Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Marius 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorému k dokonalosti chýba jediné – nekopírovať scény z 12 opíc a Preletu nad kukučím hniezdom. Inak sci-fi o cestovaní v čase ako má byť. Adrian Brody je snáď najväčším objavom posledných dvoch rokov a Keira Knightley ma po Pýche a predsudku konečne presvedčila, že dokáže nielen pekne vyzerať. Na rozdiel od včera zhliadnutej Zelenej míle to zo mňa pre mňa prekvapivo vyžmýkalo omnoho viac emócii než by som čakal. How are you doin´? Better, now. 9/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu fascinující film o muži, který cestuje v čase z prostor blázince, aby pomohl ženě, kterou potkal ještě jako malou v jejím soukromém životě. Výborné herecké výkony dávají filmu zajímavou atmosféru a mimo to bych vyzdvihl Daniela Craiga, který blázna hraje opravdu velmi dobře. Příběh obsahující řadu zvratů, které Vám vnutí přemýšlet o filmu Vás nenechá ani chvíli v klidu. Mimo to jsou efekty nanejvýš zajímavé a stojí za pozornost, nepřehnané přesto pěkné. Film sice trpí klasickým americkým happyendem, ale na to si začíná člověk pomalu zvykat a zrovna když začnete duu Brody-Knightley fandit tak ho nakonec i uvítáte. Mimochodem byl film natáčen ve Skotsku a Kanadě a v pěkné, zasněžené krajině je to více než poznat. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby tento film prinášal niečo nové, búral nejaké klišé alebo skomplikoval zápletku na hranicu zrozumiteľnosti, mal by možno šancu stať sa kultovým, prevratným alebo vysoko hodnoteným príslušníkom žánru, scifistickou verziou Preletu nad kukučím hniezdom, či mladším bratom Dvanástich opíc. Na druhej strane ho pred opačným osudom a pobytom v brakovom pekle zachránila práve jeho jednoduchosť, prirodzenosť a prijateľné množstvo použitých klišé. A tak sa pohybuje niekde v strede záujmu i kvality. Je to proste klasické, hoci príjemné sci-fi s tematikou cestovania v čase a uzavierania kruhu. Adrien Brody je ako stvorený na role melancholických, životom skúšaných mužov, ale Keira Knightley ma nijako extra nepresvedčila o svojich hereckých schopnostiach. Kamerové a strihové hrátky typu „blízky záber na mihalnice a horiacu cigaretu spoza ucha Keiry“ sa mi zdali zbytočné - neboli vo filme ani pravidlom ani spestrením. Tri hviezdičky plne zaslúžené, ale nič viac a nič menej. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Tenhle film měl slibně našlápnuto ktomu, aby se mi velice líbil, ale nestalo se tak. Přitažlivý námět, dobré herecké výkony i slušná atmosféra, ale přesto kolem mne Svěrací kazajka jen tak jakoby mimochodem prošuměla. Asi je to vinou scénáře, který s námětem nepracuje zdaleka tak vynalézavě, jako scénáře jiných snímků o cestování do budoucnosti, a který na měl působil, jako by sám nevěděl, kam se ubírá. The Jacket je určitě nadprůměr, ale tak sterilně nevýrazný nadprůměr, že mnoho (pod)průměrů mě zaujme víc. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Film, který hodinu a půl spěje k neodvratnému konci jen proto, aby nakonec nenastal. Což z něj dělá "jen" takový zmršenější Butterfly effect se známějšími herci. Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný. Tedy - téměř bezchybný, pokud již jste dřív neviděli Butterfly effect. Ale Keira je tu k sežrání ;o) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama