Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisér se soustřeďoval na jednotlivé detaily, ovšem celek se mu tak dokonale poskládat nepovedlo. Technicky je film brilantní. Syrovost je z obrazu přímo cítit (tónování a filtry) a sentimentu tu skutečně příliš neuvidíme. Ovšem několik rozehraných témat ve výsledku nezapadne tak úplně dohromady a divák se neubrání pocitu, že čekal možná něco víc. Éterická a velmi tlumená hudba působí překvapivě silně a dotváří už tak velmi stísněnou atmosféru plnou strachu a samoty. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Málokdo považuje psychiatrickou léčebnu za místo, kde si člověk odpočine a kde si s ním příjemní lékaři budou láskyplně povídat. Ovšem zařízení, ve kterém se díky verdiktu soudu ocitnul Jack, je přece jenom o hodně horší, než jaká panuje všeobecná představa. Nadopovat, nacpat do svěrací kazajky a nechat uležet v boxu márnice. Jeho zmatená mysl se „léčbě“ brání útěky do minulosti a budoucnosti. Jenže ani budoucnost nevěstí nic dobrého. Další film o cestování v čase, další film zabývající se věčnou otázkou, jestli je možné změnit budoucnost?......... „Občas žijeme, abychom mohli být jiní.“ Pro mě příjemné překvapení. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Kolik máme času?" U Svěrací kazajky bych tolik nepřemýšlel nad děrami v logice, který film s cestováním v čase je nemá. To, o co jde, je myslím shrnuto v citované větě. Je život dost dlouhý, aby s ním bylo možno nakládat lehkovážně? Kromě obsahu je film velmi dobře vybroušený vizuálně, Brody hraje sympaticky a Keira sice není moje oblíbenkyně, ale životní ztroskotankyně jí docela sedla. Celkem mě překvapil i budoucí Bond Craig. Jinak je to samozřejmě trochu míchanice Londonova Tuláka po hvězdách s 12 opicemi, ale vzdor celkem syrové atmosféře se mi líbí takový ten mírný optimismus a naděje, kterými se od sobě podobných filmů liší. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody hraje dokonale svoji postavu. Patří k těm hercům, kteří se nedají zaškatulkovat, protože každou roli jim věříte a baštíte se vším všudy. Keira Knightley je tu krásná (jako ve většině filmů) a zpestřuje obraz i děj :) Celkově má The Jacket zajímavý námět, který je dobře zpracovaný a rozhodně stojí za doporučení k pozornosti diváků. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ, kterak se dá nevhodně zvoleným závěrem otočit vyznění filmu o desítky stupňů filmu jinam, sice ne v ději samotném, ale v náladě, kterou jsem z filmu měl, většinu snímku se mi všechno líbilo, od herecké skvadry (šílený Craig? Ó ano! Výborný Brody? Stejně skvělý, jako ve Vesnici. A kdo tvrdí, že ve Vesnici hrál špatně, nechť ho stihne plíseň nohou), po příjemnou civilnost a komornost, jenže... Jenže ten konec šel až moc po doslovnosti, takový snímek si zaslouží konec otevřenější i jinému vyznění. Mimochodem, podobným problémem podle mého "trpí" i o pár let novější a tématem tróchen podobný Zdrojový kód. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)

Reklama

Reklama