Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (429)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Po grafickém ztvárnění velmi povedený film. Žádné polidštěné postavy jako například ve Spláchnutej. Konečne vypadají zvířátka tak jak maj. Děj přitom nevybočuje z reálu a ukazuje život tučnáka královského takový jaký je i s jeho úhlavními nepřáteli. Celé je to pak dělané formou muzikálu, takže se zde dočkáme několika tučnáčích představení. Chytrý nápad pak bylo umístit do filmu lidské herce, neboť lidé dělaní počítačovou grafikou jsou vždy příšerní a vypadají jako panenky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar '06 - animovaný film BAFTA - animovaný film; nominace: cena A. Asquitha za hudbu Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards - animovaný film Zlaté glóby - píseň (The Song of the Heart); nominace: animovaný film Los Angeles Film Critics Association Awards - animovaný film New York Film Critics Circle Awards - animovaný film Toronto Film Critics Association Awards - animovaný film Washington DC Area Film Critics Association Awards - animovaný film TERVA cena * ()

Reklama

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $100 million otvárací víkend : $41,533,432 tržby celosvetovo : $384,200,317 .úžasná animácia a jeden nádherný epický záber za druhým podbarvený velkolepov hudbou mi hravo vynahradzuje všetko to čo sa mi na filme nepáči ( príliš pateticky podané ekologické posolstvo,patos,pesníčky,stepovanie ) ps : scénku v akváriu považujem tak isto za geniálnú (úplná depka ). ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné až zrůdné. Jak mohla tahle vrcholná tanečně-kvičící ultra debilita vyhrát Oscara? JEDINÉ hezké na filmu je těch pár minut s chundelatým malým tučňáčkem, tedy resp. jen s jeho animací. VŠECHNO ostatní je regulérní ODPAD. Zástupce stopového množství filmů, u nichž skutečně fyzicky bolí se na ně koukat. ~ V polovině jsem doufal v konec, takový šok, jakého se mi dostalo, když jsem se podíval na stav přehrávání a zbývající dobu, by nedokázal vyvolat kdejaký skvělý horor. - Nedokoukal jsem to, nešlo to, ta eko dějová linka to naprosto finálně zazdila do septiku. Happy Feet 2 si okamžitě mažu ze seznamu "někdy zkouknu" a přidávám na seznam "nikdy nikdy nikdy opravdu nikdy to nechci vidět". ~ PS: Někde tam byl i slyšet Powell, ale byl taky totálně zazděn. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Během první půlhodiny jsem si říkal, že páni akademici zase jednou šlápli do pořádného slepičince. Hláškujících zvířát mám už pokrk, takže jsem byl rád, že tady v podstatě nejsou. První věcí, která mě ale opravdu praštila do hlavy bylo to, že tohle je snad první CGI animák, který není komedií. Už jsme viděli komedie trhající bránice (Doba Ledová), komedie distingované (Ratatouille) a potom taky komedie úplně trapné (Lovecká sezóna), všechny ostatní počítačově animované filmy se pohybují zhruba v těchto mantinelech. Ve zdejších komentářích můžete narazit na srovnání s Vesmírnou odyseou. Dle mého to není úplně přesné, více mi sedí přirovnání k Blízkým setkáním třetího druhu. Přestože je děj první polovinu dost slabý a coversongům se věnuje až příliš velký prostor, existenciální druhá část mi to bohatě vynahradila. Páni akademici občas ví, co dělají... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)
  • Brumlův (Elijah Wood) step byl vytvořen pomocí techniky motion capture, nasnímáním pohybů nohou Saviona Glovera, jednoho z nejlepších tanečníků a choreografů na Broadwayi. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama