Reklama

Reklama

Schulmädchen-Report: Was Eltern nicht für möglich halten

  • angličtina Confessions of a Sixth Form Girl (více)

Obsahy(1)

V mnichovské střední škole vypukne skandál, když v rámci exkurze do továrny je přistižena při sexu s řidičem na zadním sedadle školního autobusu studentka Renata W. Školní konference řeší vyloučení Renaty ze školy a diskuze o problémech studentek se zúčastní odborníci na otázky mládeže z řad lékařů a učitelů. To je úvod filmu, který je složen z dvanácti epizod, jež jsou proloženy rozhovory mladého reportéra s dospívajícími dívkami před školou a na ulici. Jednotlivé příběhy jsou uvedeny titulkem se jménem dívky a zkratkou příjmení. Divák se seznámí se zkušenostmi dívek z počátku jejich sexuálního života, např. Angela F. svádí kněze ve zpovědnici kostela tím, že si odhalí ňadra, Susanne U. při koupání u jezera provozuje se starším přítelem petting, ale tvrdší sex odmítne, Elisabeth H. je v noci přistižena v posteli při masturbaci matkou, z čehož plyne patřičné kázání, Hannelore J. a Herma O. se seznámí se dvěma mladíky na stavbě a při milování skončí všichni ve vápně, Marlene K. se zamkne v tělocvičně se svým učitelem a svede ho, Irma S. je znásilněna rodinným přítelem a odmítne zlatý náramek jako odměnu, Lilo S. poznává lesbickou lásku s přítelkyní z aerobiku atd. (curil)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková pseudoreportáž o tom, jak jsou na tom vlastně mladistvý se sexualitou. Na to, že má série celkem třináct dílů, myslel by si člověk, že hned ten první bude něčím zajímavý. Jak se ukázalo, není tomu tak a první díl je docela nuda a vyniká jen těmi mladými krásnými holkami, které se zde hojně vyskytují. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl veleúspěšné série o "školačkách", nejsledovatelnější film v západoněmeckých kinech roku 1970. Více než šest miliónů diváků nalákaly do kin mladé německé studentky na své vnady. Většinou amatérky z mnichovských škol, ale občas začaly i kariéru jako třeba šestnáctiletá Jutta Speidel v tomto filmu. Jednotlivé epizody jsou dějově jednoduché a někdy končí bez pointy. Filmařská úroveň je pod průměrem, ale o žádné umění nešlo. Jak nalákat diváky Ernest Hofbauer (1-8, 11) a další režisér pokračování Walter Boos (9-10, 12-13) věděli. Na základě této série vznikly v sedmdesátých letech další "zprávy" o ženách v domácnostech, o manželkách v lázních, o hosteskách, manželkách na dovolené atd. Většinou už šlo pouze o stejné rozmělněné situace více trapné než humorné. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Německý pseudovýchovný film nebo spíše taková malá sonda a voyeurské náhledy do "milostného života" mladých dívek. Film jsem viděl naposledy snad na nějaké satelitní německé televizi v rámci nějakého projektu. Struktura tohoto sot-core dokumentárního filmu a dalších 21 "reportů", o žácích, hosteskách, hospodyňkách, manželech a zkoumajícímu psychiatrovi je neměnná : neprofesionální herci (především žáci Mnichovských škol) kteří ve snímku z valné většiny vystupují zde vypovídají o svých sexuálních zkušenostech (např. žačka a řidič autobusu, onanující dcerka chycena svou matkou, myšlení dívky okolo ztráty svého panenství, mladá dívka svádějící svého učitele atd). V tomto prvním dílu z roku 1970 se režisér Hofbauer opírá o knihu známého sexuologa a psychiatra Günthera Hunolda, jenž zkoumal sexuální praktiky 36 dívek ve věku od 14 do 20 let. Film tedy zdánlivě dokumentuje sexuální chování mládeže a tento dojem posiluje v různých epizodách vědeckým komentářem. V dalších dílech a především v tom druhém se snaha o takovou tu výchovnou osvětu už pomalu vytrácí. Za řadou "Schulmädchen-Report" následovala celá řada podobně oderotizovaných snímků, přinášejících podobně zajímavou podívanou ale už ne tak valných kvalit. Viz. namátkou například snímky "Frau Wirtin" Franze Antela či "Graf-Porno" Aloise Brummera. Film se stal možná trochu překvapivě vůbec komerčně nejspěšnějším snímkem roku a v samotných letech 1970-1980 vzniklo dalších dvanáct dílů těchto sexuálních dobrodružství předčasně zralých dívek. Později se tato celá série stává nejlukrativnější produkcí sedmdesátých let v Německu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Podle producenta Wolfa C. Hartwiga byla polovina rozhovorů hraná, druhá polovina byla skutečná. (Karlos80)
  • Honorář pro každou vystupující dívku byl 300 DM. (Karlos80)

Reklama

Reklama