednomu z nejvíce kontroverzních ročníků soutěže Mr. Olympia 1980. Arnold začal s přípravou na tuto soutěž velice pozdě a v utajení. Díky svým konexím v oboru se přihlásil do soutěže přesně před jejím konáním a soutěž i přes velice negativní ohlasy od publika vyhrál. Snímek je spíše přehlídkou záběrů z posilovny, z pódia, atd... Sice ukazuje ryzí kulturistickou scénu bez jakéhokoli obalu, ale pro tyto účely je určitě zábavnější Pumping Iron, který je sice přikrášlený, ale mnohem více zábavnější. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jedinná verze (pod UK video názvem "Total Rebuild"), kterou jsem sehnal měla pouze 43 minut, takže mé hodnocení možná nebude maximálně objektivní. Přesto si nemyslím, že by v té delší, je-li vůbec taková, mohly být takové záběry, které by film výrazně posunuly. Dokument, pro určitou skupinu diváků jistě zajímavý, inspirující a motivující, natočený však velmi průměrně a pokažený příšerným hudebním doprovodem, který působí jako kdyby sjel z automatického výrobního pásu na hudbu ke školním videím. Samozřejmě se nabízí srovnání s klasikou žánru, Pumping Ironem, oproti kterému Comeback vyznívá spíše jako pouhopouhý suchý záznam o Arnieho cestě za sedmým titulem. Nuda. Slabé tři a to mě pořád užírá pocit, že nadhodnocuji. ()

Zajímavosti (1)

  • Producent Paul Graham vystřihl s pomocí režiséra Geoffa Bennetta ze zvukového záznamu výbuch, který po vyhlášení vítěze Mr. Olympia 1980 v sále nastal. Všichni přítomní Arnolda Schwarzeneggera vypískali a zhnuseně bučeli. Jeho vítězství jim vzhledem k faktu, že na soutěž trénoval pouhých osm týdnů, přišlo nespravedlivé. (lekr)

Reklama

Reklama