Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává v blízké budoucnosti ve smyšleném městě Mallepa ponořeného do války gangů, kde mají peníze větší cenu než lidský život, láska nebo přátelství. Přesto zde, alespoň na chvíli, vznikne vztah mezi pěticí přátel: Sho (Gackt), sirotek jehož starší bratr Shinji propadl drogové závislosti; Toshi, taktéž sirotek, který vyrůstal na ulici spolu se Shoem a Shinjim; Son (Wang Lee Hom), jenž se Shoem seznámil během přestřelky s gangem jehož členové znásilnili jeho sestru Yi-Che a nakonec Kei (Hyde) upír, se kterým se Sho spřátelil jako chlapec. Zpočátku veselý skoro idilický příběh začne postupně nabírat na vážnosti... (Kocicka)

(více)

Recenze (15)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková kostrbatá, nesoudržná upířina, což jí ale nakonec přidává body k dobru. Vážné existencionální smutnění nad prokletím věčného života následuje po šílených přestřelkách s "matrixovskými skilly" (a úsměvně hroznými triky) a předchází radostnému "feel-good" skotačení po pláži, které má kontrastovat se srdceryvnými, pseudo-ctí vázanými odchody postav. Za 40 let (film skokově pokrývá bezmála celou 1. polovinu 21. století) se v Tokiu promění jen móda (od futuristických hippies po drsňácké kožené pláště), dětinské "cool" pózy a klišovitá dramata zůstanou. ()

Johannka 

všechny recenze uživatele

Přeskočíme chabé herecké projevy hlavních protagonistů (ano, Gackt je dobrý model a Hyde dobrý zpěvák, ale hraní moc nejde ani jednomu z nich...>.< ) a přejděme k tomu lepšímu. Hudba: **** Dobrá, místy melancholická a doplňující atmosféru. Příběh: *** Zajímavý, místy poutavý, ale někdy trochu klišovitý (kašovitý :D). Celkový dojem z filmu: Hmm. Dobrý pro fanynky a fanoušky upírů. takový typ letní oddechovky. :) *** ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Budou následovat SPOILERY ___ Velice zábavné a poutavé, ale rozhodně ne tak, jak tvůrci zamýšleli. Kromě některých okamžiků, které evidentně vtipné být měly (naprosto vede akční scéna, ve které se všichni hrdinové poprvé setkávají a spojují své síly v boji), však byla většina filmu evidentně míněna naprosto vážně, jenže pokusy o seriózní drama narušuje spousta faktorů - ať už svérázné herectví Hydea a Gackta, které není podřízeno vytvoření uvěřitelné postavy, ale spíše exhibicí pánů zpěváků, dále směšné dialogy (Gackt-scénárista je buď mistr parodie nebo absolutní břídil, viz scéna smrti jedné z postav - v dešti umírá v náruči kamaráda a v pláči sdělí, že mu volali ze sirotčince, že si pro něj matka přijde, přičemž o dané matce či sirotčinci nebyla za celý film ani zmínka, zřejmě se tím mělo dodat na dramatičnosti, ovšem podobných scénaristických lapsů je ve filmu více), nebo třeba drobné detaily, které však naprosto vyrušují z divácké iluze (postavy nosí v průběhu mnoha let stále to samé oblečení, Gacktův kabát je i pod desítkách let stále krásně bílý:-), postavy přímo na sebe střílejí jak posedlé, ale nikdo se není schopný strefit, z upíra se na slunci kouří, jen když se to zrovna hodí apod.). Film má velmi rozkolísanou dramatickou strukturu, postavy se potkávají, občas někdo zemře, občas se skočí v čase, aby pak zase někdo zemřel. Způsob vyprávění se postupně přetavuje do nostalgické nálady, ve které většina postav dochází k tomu, že kdysi to bylo lepší a že než v tomhle světě žít, tak je lepší se odebrat pod kytičky, bohužel způsob, jakým se postavy vstříc své smrti vrhají, bývá dost nelogický či dramaticky naprosto selhávající. Plus nesmí chybět slzy ždímající momenty s němou dívkou, která po mnoha letech promluví (a pak umírá na rakovinu), emo-upír, který trpí svým prokletím a chce se upálit na sluníčku, pomsta bratrovy smrti a podobná srdceryvná klišé. Mimochodem režisér evidentně soudě podle názvů ostatních filmů normálně točí soft porno, ve filmu však překvapivě nic hanbatého není. Body k dobru za atmosférický závěr. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Děj je docela hloupý, místy až stupidní, což ale zaručuje, že se tomu aspoň občas zasmějete. Vtipné jsou třeba kostýmy hlavních postav v některých scénách. Od tohoto filmu opravdu nečekejte nic skvělého, asi je to tím, že hlavní postavy hrají dva japonští zpěváci. Gackta mám sice jako zpěváka ráda, ale jako herec za moc nestojí. ~(2,0)~ ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Obrovskou slabinou tohoto filmu je špatné "herecké" obsazení. Nicméně dokážu pochopit, že jde především o reklamu pro oba hlavní protagonisty, takže budiž. Co už ale nedokážu překousnout je to, že ač by příběh mohl být velmi zajímavý, po pár minutách zjistím, že mě nudí a jen stěží dokážu udržet pozornost. Vizuálně je to dobré, ale příběh a herecké výkony jsou horší. Zde rozhodně není problém ve scénáři, ale spíše v režii a hercích. Škoda, mohlo to být velmi zajímavé nahlédnutí do jiného světa, ale takhle to jen spadá do průměrných až podprůměrných vod. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Gackt po nátáčení filmu prohlásil, že se do Hydeho doslova zamiloval. Tvrzení doplnil slovy: "Kdyby byl Hyde žena, měl by se mnou problém." (ČSFD)

Reklama

Reklama