Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument mapuje historii newyorské kapely Ramones od roku jejich vzniku na začátku 70. let až do jejich rozchodu v roce 1996. Obsahuje archivní, ale i novější rozhovory s členy kapely a dalšími lidmi, kteří měli ke kapele blízko. (aadulka)

Recenze (6)

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Punk počúvam polku svojho života, ale títo 30 kiloví pudli mi nikdy neboli sympatickí. Je mi jedno, že sú legenda, možnože Ramones aj bola prvá punková kapela na svete, ale texty má o hovnách, nepáči sa mi ich emo výzor a ten ich status rockových hviezd. "Bože, chráň prezidenta Busha a Ameriku!" (Vyhlásil Johnny Ramone - pravičiar, reaganista, podporovateľ militantnej organizácie NRA, konzervativizmu a americkej Republikánskej strany.) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ramones bol, je a navždy aj zostane jednou z najväčších rock´n´rollových kapiel. Nezabudnuteľná legenda, ktorá stála pri zrode punkrocku. Jedine oni sa môžu plným právom označovať za stvoriteľov tohoto rebelského, energického, hudobného žánru. O tejto new yorkskej formácii sa natočilo už nespočetné množstvo dokumentov, ale len ťažko by ste našli lepší ako je práve tento. Snímok "End of the century" je dokonalým zhrnutím ich dlhej, plodnej kariéry. Mapuje ich históriu od úplných začiatkov až po dobu, kedy oficiálne ukončili svoju činnosť. Otvorene a úprimne o tom rozprávajú nie len členovia kapely, ale aj ich blízky spolupracovníci, priatelia a rodinní príslušníci. Priznám sa, že ja som hudbe a kúzlu tejto fenomenálnej americkej skupiny prepadol absolutne naplno a doslova žerem každý ich akord. Tomuto skvelému dokumentárnemu filmu musím dať plné hodnotenie. Inak to proste nejde. Ja Ramones doslova milujem. ***** ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Spolu s uvedením Ramones do Rock’n’rollové síně slávy byl natočen i tento dokument, který je přeci jen více o charakterech jednotlivých členů a vztahů mezi nimi, než o průřezu hudební tvorby této legendy. Legenda, která skončila po dvaadvaceti letech, protože už údajně neměla fanouškům co nabídnout. No neřekl bych - 14 řadových alb, spousta živáků a desetitisíce (statisíce, …) kapel po celém světě, které ovlivnila. Která banda se něčím takovým může pochlubit, navíc formovala žánr punku i jeho odnože. Avšak díky se musí také vzdát Iggymu, MC5 a dalším, které zase formovaly Ramones. A Iggy měl zase za vzory Chucka Berryho, Jerryho Lee… ale to už jsou jiné písničky. Není to však pouze o chemii uvnitř kapely, i tak se zde dočkáme spousty záběrů z prvních koncertů, archivních videí a fotografií z akcí a soukromého života. Pokud jste fanoušek, tak jednoznačně povinnost. A pokud ne, tak si to stejně dejte i tak, kvalitních hudebních dokumentů není nikdy dost. "Hey ho! Let‘s go!" ()

BillyGoat 

všechny recenze uživatele

Otcové zakladatelé jak mají být. Otcové punku, pochopitelně. Je trochu smutné dívat se na dokument o kapele, jejíž poslední zakládající člen zemřel před pěti lety (Tommy Ramone, 1949-2014). Kapela si prošla snad vším : nepřízní médií, (která v sedmdesátých letech protěžovala rozhodně jiné styly než brutálně rychlý a brutálně tvrdý punk), alkoholismem (zejména zpěvák Joey a kytarista Johnny), drogy (na těch ujížděl nejvíc basák a tak trochu zpěvák Dee Dee), fluktuace na postech v kapele (zejména na postu bubeníka) a tak též vztahy mezi členy. Když kytarista Johnny přebral na začátku 80. let zpěvákovi Joeyimu přítelkyni a posléze se s ní oženil, hudebníci spolu od té doby nemluvily (což jim naštěstí příliš nebránilo spolu dál mnoho let vystupovat). V příběhu dále figuruje klub CBGB, začátek hudební stanice MTV, smrtelné nemoci... ()

Reklama

Reklama