Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1876 a v New Yorku je slavnostně otevřen Roeblingův most. Je přítomen i mladý a krásný Leopold, vévoda z Albany. Všimne si podivně oblečeného mladého muže, který se pak objeví i na večírku, který pořádá jeho strýc Henry. Ten se totiž snaží Leopolda výhodně oženit, protože po smrti rodičů se rodinné jmění značně ztenčilo. A ta nejbohatší nevěsta je naneštěstí husa. Leopold znovu zahlédne podivného mladíka a začne ho pronásledovat. Až na Roeblingův most, odkud pak oba spadnou... New York dnešních dnů. Podivný mladík – Stuart Besser, jemuž se právě podařilo objevit trhlinu ve struktuře času, která mu pravidelně vždy na chvíli umožní dostat se do minulosti, se probouzí doma a na pohovce leží i Leopold. Stuart se před nedávnem rozešel s půvabnou Kate, která bydlí pod ním a je zaměstnaná v reklamní agentuře. Právě Kate ráno ke Stuartovi vtrhne a on jí nadšeně vypráví o svém objevu. Kate mu pochopitelně nevěří, zlobí se, že ji tahá za nos. Ani podivně oblečený mladík, který se mezitím též s úlekem probudil, ji nepřesvědčí: myslí si, že si Stuart v noci přivedl domů nějakého transvestitu... Když se Stuart vydá ven se psem, který potřebuje vyvenčit, spadne do výtahové šachty. V celé čtvrti totiž náhle zmizely výtahy – jejich dávným vynálezcem je právě Leopold, ač o tom zatím neví. Stuart skončí v nemocnici s mnoha zlomeninami... I Kate odchází do práce – o nehodě zatím neví – a zcela zmatený Leopold zůstává doma sám. Objeví se chlapec od sousedů, Hector, který je zvyklý dívat se se Stuartem na televizi. A pak také Charlie, bratr Kate. Ten se s Leopoldem hned skamarádí: sám je herec, a tak ho považuje za kolegu a jeho podivné oblečení ho nezaráží. Kate má v práci šanci na povýšení, protože její dosavadní šéf J. J. Camden místo brzy opustí. Právě hledají novou reklamní tvář pro propagaci nízkotučného másla a Kate – stále ještě považující Leopolda za výstředního mladíka, který si jen hraje na šlechtice z minulosti – ho přivede na konkurz. Pohledný a uhlazený aristokrat si okamžitě získá srdce všech žen. On sám se cítí stále více přitahován ke Kate... Charlie se snaží získat srdce černovlasé Patrice a Leopold, dokonalý kavalír a gentleman – ne nadarmo pochází ze starého anglického rodu –, ho poučuje jak na to. Při procházce městem vytrhne jakýsi muž Kate kabelku. Dívka ho začne honit, pak se ale do věci vloží Leopold, který ji doprovází. Vypůjčí si koně z kočáru pro turisty a násilníka brzy dohoní. Snad poprvé Kate na vteřinku zaváhá: kdo vlastně Leopold ve skutečnosti je? Kate odchází na večeři s J. J. Domnívá se, že bude pracovní a že ji  J. J. chce informovat o jejím povýšení. Ukáže se ale, že ji prostě jen balí. Pak se tam objeví Charlie s Leopoldem, který neomalenci do očí řekne, co si o něm myslí, a zesměšní jeho údajné znalosti francouzštiny a klasické opery. Kate je zděšená: právě teď, když všechno vypadalo tak nadějně, má pěkný průšvih... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh jak má být. Navíc jedinečné propojením minulosti a budoucnosti posouvá film na vyšší úroveň než většina těch romantických nesmyslů. Hugh Jackman byl naprosto úžasný, na jeho profesionální výkon muže z minulého staletí jen tak nezapomenu. Meg Ryan mě ale naopak vůbec neseděla. Bohužel jsem se nemohla zbavit pocitu, že snad každá jiná herečka by se na roli hodila víc. Nehledě na to, že věkový rozdíl mezi hlavními představiteli je opravdu dobře zřetelný. