Reklama

Reklama

Francouzova milenka

  • Velká Británie The French Lieutenant's Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světoznámé, na pět Oscarů nominované drama českého rodáka Karla Reisze, bylo natočeno podle bestselleru Johna Fowlese s Meryl Streepovou a Jeremy Ironsem v hlavních rolích. Vypráví o nerovné lásce mezi váženým biologem, který při návštěvě své snoubenky potkává melancholickou a záhadnou Sarah. Jejich vzplanutí svět viktoriánské Anglie odmítá rozumět a oba milence postupně dovede až na pokraj zkázy… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

classic 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to,alebo je to tak,že MERYL STREEP je nástupkyňou Katharine Hepburn,ktorá ju zrovna nemusela,ja som tiež zrovna nemusel film,ktorý som úplne nepochopil,o to lepšie som sa naň pozeral,akoby sa odvíjal v dvoch časových rovinách,jednak ako by som videl film vo filme,kde ho nakrúcajú podľa diania na plátne.Mišmaš! Výkony nováčikov Streep a Jeremyho Ironsa sú dostatočnou kompenzáciou milostného príbehu spolu s kostýmami a výpravou+kamerou a hudbou sa jedná o zaujímavý film,ja osobne mám rozporuplné pocity... PS:Okrem FORMANA existuje aj REISZ,ktorý taktiež nakrúca za hranicami a stojí to za to aj v tejto svižnej réžii. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ano, musím uznat, že s tou červenou knihovnou se Karel Reisz (zdravíme do Ostravy) popral, jak nejlépe mohl a ozvláštnění pomocí filmu ve filmu tomu krapet pomohlo, ale málo platné, pořád je to jen historka o pitomci, který se zamiloval do nějaké ženy, bo mu připadala tak nějak strašně tajemná, na jedné straně, a o pitomci, který je ochoten se vykašlat na svou rodinu a dcerku kvůli nějaké americké hérečce. Jako být tam aspoň něco navíc, neřeknu ani popel, ale tohle je slabý odvar a stý výluh všech těch Jane Austenových a Bronteových a dalších romantiček puritánského období Anglie, až bolí. Jedinou životnou a zajímavou postavou je tady ten sluha, ostatní se chovají jako loutky, bez jakékoliv, ale jakékoliv hlubší psychologie postavy, včetně té tajemné, netajemné Sáry. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Po stopách Meryl Streep aneb co mi z její tvorby uniklo.. Mám ráda dobové příběhy romantického žánru, takže jsem se také na tento velmi těšila.. Hned zpočátku mne film „Francouzova milenka“ zklamal rozdělením děje na ten romanticko-historický a na děj ze současnosti, i když jsou v podstatě obě dějové linie úzce propojeny.. Kdyby „moderní“ linii tvůrci vyškrtli, vůbec bych se nezlobila.. Druhý příběh o váženém přírodovědci, který nehledí na svou pověst a naprosto zahoří svými nemalými city do místní outsiderky a obětuje jí nejen svou pověst, ale také čest, mne vyloženě bavil.. Meryl Streep v roli mírně bláznivé ženy skvěle doplňovala skvěle sucharského Jeremyho Ironse.. Přiznám se, že pointu příběhu jsem nebyla schopna odhalit.. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zvolna plynoucí milostné drama, které díky tomu, že se odehrává ve dvou dějových liniích, velmi zajímavě se prolínajících, nenudí. Oba příběhy – ten hraný i ten současný uvěřitelně herecky zvládli Irons a Streepová. Námět je docela obyčejný, ale nápaditá paralela historie a současnosti, dvě rozhodnutí a dva konce spolu se skvělou výpravou a kostýmy i kouzelnými lokalitami, v nichž se natáčelo, posouvají snímek mezi výjimečné. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že kniha je lepší. Na druhou stranu, filmové zpracování předčilo mé očekávání. Viděla jsem film v době, kdy byla M.S.u mne ještě v kurzu, takže jsem byla nadšená. Ale hvězdičky dávám dnes stejné, jako bych je dala tehdá, na tom se nic nezměnilo. I když co se týká herců, mám dnes už na ně trošku averzi. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep měla každý den lekce s hlasovým trenérem, aby si osvojila správný anglický přízvuk. Zároveň dorazila do Anglie o tři měsíce dříve než zbytek natáčecího štábu. Zde se učila viktoriánský vokální trénink. (jezurka42)
  • Role Charlese Henryho Smithsona (Jeremy Irons) byla původně nabídnuta Jamesi Foxovi, který se po několika letech věnovaných činnosti v evangelickém hnutí vrátil k hraní. Fox však roli odmítl „z morálních důvodů“. (jezurka42)
  • Film vyšel přesně dvacet let po vydání stejnomenného románu. (jezurka42)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama