Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani s casom je moja parketa, ale urcite boli natocene uz aj kvalitnejsie filmy, ako bol tento. Priznam sa, cakal som este väcsiu alebo nudnejsiu somarinku, ale zase az take zle to nebolo. Prekvapila ma pomerne krasna hudba od Klausa Badelta, ale ani ta nestacila zachranit cely film no a priserky, tie celkom usli :-) Reziser Simon Wells nema na konte vela filmov, najznamejsi je animovany PRINC EGYPTSKY (1998) a po Stroji casu nenatocil od roku 2002 vlastne nic, az teraz na rok 2010 nataca dalsi animak MARS NEEDS MOMS!... 27.09.2009 _____ Guy Pearce - (Alexander Hartdegen) +++ Samantha Mumba - (Mara) +++ Mark Addy - (David Filby) +++ Sienna Guillory - (Emma) +++ Phillida Law - (Pani Watchettová) +++ Omero Mumba - (Kalen) +++ Orlando Jones - (Vox) +++ Jeremy Irons - (Morlock) +++ Hudba: Klaus Badelt +++ ()

PKD 

všechny recenze uživatele

To hodnocení je jen a pouze za hudbu a samotný Stroj Času, který je prostě..úchvatný!!! Samotné cestování časem (které je mimochodem díky hudbě, též parádní) zabírá ve filmu tolik času, kolik vyžaduje příprava vajíčka na měkko. Bez komentáře. Jinak doufám, že za takovéto zprznění knihy, kterou miluji už od 14let (ne, není mi 15) bude velký H.G.Wells svého pravnuka navěky strašit. Já vím, že to nenatočil celé, ale to není sakra omluva. A obsazení pana Pearce, který se tam hodí asi jako Schwarzenegger do Shakespeara, nebudu raději komentovat už vůbec. Včetně dnes už povinné černošky. Tenkrát to bylo divné...dnes už je to vysoce otravné. Slušně řečeno. Svému předchůdci, to sahá tak po ony příslovečné kotníky. A to jen díky výpravě a hudbě. A též nechápu, proč je to v USA a ne v Anglii, jak to má dle předlohy býti a 1.verze to tak má. I když to není vyloženě důl. pro děj, bylo pěkné, aspoň respektovati originál a ne hned všechno nesmyslně roubovati na kdysi všemocné USA. Přijde mi to trapné. P.s. 3 a více mohou opravdu dáti snad jen ti, kdož nečetli tu nádhernou předlohu, či neměli (k jejich naprosté smůle) tu čest s 1.film. verzí. Logane, jsi dobrý scénárista, ale toto jsi fakt posral. Doufám, že se nedožiji 3.verze. Pokud by ovšem byla, jako ta Wálka Světů 2019 od BBC, tak možná ano. A stejně tam stále chybí ta VELMI zásadní, předposlední (epilog nepočítám) kapitola, ke které se ovšem zde, autoři dostali o něco blíže, než v předchozí verzi. Taky je to jedna z the best scén, vůbec. Ovšem, takových je zde, jako šafránu:( P.s. technická...Uber-Morlockovo vysvětlení, proč nemůže ten maňas zachrániti svou milou pomocí Stroje Času, jest v základu vykradeno z náročných na četbu (leč, stojících za to) the Time Ships aka the Time Machine II (1995) od vysoce nadprůměrného SF autora, Stephena Baxtera, který přesně po 100 letech od vydání originálu, napsal přímé pokračování (a které dodnes!!! nikomu nestálo za to, vydati jej v cz) nejlepšího a nejzásadnějšího díla v dějinách SF literatury. Tak jest. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie! Očakával som kvalitné filmové spracovanie románu od klasika sci-fi literatúry, anglického spisovateľa Herberta Georgea Wellsa. Žiaľ to sa nekonalo. "Stroj času" je snímok podobný tým, ktoré produkuje TV Hallmark. Nabitý lacnými trikmi, nesympatickými hercami, rozkývanym scenárom a nudnou, nevýraznou réžiou. Škoda. Mohlo to byť oveľa lepšie. ** ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy nečetl, takže nemohu hodnotit, jak se povedla adaptace. Pokud vezmu pouze film, musím říct, že první hodina byla docela zajímavá a zábavná, ale s nástupem těch nepovedených skřetů se film jaksi hroutí do nepovedené akční podívané, kde už se příliš neřeší, proč nejde změnit minulost, a místo toho se pomateně pobíhá a kope do obličejů kaskadérů s velice levnými maskami na obličejích. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve všech těch efekt pozapomnělo na film! Scénář se navíc při cestování v čase kdesi vytratil a nikho ani moc netrkne, že má profesor univerzity, denně zavřený ve svém příbytku, zhruba takovou tělesnou schránku jako nejyvspělešjí člen přátelského kmene a hravě vymlátí všechno kolem...hm. Celé to nezalepí ani ultra-hyper (ne)zajímavá double-lovestory, ani směšný Jeremy Irons (Lolita rulez), ani slučná hromádečka osvědčených filmových klišé a už vůbec trapné divadelní kulisy. Uá. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Když se Alexandr ptal počítače na cestování časem, počítač se zmínil o knize H. G. Wellse, filmu z 50. let a muzikálu A. L. Webera. Kniha H. G. Wellse byla pro oba filmy a muzikál předlohou. (Sharky95)
  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)

Reklama

Reklama