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy, které někoho přenášejí z jedné doby do druhé mají velice usnadněnou úlohu v rozesmání člověka. Problém pak obvykle nastává, když má být humor protkán s romantikou. Ta zábavná část se mi moc líbila, přestože nedosahovala ani zdaleka vtipnosti Návštěvníků, kde došlo k podobnému přesunu. Co sráží mé hodnocení je romantická část, kde jsem si nedokázal dostatečně oblíbit ani jednu z hlavních postav. Meg Ryan mám rád, ale tentokrát mi její závěrečné chování nějak nešlo na rozum. Nazmar využitá mi přijde fantastická skladba Until, která se objeví až v závěrečných titulcích a která mě k filmu i nalákala. Každopádně nelituji času, který jsem u filmu strávil. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na romantickou komedii je to moc dlouhé a vážné, což by nevadilo v případě, že děj se nebude vléct jak přetížený výtah vévody Leopolda. Mezi přezrále působící Kate ( Mag Ryanovou zahrané standardním způsobem, na jaký jsme za ta léta už familiérně zvyklí ) a šarmantním Leopoldem ( Jackman má své postvě víc co dát než bezradná Ryanová ) to ani moc nejiskří, což jen umocňuje celkový vlažný dojem. Velmi lehce nakousnuté motivy, jako zmizení výtahů nebo střet člověka konce 19. století s technikou dneška, zůstávají téměř nevyužity, místo toho je rozvíjena otravná postava bratra Kate, která toho nemá co nabídnout a zbytečně tak nafukuje stopáž. Výsledkem je průměrná romance s nadějným ( ale nevyužitým ) tématem cestování v čase. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tak. Konečne som si tento film pozrela. Prekvapil ma v zlom. Neviem, ale čakala som od toho niečo lepšie. Všetci tvrdili, že je to pekný film tak som po ňom siahla. Nápad bol síce príjemný ale nepáčil sa mi pohľad filmu. Meg Ryan a Hugh Jackman sa nám ukázali ako dobrí herci ale nie v tomto filme. Obaja síce utvorili celkom pekný hlavný pár, ale nebolo to také ako som očakávala. S ťažkým povzdychnutím a ťažkým srdcom 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdesi nad Brooklynským mostem v New Yorku se rozléhá skladba Moon River a na střeše domu se za tónů smyčce koná romantická večeře šarmantního anglického vévody a emancipované Američanky. Láska jako trám? Možná? Je mezi nimi totiž propast 125ti let. Trošku tak pošilháváme po žánru sci-fi, i když v romanci je možné takřka vše. Romantická komedie (jejíž druhá část je kupodivu povedenější) naštěstí nečerpá jen z trablů galantního gentlemana v moderní společnosti. V omezeném čase se milenci sbližují relativně slibně, slušně jim sekunduje i dvojice Meyer/Schreiber. Hlavní devízou je ale duo Meg Ryan a Hugh Jackman, kdy první jmenovaná se v žánru pohybuje už nějaký ten pátek a stále má co nabídnout a Jackman je jednoduše přesný. Zejména v situacích (znalosti opery a francouzštiny, gastronomické zvyklosti), kdy může projevit své schopnosti vychovaného a vzdělaného elegána z dob minulých. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Když se Leopold poprvé probudí ve Stuartově bytě a omylem zapne televizi, zrovna v ní běží epizoda britského seriálu The Prisoner (1967). (CrypzzXD)
  • Ve scéně v restauraci Leopold (Hugh Jackman) vyvrací J.J.ovy (Bradley Whitford) omyly o opeře "Bohéma". Leopold ale přišel z roku 1876 a opera Bohéma měla premiéru až o dvacet let později, 1. února 1896. (Hanussen)

Reklama

Reklama