Reklama

Reklama

Hříšný tanec 2

  • USA Dirty Dancing: Havana Nights (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mladá Katey přijede s rodiči na Kubu, netuší, že zde objeví nejen vášeň pro tanec, ale i velkou lásku. Osudovým se jí stane setkání se sympatickým číšníkem Javierem. Mladý pár se spolu tajně schází v nočním klubu a trénuje na prestižní soutěž v tanci... Píše se rok 1958 a na Kubě vrcholí revoluce proti prezidentu Batistovi. Na Kubu přijíždí Bert Miller se svou ženou Jeannie a dvěma dcerami Susie a Katey. Katey se pomalu rozkoukává a podaří se jí nechtěně strčit do číšníka Javiera s tácem plným pití, který je za vylití potrestán. Druhý den ujede Katey autobus a Katey musí ze školy pěšky, což není zrovna bezpečné. Naštěstí Katey potká Javiera, který jí nabídne doprovod a Katey se dozvídá i o životě obyčejných lidí. Katey je pozvána Jamesem Phelpsem do tanečního klubu, ale od Javiera se dozví o tanečním klubu La Rosa Negra, kam chodí tančit Kubánci a s Jamesem tento klub navštíví. Když z klubu odjíždějí, James si na Katey dovoluje a Katey se vrátí do klubu. Javier doprovodí Katey k hotelu, ale druhý den dostane v práci výpověď, protože zaměstnanci se nesmí s klienty stýkat a v hotelu se dozvěděli o jeho noční procházce s Katey. Katey chce Javierovi pomoci a jde za ním, aby mu navrhla účast v taneční soutěži, kde vítěz získá pět tisíc dolarů. Javier je nejprve skeptický, ale nakonec začnou s Katey trénovat. Katey se před rodiči vymlouvá na Jamese, kterého donutila, aby ji kryl. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ackoli tohle neni pokracovani v pravem smyslu, jen pokracovani tematicke, s jinymi herci a v jinem prostredi, presto si tvurci neodpustili nekolik napodob a odkazu, ktere se mi ale libily (ne jako trapne kopirovani u Snezenek a machru po 25 letech). Patricka tam nutne cpat nemuseli, protoze navaznost neexistuje a on tam opravdu nevypadal dobre - ani tech par peclive naucenych tanecnich mambo pohybu uz mu neslo jako driv. Mezi hlavnimi predstaviteli to opravdu jiskri a kubanska hudba a tanec je sexy. O pribeh samotny nejde, neslo o nej ani v jednicce, takze pokud do toho jde divak s tim, ze neuslysi kdovijake dialogove perly, ale uzije si dirty hudbu a tanec, bude spokojeny. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to kopie Hříšného tance s mnohem horším scénářem a stejným množstvím kýče. Nicméně oproti prvnímu dílu se tu slizký kačer Swayze jen mihne v propocené košili, jeho roli zastává o něco méně slizký Diego Luna, a nesympatická obluda z prvního dílu je nahrazena vcelku milou Romolou Garai. Osobně mě více bavilo i prostředí Havany (i když je to vlastně Portoriko) a latinskoamerické tance prostě mají větší šmrnc. Blbina, která ve vás stejnou měrou vzbudí jak touhu po tanci, tak dávivý reflex. Edit 29.03.2024: Po 12 letech to bohužel neuzrálo jako víno, ale spíš jako načatá flaška mlíka v lednici... Takový dvě dřeva, který po sobě jen lezou, přičemž kamera decentně odvrací zrak od toporných kroků k detailu svíjejících se hrudníků. Děs běs, v prvním díle alespoň uměli tancovat, tohle bylo fakt o ničem. Bezkrevný, nudný, trapný. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Níž s hodnocením nejdu jen proto, že svým způsobem tento naivní film má své prapodivné kouzlo. Zejména by mohl sednout zaláskovaným párům jako nenáročná filmová kulisa. Hříšný tanec 2 spáchal sebevraždu už tím, že se hlásí ke kultovnímu titulu z 80. let, čímž si nasadil laťku nepřekonatelně vysoko, a tvůrci, jakoby si toho byli vědomi, se vlastně rezignovaně nesnaží k její výši ani přiblížit. Mdlý tanečně-romantický snímek s velmi neohrabanými společensko-politickými kritickými choutkami, ve kterém je všechno "lážo plážo" povrchní a v jádru směšné. Nefunkční je chemie mezi hlavními protagonisty. Romola Garai je však velmi pohledná a jiskrná. Soundtrack se s tím "osmdesátkovým" nedá vůbec srovnávat! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je těžké dotáhnout se na klasiku nebo alespoň nepokazit Hříšnýmu tanci pověst. HT 2 se docela distancoval od původního snímku, takže naštěstí mu nezkazil pověst, ale je trochu nefér využívat původního názvu. Každopádně pro holky je tenhle film jak dělaný. Já jsem ho viděl jednou a stačilo mi to. 3/10 ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film se snaží napodobit původní Hříšný tanec (včetně úvodu „Bylo to v létě roku“), ale zoufale se mu to nedaří. Scénář je až moc hloupý, herecké výkony nevábné a celkově to působí jako televizní film. To, že se romance odehrává v předvečer politického převratu na Kubě, má být zajímavé. Zajímavější ovšem je, že na Kubě 50. let tančí mládež v klubech na moderní latino-pop. Hrozné! Nezachrání to ani cameo Patricka Swayzeho. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen v Portoriku, přestože se děj odehrává na Kubě. (Bauer)
  • Ani Romola Garai (Katey) ani Diego Luna (Javier) neměli před natáčením žádný profesionální taneční výcvik ani zkušenosti. Deset týdnů před začátkem natáčení odjeli do Portorika a tam denně trénovali osm hodin s producentkou JoAnn Fregalette Jansen a čtyřmi dalšími tanečníky a choreografy. (Bauer)

Reklama

Reklama