Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi podarená hororová komédia. Rozjazd bol možno trocha pomalší ale potom prišla zábava, ktorá sa udržala až do samotného konca. Dvojka Simon Pegg a Nick Frost funguje ako namazaný stroj na srandu a vtipné hlášky. Súmrak mŕtvych sa mi páčil ešte viac ako Jednotka príliš rýchleho nasadenia. Zaslúžene 80/100 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborná Zombie komedie a tak trošku parodie je mnohem lepší nez Hot Fuzz! Některé momenty byly opravdu výborné a já během chviličky vykouzlil na svých rtech úsměv, který mi vydržel až do konce. Dvojka Pegg & Frost je dokonalá, když se připojí zajímavé scény a brilantní (parodující) gagy, vznikne opravdu zajímavý počin, který stejně jako Fuzz je nezařaditelný. Opravdu dobrý zážitek. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zombíci se trmácejí Londýnem a největší looser (teda, druhý největší…) jim tváří v tvář nachází své hrdinské já. Po letech jsem dal téhle fanouškovsky oblíbené komedii ještě jednu šanci a nelituji - alespoň jsem si ty 3* konečně potvrdil. Začíná to dobře a docela svěže a i když to není úplně k popukání, vtípky tak nějak vycházejí. Jenže odchod z Peteova domu znamená náhlou ztrátu dechu a zbývající dvě třetiny filmu jsou, co se zábavnosti týče, vyloženým průměrem. I tak ale relativně vyvedená buddy komedie/ hororová sranda/ zombícká parodie, s hrstkou dnes již kultovních gagů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemná zombie komedie, o kterou se s nejlepším výsledkem postaraly šikovné britské ručičky:) Osobitý anglický humor a nenásilné zpracování bez oné "hollywoodské zombie agresivity" dělají ze Soumraku mrtvých ideální oddechový snímek. Skvělý Bill Nighy a mě osobně rovněž potěšil Martin Freeman, který se zde však sotva mihl. Jen "procházel okolo":), ale i tak jsem si jeho "short appearance" vychutnala:) "Jsme v hospodě, co tady chcete dělat?" - "Dáme si panáka." :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[95%] Tak jsem se postupně vrhl na filmy od Edgara Wrighta! A musím říci, že jsem z tohoto SOUMRAKU MRTVÝCH velmi mile překvapen. Byl jsem po skončení filmu doslova nadšen! Téma se zombíky mám rád. A zde se krásně povedla sladit ta nadlehčenost s výborným Simonem Peggem a dobrými scény se zombíky. Ty jsou sem tam krvavé, dobře natočené, ale ta atmosféra byla asi nejlepší. Tady opravdu není co vytýkat. Možná bych si ještě přál, aby byl film o něco delší, ale to je opravdu asi blbost řešit takové prkotiny. Od začátku mě zaujala postava Pegga. Byl opravdu vtipný, prostě byl svůj. Nepovažoval bych tohle moc za čistou komedii. Prostě bláznivý zombie film s inteligentní porcí nadlehčené stránky; zkrátka film, který si na nic nehraje. Zasmál jsem se dost, ale nebylo to ztřeštěné ani trapné. A ještě ke všemu to bylo zábavný, ani na minutu jsem se nenudil. V závěru už mě v tom klubu sice nic nepřekvapilo, ale hned jsem si říkal, proč sakra nevzniklo pokračování. Ale nevadí …. Scény se zombie byly dobré, tak akorát krvavé. Ostatní postavy mě též bavily. Víc k tomu asi není, co dodávat. Netušil jsem, že filmy s Wrightem začnu hodnotit takto na plno. Spokojenost jak vyšitá! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Ve filmu zazní, že jediný způsob, jak zneškodnit zombie, je zásah do hlavy. Shaun (Simon Pegg) však známého své matky (Penelope Wilton) zabije probodnutím tyčí do břicha. (The Viper)
  • Když Liz (Kate Ashfield) na konci filmu rychle přepíná televizní stanice a narazí na program s názvem “Fun Dead“, tak v pozadí můžeme slyšet stejnou hudbu, která zní ve filmu Úsvit mrtvých (1978) v obchodním středisku. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama