Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

rollman1 odpad!

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem dostal varování od svých přátel, že je to opravdu nejhorší díl, jsem si řekl, že to tak strašné nebude a pustím si to. Velká chyba. Dlouho se mi nestalo, že bych u filmu myslel na tyto věci. Smrt, sebevražda, vražda. Přemýšlel jsem jestli si u filmu zabodnout nůž do krku, nebo rozsekat monitor. Film úplně o ničem, kde bubák nevystraší ani kojence a herecké obsazení vybírali na smetišti u Hypernovy. Děs. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

35:28 - přesně tolik jsem z filmu vydržel, pak jsem to znechuceně vypnul. Úvodní scéna byla docela dobrá, ale koukat pak nějakých 30 minut na něco, co vás vůbec ničím, ale opravdu vůbec ničím nezaujme nebo nenavnadí na další minuty, ale naopak, od dalšího koukání vás to čím dál více odrazuje, to už se mi dlouho nestalo. Od filmu, který se jmenuje Strašák/Bubák a pojednává právě o strachu z tajemných věcí tam ve skříni nebo pod postelí, bych čekal alespoň náznak strachu a tajemna, nebo atmosféry vůbec, kromě pár vteřin na začátku jsem se jich ale vůbec nedočkal, ten film o ně dokonce ani na chvilku nezavadil. Hvězdičku dávám jen proto, že jsem to nedokoukal a že se to, co filmu vytýkám (včetně jeho nedostatků) mohlo v té části, kterou jsem neviděl změnit, ale pochybuju. ()

Reklama

Smileface 

všechny recenze uživatele

Boogeyman obsahuje jen několik laciných lekaček s tím, že ta nejlepší byla hned na začátku a poté měl film velmi sestupnou tendenci. Páni producenti, ono nestačí jen krásné kulisy, mladé atraktivní herce a nějaký ten digitální efekt, nejnutnější je příběh který má hlavu a patu protože bez něj je film snětí několika "strašidelných" scének a dodá divákům pocit beznaděje v tom, že zde není žádná dějovoá linie, které se mohou chytit. Stejně tak postavy: Vše se motá jen kolem té hlavní a ostatní se jak "Boogeyman" vždy objeví a pak zmizí(zde ovšem nechtěně). Dialogů je ve filmu minimálně a většinou jsou to jen štěky do prázdna. Když už Barry Watson otevírá desáté dveře a je u toho pořádně vystrašený vy se můžete jen tak pousmívat. Je mi to líto, protože nápad "kdo se skrývá ve skříni" je docela zajímavý ovšem chtělo to větší propracovanost. Tento film budu nadále používat jako exemplární prípad špatného hororu. ()

luke774 odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek Boogeymana dává příslib lahodné horrorové podívané. Skvělá souhra světla a stínu, obligátní bouřka a jedno malé dítě uprostřed velkého pokoje. A i když je tu všechno jen na efekt, dostaví se příslušný pytel s ledem a je vám nekompromisně vyprázdněn za krk. Téma strašidla ve skříni nesměle poťukává na malé vystrašené dítě ukryté někde hluboko v každém z nás a navodit patřičnou atmosféru není zprvu žádná potíž. Po pár minutách však přijde první problém. Boogeyman najednou nemá příliš jasno, čím by chtěl vlastně děsit. Zda oživlými mrtvolami, divným chováním zvířat, paranormálními jevy ala Akta X, efektně aranžovanými snovými sekvencemi nebo pootevřenými dvířky, za nimiž čeká bubák. Když se díváte třeba na Ptáky, karty jsou zřetelně na stole – měli byste se bát ptáků. A kdyby vám do filmu někdo přihodil létající talíř se zelenými pidimužíky, asi by výsledek vypadal poměrně divně. A právě takhle nesourodě a divně vypadá Boogeyman. Lepí k sobě všechno, co se mu právě hodí do krámu a spoléhá na to, že se divák přišel do kina pouze bát a ne si odůvodňovat tohle a tamto (zejména otázka Proč? je obzvláště palčivá) a bádat o tom, zda film funguje skutečně jako film a ne jen jako prostá sbírka nejzákladnějších klišé a podrazů. V jisté scéně pak dojde k fatálnímu přelomu a všechno, co se dosud vysvětlovalo v racionální rovině (tedy předchozí hodinu), nabere natolik fantaskní rozměr, že se neubráníte smíchu. A pak už není cesty zpět. Nezajímá vás, co bude dál a jak to vlastně všechno dopadne. Přiklepněte k tomu opravdu neskutečně hloupé finále, ve které je víc digitálních triků a logických kiksů než si vůbec na ploše několika minut dokážete představit a samotného Boogeymana, který vypadá stejně kvalitně jako ta loutková podivnost uvádějící seriál Příběhy ze záhrobí. Ne, ne a ještě jednou ne. Boogeyman se třemi (!!!) scenáristy za zády je jedním ze nejzásadnějších žánrových omylů v historii a zvláště v porovnání s kolegy z poslední doby (White Noise, Amityville Horror) vypadá jako nedomrlé batole s jednou ručičkou. Neotvírejte skříně, nic tam na vás nečeká. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podivný horor pohybující se mezi tenkou hranicí moderní hlouposti a atmosférického hororu. Snaha navození atmosféry pomocí základních prvků (mlha,starej dům..) vypadá dosti nezkušeně. Alespoň kdyby byla snaha navodit to příjemnějším způsobem. Co takhle třeba strachem? Na to asi novější horory zapomněli. Celý strach má vykukovat z těch lekacích pasáží a to mi přijde dosti neprofesionální. Jakožto milovník starých hororů tohle prostě musím vytknout. Také by se například hodilo vysvětlení a ne že (SPOILER) hl.hrdina (což je mimochodem příšernej herec) chytí figurku, zničí jí a tím pádem bubáka zažene. Soundtrack není nijak zvláštní. Prostě takové to komorní snažení o atmosféru. Zaměřili se asi na ní velmi, avšak moc se to nepovedlo. Možná nechtěli šťourat do nových věcí a tak vytáhli jednoduše osvědčené metody což se podle mě nevydařilo. Když je tento snímek natočen roku 2005 čekalo by se nějaké alespoň velmi dobré vizuální zpracování bubáka. Vypadá spíše jako nějaká potvora z počítačové hry Doom. Nebylo to nejhorší některé scény byli fajn a celkový nápad je skvělý (neviděl jsem původní film takže to beru jako originalitu). Pokud má někdo však rád lekačky dejte si hvězdu nahoru. I tak se vám dostává nic moc horor. Původní film z 1980 může být nářez. Tohle se však moc nevydařilo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama