Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak vás asi zasa radšej strčíme do tmy.“ Ak máte radi time travel, majte ich radi aj naďalej a ZVIERACEJ KAZAJKE sa vyhnite. Prehnane umelecký experiment svojského režiséra (v civile maliara!) a excentrických hercov (Brody, Knightley, Kristofferson). Snímke nemožno uprieť zvláštnu atmosféru a čudné nápady (úvod s dieťaťom). No to ešte automaticky nerobí dobrý film. Mňa snímka takmer vôbec neoslovila, ale minimálne za jedno pozretie stojí. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Málokdo považuje psychiatrickou léčebnu za místo, kde si člověk odpočine a kde si s ním příjemní lékaři budou láskyplně povídat. Ovšem zařízení, ve kterém se díky verdiktu soudu ocitnul Jack, je přece jenom o hodně horší, než jaká panuje všeobecná představa. Nadopovat, nacpat do svěrací kazajky a nechat uležet v boxu márnice. Jeho zmatená mysl se „léčbě“ brání útěky do minulosti a budoucnosti. Jenže ani budoucnost nevěstí nic dobrého. Další film o cestování v čase, další film zabývající se věčnou otázkou, jestli je možné změnit budoucnost?......... „Občas žijeme, abychom mohli být jiní.“ Pro mě příjemné překvapení. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komorní snímek s inteligentním scénářem, skvostným střihem, dobrými herci a závěrem, který pečlivě budovanou strukturu značně kazí. Cokoli jiného by v závěru sedlo lépe než to co tvůrci nakonec použili. Dokonce i vyznění do ztracena by se mi tam líbilo podstatně více. Ve značně nevyrovnaných hereckých výkonech Adriana Brodyho stojí tato role, spolu s rolí z Krvavého léta, na samém vrcholu jeho slibně se rozvíjející kariéry. Škoda, že si tyto výtečné výkony kazí tím co předvádí třeba ve Vesnici. Velmi příjemné filmové překvapení. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takovéto pohrávání s časem je pro mne vždy lákavým tématem ke sledování. Zde to tedy bylo pojato skoro až hororovou formou, což na mě působilo velice dobře. Dále jsem byl velice spokojený s hereckými výkony (a to především u překrásné Kiery) a film mi způsobem vyprávění a natáčení velice připomínal Momento od Christophera Nolana. Závěr mírně optimistický a pokud jsem to správně pochopil tak zcela otevřený. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 2005 a bylo mi sedmnáct let, když jsem poprvé zhlédla tento film. Velmi mě zaujalo jeho zpracování, originální příběh a herecké výkony. Pak, v roce 2009 jsem ho zhlédla podruhé a všimla jsem si v něm dvou herců, jež jsem při premiérovém zhlédnutí nepostřehla, neboť jejich jména pro mě byla v té době zcela neznámá. Poté jsem poznala, že jsou jimi Daniel Craig a Brad Renfro. Dojem z filmu a pocity z něj stále přetrvaly. Geniální Adrien Brody a svůdná Keira Knightley. Působivý film o jednom muži, chladícím boxu, času a smrti a vše je to krásně zabaleno do mrazivé, zimní přírody. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama