Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

adams89 

všechny recenze uživatele

Je to překvapující, že režisér, který má na svědomí podprůměrného Replikanta, dokáže natočit tohle. Když jsem si Pekla poprvé všimnul ve videopůjčovně a začetl se do jeho obsahu, věděl jsem, že to prostě musím vidět. Žádná extra kvalita to sice nakonec nebyla, ale za ty poslední roky to je snad jediný pořádný film, v jekém si Jean-Claude Van Damme zahrál. Také je to jeden z mála případů, kdy nehrál "nadčlověka" ovládajícího bojová umění, ale obyčejného smrtelníka. Přiznávám, že právě tohle mi tu dost chybělo, přece jenom už jsem si na ty jeho skotačivé scény zvyknul. Název filmu vypovídá za vše - ruská věznice Kravavi tu jako peklo opravdu vylíčená je a ocitnout se tam by jistě nechtěl nikdo z nás. Příběh je ovšem možná až moc tuctový a na škodu mi přišlo i to filosofování vězně 451, což ale jinak byla zajímavá postava. Celkově jsem váhal mezi 60 a 70 procenty, díky Van Dammeovi, kterému jsem tu dost fandil ale to vyšší hodnocení dám.70% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě naprosto příšerný film. Příběh z vězení je vždy nějakým způsobem divácky atraktivní, ale pokud se v tom vězení ocitne Van Damme s výrazem trpitele národa a Ringo Lam ho z režisérské stoličky nepodpoří, pak není co řešit a film je zralý na ručník už asi po 15 minutách. Akce slaboučká, nezvládnutá, nepřehledná, děj megahrozný, herci meganesympatičtí. Ztráta času. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

V době natáčení dvaačtyřicetiletý Jean-Claude Van Damme prokázal výbornou fyzickou připravenost a role američana Kylea, který má hodně daleko k nepřemožitelnému superhrdinovi mu absolutně sedla. Navíc velmi kvalitní příběh, akční sekvence a vůbec, PEKLO řadím k tomu nejlepšímu, co kdy Jean-Claude natočil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro me zklamani, cekal jsem od toho dalsi Van Dammuv film, kterej sice nebude mit zadnej kloudnej pribeh, ale za to tam Van Damme vsem nakope prdel, jenze tady se snazi hrat a stejne tak i film ma mit nejakej poradnej dej, jenze neco podobnyho uz bylo ve vykoupeni z veznice shawshank, pulnocnim expressu nebo v Motylkovi, teda az na ty zapasy a bylo to zpracovany daleko lip a co se tyce tech zapasu, tak ty me zklamaly asi nejvic, nejsou tady zadny kopy nebo nejaky bojovy umeni, tady se proste jenom rvou, asi aby to vypadalo vic jako vezensky prostredi, ale tema soubojema to rozhodne nevylepsili vypadaj spis trapne, to bych jim jeste odpustil u normalnich souboju mezi veznema, ale kdyz to samy dela i zarostlej Van Damme tak to uz ne, to proste nejde a uprime receno me to pekne nasralo. Celkove vzato je to dejem asi jeden z nejlepsich filmu van Damma i když už to bylo v jinych filmech, ale ty souboje jim proste nemuzu odpustit a proto jenom slabší 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dramatická časť tohoto akčňáku sa mi páčila viac, ako ten zbytok. A kupodivu van Dammemu veľmi svedčala. Keď ho zo začiatku každý zotrel ako dieťa, keď trest striedal trest, miestni gayovia mali časté povyrazenia, k tomu psychická újma zo straty blízkeho, vynárala sa mi podobnosť s inými väzeňskými filmami. Potom sa to ale zmenilo v klasický súbojový akčňák, v ktorom hl. hrdinovi dostával filozofické rady od čierneho spoluväzňa a rešpekt si získaval u každého báťušovského gangu. Zaujímavé, koľko Amíkov sa dostalo do ruskej basy (väznica blízko Magnitogorska sa asi môže pochváliť najväčšiou hustotou Emerikancov na cm²), kvôli nim sa asi aj ruskí bachari naučili plynule po anglicky, alebo sa len tak z nudy začali po večeroch linguálne dovzdelávať. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama