Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jejda, tak tohle se moc nepovedlo. Vždy, když se někdo snaží natočit prequel (po téměř, v tomto případě 31 letech)tak to dopadá blbě. Narovinu, nebýt tam Stellan, tak to ani nedokoukám. Nebylo to pitomé, bylo to vlastně i dobře natočené, ale....ale děj a atmoška, to mi tam vlastně naprosto chybělo...A konec byl debilní. Za mě 65% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl, proč je otec Merrin v nitru nemocný a zlomený člověk. A vůbec mě to nepřesvědčilo, že by k tomu měl důvod. Původní Vymítač se mi sice líbil, ale za vrchol démonského hororu jej nepovažuji. Tím pro mě navždy zůstane Přichází Satan. Tento snímek má více problémů. Prvním a nejdůležitějším je samozřejmě scénář (dále triky, zbytečné ukazování násilí pro navození strachuatp). Nejen že člověk málem netuší, o co tu jde a vlastně se tu ani nic zajímavýho neděje, ale navíc ta téměř hmatatelná touha nastínit, že "zlo" se už probudilo a chystá se zaútočit, ukázka něčeho démonického téměř v každém záběru a to od začátku, to je strašlivě na škodu atmosféře. Původní film pracoval přesně opačně, ukazoval celkem obyčejné situace, jaké se skutečně mohou stát a stávají, ukazoval je civilním způsobem a bez nějakých satanských zvěstí, takřka bez jakéhokoliv náznaku pocitu zla nebo démoničnosti. A tím toho do obrazu dostal mnohem více, to všechno si do obyčejných obrazů musel divák sám přidat svou imaginací a podvědomím. A tím si tam každý přidal, co bylo jeho zlo a tím to pro něj bylo hodně napnuté. Nechci srovnávat s prvním Vymítačem, není to remake (ale jen skoro). Navíc jsem slyšel hodně špatný kritiky a čekal jsem od toho opravdu špatnej film. A ten jsem taky dostal. Kromě, jak už tu zmiňují jiní, hezkých exteriérů a kamery, která se i mně laikovi hodně líbila a samozřejmě Stelana, je to spíše zbytečnost. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma vystrašilo jedine v tom, ako desivo to bolo natočené. Scenárista bol pri písaní zrejme pod vplyvom, alebo si logika v tom čase odskočila na výlet. Jedna tupá scéna striedala druhú, pričom boli neskutočne predvídateľné. Celé to pôsobilo akoby sa partia nadšencov hororu natáčala na dovolenke v Tunisku po požití veľkého množstva lacného chľastu z ponuky all inclusive. Až na to, že toto sa tvárilo smrteľne vážne. Čo to malo byť?! Nejaký pokus o retro v snahe zakryť mizerný rozpočet? Potom vôbec nevyšiel. Ja si na efekty príliš nepotrpím, ale z týchto lacnota kričala tak, že ma boleli oči. K samotnému deju ani nemá cenu sa vyjadrovať, Stellan Skarsgard čo by kňaz, ktorý sa po traumatickom zážitku zmenil na Indianu Jonesa vôbec nezaujal a nevzbudil ani zamak sympatií. A to som drahého Indiho týmto prirovnaním hlboko urazila. Najhorší film o exorcizme, aký som zatiaľ videla. . ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútené, s peknou výpravou a detailnou kompozíciou, ktorá dbá na farebnosť obrazu. Ale čo sa tam deje... nad tým zostáva rozum stáť. Katastrofický guláš otrepaných motívov, predovšetkým traumy z nacistov, a najpokleslejších rovníc vyvolávania zhnusenia, pripomínajúceho až starý eurotrash brak. Nebyť Stellana Skarsgarda, ktorému uveríte čokoľvek, nebolo by to ani za tie úbohé 2*. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Otec Lancaster Merrin je zde pošpiněn na celé čáře. V oreginále vypadal jako spořádaný člověk, ale tady ukazuje na lidi kteří mají dostat kulku do hlavy, zamiluje se do dívky (dokonce se s ní líbá), je velkej drsňák.- žádná taková vlastnost mi neodpovídá na kněze - takže, co to mělo znamenat prosím ??. Zkoukl jsem to a přežil - za přežití 1* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama