Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

5150 

všechny recenze uživatele

V době natáčení dvaačtyřicetiletý Jean-Claude Van Damme prokázal výbornou fyzickou připravenost a role američana Kylea, který má hodně daleko k nepřemožitelnému superhrdinovi mu absolutně sedla. Navíc velmi kvalitní příběh, akční sekvence a vůbec, PEKLO řadím k tomu nejlepšímu, co kdy Jean-Claude natočil. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme mal v tomto období to najlepšie dávno za sebou a jeho filmy už prešli definitívne na video, ale po trochu slabšom Replikantovi skúsil ešte raz spoluprácu so skúseným hong kongským režisérom Ringo Lamom a je z toho nielen ich najlepšia spolupráca, ale aj jeden z Van Dammových najlepších videofilmov. A možno aj preto, že sa nejedná o žiadny bežný akčný film, ale skôr prekvapivo vydarenú väzenskú drámu, ale samozrejme v akčnejšom prevedení. Príbeh pôsobí spočiatku relatívne ohrane, jednoducho sa len zase slušný muž dostane do drsného väzenia, tentoraz kvôli pomste za smrť manželky, kde sleduje bezprávie a postupne sa zmení, ale náhodou je to dejovo až prekvapivo dobre podané a práve zaujímavý a atraktívny scenár je hlavnou prednosťou tohto filmu. Samozrejme sa nejedná o žiadny Shawshank, ale mne sa tu celý ten spôsob, ako hlavný hrdina ovplyvnil väzenský systém veľmi páčil, opäť sa určitým spôsobom neváha obetovať a dokáže inšpirovať aj tých najhorších zločincov a práve všetky scény s tým súvisiace sa mi dosť páčili. A k tomu je tu aj nejaký ten väzenský turnaj, aby tomu dodal akčnejší štýl, čo film nekazí, predsa len bez toho, by bolo mnoho divákov sklamaných, ale myslím, že v tomto prípade by absencia akcie vôbec neškodila, film by sa zaobišiel aj bez nej. Takže aj keď sa tu nájde viacero priemernejších sekvencií, väčšinu času sa mi to dosť páčilo a poteší aj spravodlivý záver. Veľkým plusom sú aj postavy, samotný Van Damme je tu výborný a tentoraz určite nie len v akcii, ale aj to dobre zahral a jeho postava ma bavila, nájde sa tu viacero zaujímavých väzňov na kladnej strane, hlavne nepochopený černoch, ale aj slušní záporáci, obzvlášť mimoriadne nesympatický gangster zneužívajúci mladíkov, pri ktorom som sa skutočne tešil, kedy ho konečne Van Damme dostane. Spokojný som ale aj po akčnej stránke, ako som spomínal, film by fungoval aj bez nej, ale aj tak sa tu nájde viacero veľmi dobrých súbojov, ktoré síce neovplývajú štandardným Van Dammovým lahodným karate, ale sú to poriadne kontaktné a realistické súboje v surovom duchu a to tiež môžem. Takže vždy, keď Van Damme s niekým súperí, tak sa je na čo pozerať. Režijne je ale film skôr sklamaním, predsa len pôsobí lacnejšie, než by mal, ale aspoň to má tú správnu surovú atmosféru ruského väzenia a občas trochu zafungujú aj emócie. Takže aj keď sa už v novom tisícročí Van Dammovi až tak nedarilo, natočil pár filmov, ktoré skutočne stoja za pozornosť a Peklo je jedným z nich. 78% ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená traumatizující směs akce a dramatu odehrávající se v otřesných podmínkách ruského vězení, kde si žádný z muklů není jist zítřkem. Byl by omyl řadit snímek mezi Van Dammova béčka. Místo kopu z otočky uvidíme JCVD zlomeného a fyzicky i psychicky na dně. Dozorci i vězni, obsazeni hrůzu-nahánějícími ruskými bijci, surovostí nešetří. Vydařeně dusná atmosféra a působivé tvrdé prostředí utváří jeden z povedenějších snímků o útrapách vězení. Drsné praktiky z káznice lze dále zhlédnout například v dramatu Věznice. Alternativa: Lock Up, Celda 211, Animal Factory, Prophète, R, Lockdown. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko, s dobrou atmosférou a po herecké stránce slušným Van Dammem!! Že se nedočkáme ničeho originálního nevadí, protože film baví od začátku až do konce a to se počítá!! Co dodat? Asi nic, myslím, že tímto filmem začal Van Damme stoupat pomalu ale jistě nahoru z filmového bahna!! Jednou větou: I za malý peníz se dá točit, jen musíš vědět co a proč!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snáď posledný z Van Dammových filmov na ktorý sa naozaj dalo pozerať. Trúfam si povedať, že je to jeden z najlepších snímkov Van Dammea. Je to niečo iné ako len akčný film. Príbeh muža, ktorý sa dostane do väzenia kvôli pomste. Vo väzení stratí svoju dušu a jeho láska k milovanej žene ho k nej zase dovedie. Film je veľmi pútavý a hlavný hrdina, čuduj sa svete, je veľmi výrazný. Jeanovo herectvo je o 100% lepšie než v jeho všetkých predchádzajúcich filmoch dohromady. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Eldrick)

Reklama

Reklama